Ares: Kurulumu, Kullanımı ve Kaldırılması

Bu rehberimizde popüler program Ares nedir, nasıl indirilir, yüklenir ve kullanılır soruları dahil olmak üzere merak edilen çeşitli soruları cevapladık.

Ares nedir, nasıl indirilir, yüklenir ve kullanılır? Çok sayıda kullanıcı tarafından dosya indirme işlemi için kullanılan Ares programına dair merak edilen birçok soruyu yanıtladık. Hazırladığımız rehberde söz konusu yazılıma ilişkin merak ettiğiniz soruların yanıtını bulabilirsiniz.

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?

Gmail büyük boyutlu dosya gönderme ne yazık ki alternatif yöntemlere başvurulmadan mümkün değil. Mailden yüksek boyutlu dosya göndermenin önündeki en büyük engel, Google'ın e-posta hizmeti de dahil olmak üzere birçok hizmetin dosya boyutu için sınırlama uygulaması.

Son güncelleme ile beraber kazandığı Bittorent desteği ile geniş bir dosya arşivine de kavuşmuş oldu. Popüler bir dosya paylaşım programı olan Ares için indirilmesinden, kurulumuna ve bilgisayarımızdan nasıl kaldırabileceğimize kadar aklımıza takılan tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir bölüm hazırladık.

Ares Programı Nedir, Ne İşe Yarar?

Dünya üzerinde en çok tercih edilen dosya, müzik, video, resim, yazılım ve doküman paylaşım araçlarının başında gelen ücretsiz Ares sizlere sınırsız paylaşım imkanı sunuyor. Sourceforge altında açık kaynak kodlu olarak geliştirilen Ares, güncel olan tüm ses, video,doküman, resim ve yazılımları arayıp bulabileceğiniz bir ortam oluşturuyor.

Ares Programı Nasıl İndirilir?

Dosya indirmek için en çok tercih edilen programı indirebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Aşağıda yer alan Ares indir butonunu kullanarak programın sayfasını açın. Açılan sayfada tekrar "İndir" butonuna basın. Bu işlemi yaptığınız takdirde program otomaitk olarak indirilecek.

Ares Programı Nasıl Yüklenir?

  • Kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • "I Agree" seçeneğini seçin.
  • Yüklenecek dosyalar ve eklenecek kısayolları işaretleyin.
  • Bilgisayarınızda hangi klasöre yüklemek istediğinizi seçin.
  • Kurulumun tamamlanmasını bekleyin.

İndirdiğimiz Ares kurulum dosyasını bilgisayarımıza yükleyelim. Adım adım ilerlediğimiz ve sorunsuz şekilde kurulan bir program olduğu için hiç zorlanmadan yükleme işlemini aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz.

İlk önce kurulum dosyasına çift tıklamanız gerekiyor. Bu işlemin ardından bir pencere açılacak. Açılan pencerede yer alan "I Agree" seçeneğini seçin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra bir sonraki aşamaya geçeceksiniz.

Yüklenecek dosyalar ve eklenecek kısayolları işaretliyoruz. Eğer eski bir sürüm Ares var ise bilgisayarınızda an altta bulunan seçeneğide işaretlemeniz gerekiyor. Bu sayede eski Ares sürümü kaldırıldıktan sonra son sürüm Ares programı bilgisayarınıza yüklenecektir.

Bilgisayarınızda hangi klasöre yüklemek istediğinizi seçiyoruz. Standart yüklenecek klasör kısayolu gelmektedir. Değiştirmenize gerek yoktur. Tüm işlemleri tamamldık. Ares’in bilgisayarımıza kurulmasını bekliyoruz. Bir süre sonra kurulum tamamlanacak. Bu işlemin sonucunda programın kısayolu masaüstüne eklenecektir.

Ares Programını Türkçe Yapma Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • "Control Panel" bölümüne girin.
  • General sekmesini görüntüleyin.
  • Lang kısmından "Turkish" seçeneğini seçin.

Programın kurulumu Türkçe olmamasına karşın global dil dosyasını kullandığı için program tüm menüleriyle beraber Türkçe olarak geliyor. Eğer Türkçe dil seçimi otomatik atanmadıysa yapmanız gerekenler “Control Panel/General/Lang” seçiminden “Turkish” bölümünü seçmek.

Ares Programı Nasıl Kullanılır?

  • Klasörler kategorisi ne işe yarar?
  • Ekran kategorisi ne işe yarar?
  • Arama kategorisi ne işe yarar?
  • Transfer kategorisi ne işe yarar?
  • Sohbet kategorisi ne işe yarar?
  • Kontrol Paneli kategorisi ne işe yarar?

Ares'in nasıl kullanabileceğimize bir göz atalım. Açık kaynak kodlu olmasının yan etkisini arayüzünde belli etsede kullanımda herhangi bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz.

Klasörler Kategorisi Ne İşe Yarar?

Windows üzerinde paylaşımda olan Müzik, Video, Belgelerim, İndirme gibi klasörlerde bulunan dosyalarınızı paylaşıma açabilir ya da kapatabilirsiniz. Bu bölüm ilgili klasörlerdeki dosyaların indirilme ve yükleme durumlarını göstermektedir.

