Anne ve Babaların Gözü Uygulama Marketlerinin Üzerinde

Amerika’da çocukların mobil cihazlara sahip olma yaşları çok düşük. Bu yüzden ebeveynler çocukların uygulama mağazalarındaki tüketim alışkanlıklarını takip etmek zorunda kalabiliyorlar.

Anne ve Babaların Gözü Uygulama Marketlerinin Üzerinde

Akıllı mobil cihazların hızla yayılması; doğal olarak uygulama mağazalarında bulunan kategorileri de çeşitlendirdi ve sayılarını artırdı. Ancak işin içine çocuklara yönelik uygulamalar girdiğinde tüm dikkatler bu uygulamalara çevriliyor.

Google Play ve App Store’da uygulama seçenekleri milyonlara dayanırken, özellikle çocuklar için hazırlanan uygulamalarda da çeşit artıyor. Bu mağazalarda yer alan “çocuklar için” bölümleri, önce kendi içlerinde okul öncesi ve sonrası şeklinde ana kategorileri ayrılıyor daha sonra da yaş gruplarına göre tekrar sınıflandırılıyor.

Google Play ve App Store’da çocuklara özel toplam 1 milyonun üzerinde sınıflandırılmış uygulama bulunduğu tahmin ediliyor. Çocuklara yönelik ürünlerin sağlıktan giyime, kozmetikten tekstile kadar hemen her pazarda önemli payı olduğu bir gerçeği mobil uygulama mağazaları için de geçerli.

Önce anne ve babalar test ediyor
Ürün ne olursa olsun çocuklardan önce ebeveynlerin ürünle ilgili fikirleri, beğeni ve yorumlarına uygulama mağazaları çok önem veriyor. Uygulama mağazaları oyunları ya da her hangi bir eğitim uygulamalarını ebeveyn ve pedagoglardan oluşan bir grubun onayını alarak tüketime sunuyor. Sonuç olarak çocuklar oyun oynamayı seviyorlar, herhangi bir oyunu kabullenmeleri sorun olmuyor. Ancak doğal kontrol mekanizmaları olan ebeveynler hemen harekete geçiyorlar.

Çocuklar için yapılan uygulamalar mutlaka mağazaların yetkili mercilerinin de onayından geçmek durumunda. Bir uygulama, söz konusu çocuklar olduğunda mağazanın belirlediği standartları sağlayamıyorsa mağazaya kabul edilmiyor.

Anne ve babalar hep tetikte

Amerika’da çocukların mobil cihazlara sahip olma yaşları çok düşük. Bu yüzden ebeveynler çocukların tüketim alışkanlıklarını takip etmek zorunda kalabiliyorlar. Uygulama içi ödemeli oyunları indiren pek çok çocuğun, aile bütçesine oldukça zarar verdiği haberleri neredeyse her gün okuyoruz. Bunu engellemek, çocuğun ne oynadığını görmek ve hemen önlem almak için anne ve babalar kendilerini son derece dikkatli olmak zorunda hissediyorlar.

Bu yüzden uygulama mağazaları, çocuklara yönelik uygulamalarda anne ve babaların yorumlarına çok dikkat ediyor. Çocuklara yönelik uygulamalarda anne ve babalar birbirlerini uyararak pazarı etkileyebiliyorlar. Anne ve babaların onayladığı, beğendiği ve tavsiye ettiği uygulamalar uygulama mağazalarında neredeyse indirme rekorları kırıyor.

Google, Servislerinin Güvenli Çocuk Versiyonlarını Çıkarmaya Hazırlanıyor

YORUMLAR