Bilgisayarınızda Windows Defender Kullanmanız İçin 5 Geçerli Sebep

Bilgisayarınızda Windows Defender kullanmanız için 5 geçerli sebep sıraladık. Blogun ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Bilgisayarınızda Windows Defender Kullanmanız İçin 5 Geçerli Sebep

Windows Defender hepimizin bildiği üzere Microsoft'un çıkarmış olduğu bir güvenlik yazılımı. Ücretsiz ve işletim sistemine gömülü olarak gelen bu yazılım, bilgisayarlarımızı kötü amaçlı saldırılardan koruyor ve her öğeyi taramak için gerçek zamanlı koruma kullanıyor. Peki ama biz neden farklı arayışlar içindeyiz? Neden bilgisayarımızda gömülü olarak gelen koruma kalkanı yerine yüzlerce liralık seçeneklere yöneliyoruz? Bu blogda Windows Defender kullanmanız için 5 geçerli sebebi açıklamaya çalıştım. 

Öncelikle Windows Defender nedir ve nasıl ulaşılır konularını inceleyerek başlayalım.

Windows Defender Nedir, Nasıl Açılır?

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarların içerisinde gömülü olarak gelen Windows Defender, kötü amaçlı veya istenmeyen yazılımlara karşı tarama yaparak bilgisayarınızı korumaya yardımcı olmaya çalışır. Bilgisayarınıza indirdiğiniz veya bilgisayarlarınızda çalıştırdığınız her öğeyi taramak için gerçek zamanlı koruma sağlayan yazılım, birkaç dokunuşla tarama yapmanıza da imkan verir. Bir öğeye sağ tıklayıp "Windows Defender ile tara" diyerek açabilir, ayrıca ayar yapmak için Ayarlar > Sistem ve Güncelleştirme > Windows Defender yolunu izleyebilirsiniz.

Şimdi listemize geçebiliriz.

1- İşletim sistemine gömülü olarak gelir

Başlangıçta size bu madde aptalca gelebilir ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Windows Defender'ın işletim sistemine gömülü olarak gelmesinin birkaç faydası vardır. Birincisi, indirmek veya herhangi bir şey yüklemeye gerek duymazsınız. Windows 10 kullanıyorsanız zaten sisteminizde vardır ve aramaya ihtiyaç duymazsınız. İkincisi güncelleme konusunda endişeli olmanız gerekmez. Windows Update ile birlikte her zaman güncellenmiş bir şekilde gelir ve modası geçmiş bir antivirüs yazılımız olmaz. 

2- "Bunu da deneyin" gibi ücret ödediğiniz halde çıkan reklamlara maruz kalmazsınız

"Bakın bunu da deneyim, hem de uygun fiyat avantajıyla" ya da "bakın bu da ücretsiz" gibi harekete geçirmeye yönelik ama pek bir şey vaat etmeyen programlarla çok fazla haşır neşir olduğumuzu düşünüyorum. Bu satın almak için bir sebep değil, öncelikle bunda anlaşmalıyız. Windows Defender gerçek anlamda özgür bir uygulama ve ekstra bir ücret ödeyerek çeşitli hizmetler almanıza gerek kalmıyor. 

3- Gelişmiş özellikleri "işte bu" dedirtiyor

Birçok insan Windows Defender'ın hala ilk piyasaya çıktığı zamanki gibi güvenilmez olduğunu düşünüyor ama XP döneminden bu yana oldukça geliştiğini söylemem gerek. Bu bağlamda bu gelişmiş özelliklere ayrı bir parantez açmakta fayda var:

Gerçek Zamanlı Malware Koruması

Windows Defender, bilgisayarınızı kullanırken arkaplanda sessizce çalışan gerçek zamanlı bir çözüm sunuyor. Sürekli aktif olarak kötü amaçlı yazılımları tarar ve bir sıkıntı olduğunda karantinaya alır ya da yok eder. 

Bulut Tabanlı Güncellemeler

Bilgisayar güvenliği hakkında anti-malware yazılımlarının en büyük özelliğinin "hep bir adım önde olması" gerektiğini unutmamalıyız. Windows Defender'ın bulut tabanlı korumayı aktif tutmasının sebebi işte bu yüzdendir. Microsoft'a yeni tespit edilen kötü amaçlı yazılımları raporlar ve bu raporlar tüm kullanıcılarda uygulanır.

Çevirimdışı Tarama

İşletim sisteminiz çalıştığı sırada bazen sinir bozucu kötü amaçlı yazılımları temizlemek zor olabilir. Bu durumda Windows Defender bilgisayar yeniden başlatıldığı sırada mis gibi tarama yapabilir.

Sınırlı Periyodik Tarama

Windows Defender'dan çok hazetmediğinizi varsayalım. Yazılımı bir parça da olsa kullanmak isterseniz bunun için de bir özelliği olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Tamamen Windows Defender'ı devre dışı bırakmaktansa sınırlı periyodik tarama ile otomatik bakım özelliğiyle bütünleşir ve sessiz sedasız çalışır. 

4- Diğer antivirüs yazılımlarıyla eşdeğer saptama oranına sahip

Eğer bilgisayarınızda hassas veriler varsa ya da iş ortamında çalışıyorsanız Windows Defender sizin için en uygun seçenek olmayabilir. Ama bilmeniz gereken bir detay var ki bu konuda dikkatli kullanıcıların dahi ilgisini çekecektir. Windows Defender mevcut zararlı yazılımları yüzde 99.8 oranında saptayabiliyor ve bu Defender'ı oldukça makul kılıyor. En azından evinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

5- Yeterince iyiden daha iyi!

Burada ne söylemek istediğimi anlıyorsunuz umarım. Günün sonunda biri çıkıp "o kadar para ödediğimiz yazılımlardan daha mı iyi?" gibi bir soru sormasın diye böyle bir madde ekleme ihtiyacı hissettim. Yeterince iyiden daha iyi ve gün geçtikçe daha da iyi olacak. Bu  bana kalırsa Windows Defender kullanmak için en iyi sebep.

Siz Windows Defender hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Windows 10'da Windows Defender Kapatma

YORUMLAR