Android'de USB OTG ile Yapabileceğiniz 5 Şey

Android işletim sistemli cihazlarda kullanılabilen USB OTG ile işinizi kolaylaştıracak 5 fonksiyonu sizlerle paylaşıyoruz.

Android'de USB OTG ile Yapabileceğiniz 5 Şey

Android işletim sistemli cihazlarda kullanılabilen USB OTG ile işinizi kolaylaştıracak birçok şey yapabilirsiniz. İşte OTG kablosuyla yapabilecekleriniz.

Açılımı On-the-Go  olan OTG, akıllı telefonunuza USB portu ekleyerek cihazların işlevlerini arttıran muhteşem bir özellik. Her cihazda olmasa da, son birkaç senede çıkan tüm Android cihazlarda var olan bu özellikle neler yapabileceğinize göz atmadan önce, cihazınızın OTG destekli olup olmadığını öğrenmekte fayda var. Bunun için, telefonunuz ya da tabletinizin kutusunu ya da üretici web sitesini kontrol edebilirsiniz.

Yukarıdaki logoyu görüyorsanız, cihazınızın USB OTG destekli olduğundan emin olabilirsiniz.

Bir başka yöntem de USB OTG Checker uygulamasını kullanarak, cihazınızın destekleyip desteklemediğini öğrenebilirsiniz. Uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ya da hazırda bir OTG kablosu varsa cihazınıza takıp test edebilirsiniz.

USB OTG Kablosunu Nereden Bulabilirim?

OTG kablosunun kullanımının artmasıyla birlikte artık her yerde bu kabloyu bulabilirsiniz. Telefon satan mağazalarda, elektronik marketlerde ve internet sitelerinde rahatlıkla bulabileceğiniz bu kablo oldukça uygun fiyatlarda satılıyor.

USB OTG ile Neler Yapabiliriz?

1. USB Bellek ve Harici Diskleri Telefonunuza Bağlayın

Depolama alanınız yetersiz geliyorsa USB OTG en büyük yardımcınız olacaktır. USB Bellekleri, SD kart gibi kullanabilmek için bu küçük aparat yeterli olacak. Bazı telefonlarda harici diskler çalışmayabilir, ancak USB Bellekleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2. Video Oyunlarını Joystick ile Oynayabilirsiniz

Telefonunuzda ya da tabletinizde oyun oynamaktan keyif alıyorsanız, bu keyfinizi daha da katlamanızı sağlayacak joystickleri cihazlarınıza bağlayabilirsiniz. Asphalt 8, Modern Combat 5 ya da sevdiğiniz diğer oyunları artık daha rahat ve keyifli bir şekilde oynamanız mümkün.

3. Klavye ve Mouse ile Cihazınızı Kontrol Edin

USB OTG’nin en çok hoşuma giden özelliği şüphesiz klavye ve mouse ile cihazı kontrol etmeye izin veriyor olması. Kablolu ya da kablosuz klavye ve mouse bağlayarak cihazınızı çok kolay bir şekilde yönetebileceğinizi düşünüyorsanız, mutlaka denemelisiniz. Yazmanız gereken makaleler varsa ve bilgisayar açmak size zahmetli geliyorsa, bu fonksiyonel özelliği kullanarak hızlıca işlerinizi halledebilirsiniz. Portatif bir klavye edinmenizi ayrıca tavsiye ediyorum. (Özel yazılım gerektiren klavye ve mouse’ları kullanmamanızda fayda var.)

4. Belgelerinizi Doğrudan Yazıcıya Gönderin

Cihazınızda bulunan belgeleri bilgisayara kopyalamadan, doğrudan yazdırmak için yazıcının USB kablosunu cihazınıza bağlayabilirsiniz. Kablosuz bağlantı ayarlarıyla uğraşmadan kolayca belgelerinizi yazdırmanız mümkün. Fotoğraf ve belge yazdırmak için, USB modunu “PTP için USB Bağlantısı” seçmelisiniz.

5. DSLR Kamera Kontrolü

Fotoğrafçıların çok seveceğini düşündüğüm bu fonksiyon ile Android cihazınızdan DSLR fotoğraf makinenizi yönetebilirsiniz. Odaklama, enstantane hızı, yakınlaştırma kontrolü, canlı görüntüleme, auto-focus, ISO değerleri gibi birçok özelliği kullanabilmeniz için ihtiyacınız olan DSLR Controller uygulamasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Not: DSLR Controller uygulaması Canon EOS; 1D mk IV, 5D mk II, 5D mk III, 50D, 550D, 6D, 60D, 600D, 650D, 7D, 70D, 700D, 750D, 1100D modellerine tam destek, 1D mk III, 1Ds mk III, 30D, 40D, 400D, 450D, 1000D modellerine de sınırlı destek sunmaktadır.

Peki USB OTG ile siz neler yapıyorsunuz? Bizlerle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Android Cihazlarınızı Bilgisayarda Mikrofon Olarak Kullanma

YORUMLAR