Ekran Kategorisi Ne İşe Yarar?

Basit bir müzik, video oynatıcısıdır. Çalma listenizdeki müzikleri dinlemenize, videoları izlemenize olanak verir. Çalma listenizi isterseniz bilgisayarınızda yüklü olan müzik ve videolardan oluşturabilirken isterseniz indirdiğiniz dosyalardan da hazırlayabilirsiniz.

Stream desteği sayesinde tanımladığınız radyo kanalları veya tv kanallarının yayınlarını da aynı oynatıcıda izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.

Arama Kategorisi Ne İşe Yarar?

Ses, video, resim, doküman ve benzeri tüm dosyaları aramanıza yarayan bölümdür. Sekmeli yapısı sayesinde aynı anda birden çok farklı içerik aratabilir ve indirme işlemini başlatabilirsiniz.

Aradığınız içeriği bulduğunuzda yapmanız gereken tek şey sağ tıklayıp “Yükle(nen)” bölümüne tıklamak. Bu işlemden sonra Tranfer sekmesinde indirme işlemi için dosyanız sıraya girecektir. 

Transfer Kategorisi Ne İşe Yarar?

Başlanan, yarıda kalan ve iptal edilen indirmelerin kayıt edildiği bölüm. İndirilen dosyadan tutunda geçmiş kayıtlara kadar her şey bu bölümde listelenmekte ve tüm kontrol sizin elinizde. Bu bölümde indirilen dosyaların ön izlemelerini “Ekran” bölümündeki oynatıcınızda izleyebilir veya dinleyebilirsiniz.

Sohbet Kategorisi Ne İşe Yarar?

Açık olan ya da sizin açtığınız sohbet odalarında doyasıya muhabbet etmeniz için hazırlanmış farklı bir bölüm.

Kontrol Paneli Kategorisi Ne İşe Yarar?

  • Dil seçimlerinizi yapabilirsiniz.
  •  Dosya indirme klasörünüzün ismini değiştirebilirsiniz.
  • Sohbet bölümünü için gerekli değişiklikleri gerçekleştirbilirsiniz.
  • Proksi ayarlarınızı değiştirerek vekil sunucular üzerinden dosya indirme işleminine izin verebilirsiniz.
  • Torrent desteği ile beraber gelen Magnet linkler ve Ares’in kendi link yapısında değişiklikler yapabilirsiniz.
  • Beğendiğinzi arayüzü seçebilirsiniz. Mac ve Win7 arayüzlerini denemenizi öneriyoruz.
  • Bittorent dosyalarını depoladığınız klasörünüzü tanımlayarak ilgili klasördeki tüm torrent uzantılı ya da magnetleri indirilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bilgisayarınızda belli klasörlere erişim izni vererek bu dosyaları tüm Ares kullanıcı ile paylaşabilirsiniz.

Programın tüm ayarlarını kontrol edebileceğiniz tek nokta. Kullanım kolaylığı bakımından en güzel örneklerden bir tanesi diyebiliriz. Menüler arasında dolaşmaktansa size tek bir ekranda tüm menüleri sunmakta. Bu bölümde yukarıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

Birden çok tema desteği sunması en güzel özelliklerinden bir tanesi. Ares programını Mac, Windows7, OS arayüzlerinden kullanmak gerçekten çok eğlenceli. Kontrol Panel/Skin sekmesine gelerek beğendiğiniz arayüzü aktif yapabilirsiniz.

Ares Programında Dosya İndirme Nasıl Yapılır?

Programın kullanımını öğrendik artık dosya indirmeye başlayabiliriz. Arama sekmesinden Müzik, Film, Resim, Döküman ya da hepsinde istediğiniz kelimelerde arama yaparak sonuçları çok hızlı bir şekilde sağ bölümde açılan sekmede görebiliyorsunuz. İsterseniz ikinci bir filtreleme yaparak istediğiniz dosyaya ulaşabiliyorsunuz. 

Transfer: İndirme işlem sırasına aldığınız dosyalar bu bölümde listelenir. İndirme durumu, indirdiğiniz dosyanın içinde bulunan dosyalar, kaç kişi tarafından paylaşılıyor, dosya boyutu ve kalan süre gibi bilgileri görebiliyorsunuz.

İndirme bittiğinde arşivinize eklenen dosyaya belirlemiş olduğunuz İndirme Klasörünüzden ulaşabilirsiniz. İsterseniz çalma listenize ekleyebilirsiniz.

Ares Programını Kaldırma Adımları Neler?

  • Denetim Masası'nı açın.
  • "Program Kaldır" kategorisine girin.
  • Listeden Ares'i bulun ve üzerine tıklayın.
  • "Kaldır" butonuna basın.

Popüler programı kurduktan bir süre sonra kaldırmak istiyorsanız bazı adımları uygulamalısınız. Bu işlem için ilk önce Denetim Masası'nı açın ve hemen ardından "Program Kaldır" kategorisine girin. Açılan liste üzerinden Ares programını bulunve üzerine tıklayın. Son olarak "Kaldır" butonuna basın.

Bu yazıda Ares nedir, nasıl indirilir, yüklenir ve kullanılır soruları dahil olmak üzere merak edilen pek çok soruyu yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR