Black Friday 2020 Tarihi: Ne Zaman Başlayacak?

Black Friday 2020 tarihi ne zaman? Kara Cuma 2020 ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek, hangi güne denk geliyor, nelerde indirim olacak?

Black Friday 2020 / Kara Cuma 2020 Tarihi - Ne Zaman

Black Friday 2020 Tarihi -  Son dönemlerde ülkemizde de önemli bir üne kavuşmuş olan Black Friday, elektronikten kozmetiğe, giyimden aksesuara kadar hemen her sektörde ciddi fırsatların sunulduğu bir dönem olarak tanınıyor. Peki Kara Cuma 2020 ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek ve hangi güne denk geliyor?

Black Friday 2020 Hakkında Her Şey!

Sizler için hazırladığımız bu rehberde Black Friday 2020 hakkında merak ettiğiniz tüm detayları derleyerek bir araya getirdik.

Black Friday Nedir?

Amerika'da Şükran Günü'nün ardından gelen ilk cuma günü gerçekleştirilen Black Friday hem fiziki mağazalarda hem de internette gerçekleştirilen büyük indirimler ve kampanyalar ile yakından tanınıyor. Nitekim ülkemizde de oldukça yakından takip edilen Black Friday'de geçtiğimiz sene çok ciddi satışlara imza atılmıştı ve kargolar uzun bir süre kilitlenmişti.

Büyük kampanyaların gerçekleştirildiği bugün, tüketicilere uygun fiyatlı alışveriş yapabilme şansını sunarken mağazaların ve üreticilerin de daha çok ürün satabilmelerine olanak sunuyor. Pek çok mağaza Black Friday sırasında kapılarını daha erken açıyor ve gecenin geç saatlerine kadar satış yapmayı sürdürüyor. Hatta bazı mağazaların bu süreçte yirmi dört saat açık olduğunu söyleyebiliriz.

İlk zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri içerisinde düzenlenen Black Friday, ardından Kanada ve İngiltere, daha sonrasında ise tüm dünya genelinde uygulanmaya başladı.

Black Friday 2020 Tarihi Ne Zaman?

Bu seneki Şükran Günü'nü göz önüne aldığımızda Black Friday 2020'nin tarihi 27 Kasım 2020 olarak öne çıkıyor. Yani 27 Kasım tarihinde saat 00:00 itibarıyla pek çok kategoriden pek çok üründe indirimler görmeye başlayabilirsiniz. Bu takvimin her yerde standart olduğunu hatırlatalım.

Black Friday 2020 Türkiye'de Olacak mı?

Evet, Black Friday önceki senelerde olduğu gibi bu sene de ülkemizde uygulanacak. Olası indirimleri, fırsatları ve kampanyaları 27 Kasım tarihinden itibaren hem sanal mağazalarda, yani internet sitelerinde, hem de fiziki mağazalarda görebilirsiniz. 

Black Friday 2020 Hangi Güne Denk Geliyor?

Adından da anlayabileceğiniz gibi Black Friday, 27 Kasım 2020 Cuma gününe denk geliyor. Bu noktada Black Friday'in Amerika'daki her Şükran Günü'nden sonraki cuma günleri düzenlendiğini hatırlatalım. Bu takvim ülkemizde de bu şekilde uygulanacak ve herhangi bir farklılık göstermeyecek.

Black Friday 2020 Ne Zaman Başlayacak?

Black Friday 2020, 27 Kasım Cuma günü saat 00:00 itibarıyla başlayacak ancak her markanın kampanyaları direkt olarak bu saatte başlatmayabildiğini hatırlatalım. Yani kampanyaların, indirimlerin ya da fırsatların zaman dilimi markaya bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En güncel fırsatlardan haberdar olabilmek için internet sitelerini sürekli olarak takip ettiğinizden emin olun.

Black Friday 2020 Kaç Gün Sürecek?

Black Friday yalnızca bir gün uygulanan bir indirim dönemidir. Ancak bazı markaların birkaç gün öncesinde indirimlere başladığını ve bazılarının da birkaç gün sonrasına kadar indirimlere devam ettiğini görüyoruz. Bu nedenle çeşitli sanal mağazaları takip etmeniz faydalı olacaktır.

Black Friday'de Hangi Ürünlerde İndirim Olacak?

Kara Cuma daha çok elektronik ürünler ve giyim ürünleri ile bağdaşmış olsa da, aslında çok daha büyük bir ürün grubunu etkiler. Black Friday sırasında indirime giren ürün gruplarından bazıları şu şekilde:

- Akıllı Telefonlar

- Bilgisayarlar

- Tabletler

- Televizyonlar

- Oyun Konsolları

- Beyaz Eşyalar

- Elektrikli Ev Aletleri

- Elektronik Ürünler

- Kişisel Bakım Ürünleri 

- Ofis Ürünleri

- Süpermarket Ürünleri

- Bebek Bakım Ürünleri

- Giyim

- Makyaj

- Hobi Ürünleri

iPhone 11 Fiyatları Düştü: İşte Yeni Fiyat!
MOBİL

iPhone 11 Fiyatları Düştü: İşte Yeni Fiyat!

Apple geçtiğimiz saatlerde düzenlediği çevrim içi etkinlik sırasında yeni nesil iPhone 12 modelleri ile tüketicilerin karşısına çıktı.

Black Friday'de Hangi Markalar İndirim Yapacak?

Farklı ürün kategorilerinden pek çok marka, kendi ürünlerine istediği ölçüde indirim yapabilir ya da yapmayabilir. İstediğiniz ürünlerin indirime girip girmediğini öğrenmek için markanın internet sitesine ve diğer çevrim içi alışveriş platformlarına göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Bazı markalar indirimlerini gün boyu yaparken, bazı markalar günün belirli saatleri için geçerli yapabiliyor. Bu gibi durumlar için istediğiniz ürünleri önceden not almalı ve gün içerisinde takipte kalmalısınız. Kampanyalarla ilgili gelişmeler için bizi takipte kalın.

YORUMLAR