Android için En İyi Antivirüs Uygulamaları

Android için en iyi antivirüs uygulamalarını sizler için kısaca değerlendirdik ve listeledik!

Android için En İyi Antivirüs Uygulamaları

Android işletim sistemli mobil cihazların maalesef virüs ve diğer zararlı yazılım tehditlerine karşı Apple ürünlerinden biraz daha savunmasız oldukları biliniyor. Dolayısıyla cihazının güvenlik mekanizmalarıyla boğuşmak istemeyen ancak güvenlikten de taviz vermekten hoşlanmayan kullanıcıların tercih edebilecekleri tüm kaliteli uygulamaları listelemek için Android için En İyi Antivirüs Uygulamaları rehberimizi hazırladık.

Rehberimizde yer alan antivirüslerden faydalanarak Android telefon ve tabletlerinizi her zaman virüslere karşı koruyabilir ve bu esnada günlük kullanım işlemlerinize hiç zorlanmadan devam edebilirsiniz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hemen en iyi 6 Android antivirüs uygulamamıza geçiş yapalım.

Comodo Security & Antivirus

Comodo'nun hem masaüstü PC'lerde hem de Android cihazlarda etkili antivirüs çözümleri sunduğunu söyleyebilirim. Hazırladığı Comodo Security & Antivirus uygulaması sayesinde kullanıcıların mobil cihazlarında zararlı yazılımlardan korunmalarını sağlıyor ve buna ek olarak bazı ilginç özellikler de barındırıyor.

Kişi ve numara engelleme kabiliyetleri, kullanıcıya özel gizli depolama alanı, hırsızlara karşı koruma, görev zamanlama ve hafıza temizleme gibi pek çok farklı alanda araçlar sunan uygulamanın genel bir güvenlik ve performans çözümü haline geldiğini de belirtmek gerek.

CM Security Antivirus AppLock

CM Security Antivirus AppLock uygulaması, Android cihazlarında kişisel güvenliğini garanti altına almak isteyenlerin tercih edebilecekleri bir diğer antivirüs uygulaması. Özel fotoğraf kasası, şifreli giriş olanağı, uygulamaları gizleme veya şifreli giriş sağlama gibi çeşitli imkanlar sunan uygulama, bunun yanında şifreyi yanlış giren kişilerin gizli bir şekilde fotoğrafını da çekiyor ve telefonunuzun sizden izinsiz kurcalanması halinde bu konu hakkında fikir edinebiliyorsunuz.

Zararlı yazılımlara karşı otomatik bir koruma sağlayan CM Security Antivirus AppLock, çocuk kilidi özelliği sayesinde telefonunuzun veya tabletinizin ayarlarının kurcalanmasına da engel oluyor. Böylece çocuklarınız telefonunuzu alsalar dahi herhangi bir şekilde ayarlarına müdahale edemiyorlar. Şüpheli ve kişisel bilgilerinize el atan uygulamalar olduğunda hemen sizi uyaran ve uygulamayı engelleyen CM Security Antivirus AppLock'ı denemeden geçmeyin derim.

360 Security

360 Security uygulaması, az önceki alternatiflere göre biraz daha antivirüs odaklı bir güvenlik uygulaması olarak karşımıza çıktı. Uygulama devamlı olarak çalışan ve yeni yüklenen uygulamaları gözden geçiriyor ve riskli davranışlarda bulunanlar konusunda kullanıcılara bilgi sunuyor. Fakat diğer uygulamalar kadar geniş seçeneklere sahip olmasa da pil tasarruf modu gibi pil tüketiminin kritik olduğu anlarda devreden çıkmasını sağlayan bazı özelliklere sahip.

Mobil cihazınızda bulunan gereksiz verileri de temizleyebilen ve bellek optimizasyonuna imkan tanıyan 360 Security uygulamasına göz atmadan geçmeyin derim.

Sophos Free Antivirus and Security

Sophos Free Antivirus and Security uygulaması, gelişmiş antivirüs ve malware denetimlerinin yanında uzaktan komut alma desteğiyle de göz dolduruyor. Böylelikle mobil cihazınızın bir şekilde çalınması ya da kaybolması halinde önceden tanımladığınız bir numaradan kendi telefonunuza SMS gönderebiliyor, Sophos'un bunu algılamasını sağlayarak tüm telefonda yer alan verileri yok etmesini isteyebiliyorsunuz.

Tabii ki alarm çaldırma, cihazı bulan kişiye mesaj gösterme, SIM kart çıkarıldığında bunu bildirme gibi bazı özellikler de yine uygulamanın güvenliğe ne kadar kıymet verdiğini ortaya koyuyor. Web tarayıcılardan gezilen sitelerden bulaşabilecek virüslere karşı da etkili olan uygulama, neredeyse tamamen bütünsel bir antivirüs uygulaması diyebilirim.

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes PC kullanıcıları için oldukça kaliteli güvenlik yazılımları üreten şirketler arasında ve şirketin Android için hazırladığı Malwarebytes Anti-Malware uygulaması da mobilde aynı şekilde sıkı bir güvenlik sistemi oluşturuyor. Trojanlar, klasik virüsler, zararlı kodlar ve kişisel veri erişimleri hallerinde kolayca bunlara engel olabilen uygulama, aktif taramanın yanında tüm sistem taraması gibi ekstra önlemleri de içerisinde barındırıyor.

Tüm uygulamalarınızın genel güvenliği hakkında da bilgiler sunabilen ve listeler oluşturabilen uygulama, hafifliği ve telefonu yavaşlatmamasıyla da dikkat çekiyor.

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender, uzun yıllardır masaüstü bilgisayarlar için antivirüs programları yayınlıyor ve Android için hazırladığı ücretsiz Bitdefender Antivirus Free uygulaması da bu konuda oldukça işe yarar uygulamalar arasında yer alıyor. Uygulamanın en dikkat çekici yanı ise bulut virüs tanımlama sistemlerinden faydalanarak mobil cihazınızda yüzlerce megabaytlık virüs tanımlarını barındırmaya ihtiyaç duymaması.

Pil tüketimi ve hız konusunda bir sıkıntı yaratmayan Bitdefender Antivirus Free, yeni yüklediğiniz uygulamaları devamlı olarak kontrol edebiliyor ve özel hiç bir ayar mekanizmasına da ihtiyaç duymuyor. Hiç bir ayara ya da butona dokunmadan virüslerden korunmak isteyenler uygulamadan faydalanabilirler.

YORUMLAR