Apple iPhone 7 Serisinde Kulaklık Girişinden Neden Vazgeçti?

Tamindir’de oturup bir süre kafa patlattık Apple iPhone 7'lerde neden 3.5mm kulaklık girişini kaldırdı cevap aradık. Sonra bunun sebeplerinin birden fazla olabileceğini kestirmek güç olmadı.

Apple iPhone 7 Serisinde Kulaklık Girişinden Neden Vazgeçti?

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kulaklık girişini kaldırarak yeniliğe imza attığını iddia ediyor. Ya da en azından bazı kullanıcılarını bu fikre alıştırmaya çalışıyor ancak bu girişim Apple severler camiasında o kadar da olumlu karşılanmadı. Sosyal medyada bu Apple atılımı o kadar tartışıldı ki, hala birçok yerde konuyla ilgili karikatür, küfür, komplo teorisi ve alaycı gönderiler görmek mümkün.

Apple doğal olarak “Bakın biz bu 3.5mm kulaklık girişini işte bu yüzden kaldırdık” diye bir açıklama yapmadı, sadece bir yenilik olarak masaya koydu geçti. Etrafta dolaşan tüm söylentileri bir araya toplayarak Apple, iPhone 7 ürün serisinde neden 3.4mm kulaklık girişinden vazgeçmiş olabilir şöyle bir göz atalım.

Apple’ın Pazarlama Dehası

Apple iPhone 7 lansmanında neredeyse 1920’lerin başından beri kullanılan bir teknolojiyi kaldıracağından bahsedince, elbette herkes dikkat kesildi. “O kadar eski bir teknoloji mi kullanıyorduk hala, bu mümkün olabilir miydi?” sorusu zihinlere yerleşti. Aslında söz konusu olan teknoloji kulaklık jackları-girişleri olduğunda bu sorunun cevabı evet, kullanıyorduk. Hem de çok eskiden beri. Bu “biz yaptık oldu” tutumu, pazarlama açısından son derece doğru ve ikna edici bir yöntem

Bu basit ama etkili söylemle gelen Apple, bizi eski teknolojiyle yeni teknolojiyi karşılaştırma platformunda birleştirmeyi başlardı. “3.5mm jack çok eski ve kullanışsızdı kaldırıldı” fikrinin zihinlere ekiminden sonra kullanıcıların bu durumu kabullenmeleri çok da zor olmadı.

Ancak bir teknolojinin hala yağın olarak kullanıldığı halde eski diyerek yok etmek gerçekçi bir sebep olabilir mi? Yoksa Apple’ın 3.5mm Audio Jack’in ipini çekmesinin başka sebepleri olabilir mi? Neden olmasın hem de birden fazla olabilir.

Tamindir soruyor 3.5mm jack kalkınca daha mı iyi oldu?

Tamindir’de oturup bir süre kafa patlattıktan sonra bunun sebeplerinin birden fazla olabileceğini kestirmek güç olmadı. Üstelik zaten piyasada dolaşan tüm teoriler de bizim işaret ettiğimiz sebepleri destekliyordu.

Sonuç olarak bizim de konuyla ilgili fikirlerimiz var. Piyasayı dinlediğiniz zaman bir sağduyu gösterebiliyor ve söyleyecek, dikkat çekecek bazı saptamalarınız olabiliyor. Biz de söyleyeceklerimizi aşağıdaki videoda dile getirdik.

Apple Kulaklık Girişinden Neden Vazgeçti?
Tamindir TV

Apple Kulaklık Girişinden Neden Vazgeçti?

Apple iPhone 7 serisi ile kulaklık girişini cihazlarından kaldırdı. Peki Apple, 3,5mm Jack'ı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'dan neden kaldırdı sizce? Biz bunun üzerinde düşündük ve 5 başlıkta topladık.

iPhone 7'ye Matkapla KulaklıkGirişi Açarsanız Ne Olur

Kulaklık Girişine Sahip Olmayan Telefonlar Listesi

YORUMLAR