Bu Yaz Akıllı Telefonunuzla En Güzel Fotoğrafları Siz Çekin, İşte Yöntemler

Bu yaz içinizdeki yetenekli fotoğraf sanatçısını ortaya çıkaracak bazı ipuçları.

Bu Yaz Akıllı Telefonunuzla En Güzel Fotoğrafları Siz Çekin, İşte Yöntemler

Yaz ayları, fotoğraf çekmek için en güzel aylardan sayılabilir. Tatile gittiğinizde ya da kendi şehrinizde son derece güzel enstantaneler çekebilir ve bunlarla bolca övünebilir, sosyal medyada popüler olabilirsiniz.  Ancak bunun için bazı püf noktalarına ihtiyacınız olabilir. İşte bu yaz içinizdeki yetenekli fotoğraf sanatçısını ortaya çıkaracak bazı ipuçları. 

Yazın yapacağınız aktiviteleri mutlaka fotoğraflamak isteyeceksinizdir. Bunu daha size yakışan bir biçimde yapmak için basit bazı önerilerimiz olacak. Bu önerilerle birlikte fotoğraf çekmeniz kolaylaşacak ve son derece güzel bir yaz albümüne sahip olabileceksiniz.

Fazla ışıktan kaçının

Özelikle plajda ve benzer fazla gün ışığı alan yerlerde fotoğraflarınızın çok parlak olmasına dikkat etmelisiniz. Güneş ışığının sudan yansıması durumunu kontrol etmeniz gerekebilir. Bu gibi durumlarda otomatik ayarlarla fotoğraf çekerken akıllı telefonunuzun kamerası manzaradaki ışığı yanlış algılar ve karanlık fotoğraflar çekmenize sebep olabilir. Böyle bir sonuçtan kaçınmak için manzaraya karşı olan pozisyonunuzu değiştirerek size en doğru gelen ışık açısını bulmaya çalışın. Asla doğrudan güneşi kadraja alan enstantaneler yaratmayın. 

Sürekli çekim ayarlarını kullanın

Yaz ayları insanların biraz daha eğlenmeye ve enerji harcamaya yatkın oldukları zamanlar. Bu yüzden çevrenizde de hareket eksik olmayacaktır. Tüm bu hareketliliğin içinde mükemmel pozlar yakalamanız mümkün. Akıllı telefonunuzun çekim ayarlarını "sürekli çekim" moduna getirin. Bazı markalar saniyede 10-15 çekim yapabiliyorlar. Bu kadar çok poz arasından mükemmel fotoğraflar çıkarmanız da mümkün olabilir. Böylelikle etrafınızdaki hareketliğin her saniyesini yakalamış olursunuz. Denize atlayan insanlar, plajda spor yapan gruplar, koşuşan çocuklar ve onlarca farklı aktiviteyi resimlemiş olursunuz. 

Biraz yer değiştirin

Evet, anlıyoruz tatildesiniz. Tembellik etmek en büyük hakkınız ama fotoğraf çekerken tembel olmayın. Manzaralar ve insanlar etrafınızdaki 360 derecelik evreni sizinle paylaşırken sabit durmanız fotoğraflarınızda farklılık yaratmayacaktır. Bu yüzden siz de etrafınızdaki enerjiyle beraber hareket edin. Farklı bakış açılarından mükemmel sonuçlar çıkabileceğini göreceksiniz. Fotoğraflarını çekeceğiniz durumlara daha yaklaşın, arkasına ya da önüne geçmeye çalışın, ışığını ve açısını değiştirdiğiniz her fotoğraf obje ya da manzara aynı bile olsa, son derece farklı keyiflerde fotoğraflar çekmenizi sağlar.

 

HDR modunu kullanın

Fotoğraflarınızın kalitesini artırmak için eğer varsa akıllı telefonunuzun HDR modunu kullanın. HDR, High Dynamic Range kelimelerinin baş harflerinden oluşur. "Yüksek dinamik aralığı" anlamına gelir. Mesela iPhone’lar HDR yazılım desteği sayesinde 3 farklı ışık modunda fotoğraf çekimi yapmanıza olanak sağlar. Bu da amatör kullanıcılar için oldukça ideal bir seçenek. Şiddetli güneş ışığının olduğu alanlarda, bir insanın yüzünüzü fotoğraflamak için karanlık gölgelere, parlayan gözlere ve doğal gözükmeyen bir çok durumlara mahal vermemek için HDR kullanmalısınız. HDR, aşırı güneş ışığının dezavantajlarını kapatabilir ve çekilen objenin çok daha düzgün görünebilmesine olanak sağlar.

Mutlaka bir koruma kabı edinin

Yaz ayları sizin için ne kadar eğlenceliyse, akıllı telefonunuz için de son derece tehlike arz eden ortam şartlarına sahip. Deniz suyu, kum, toz ve fazla güneş ışığı akılı cihazlarınızın ömrünü kısaltabilir, onarılmaz aksaklıklara yol açabilir. Bu yüzden onları fotoğraf çekmediğiniz zaman koruma altına almanız çok önemli. Yanınızda her zaman sağlam bir telefon kabı ve su geçirmez bir koruyucu bulundurmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz

Android için En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

En İyi iOS Fotoğraf Düzenleme ve Efekt Uygulamaları

Fotoğraf Keyfinize Keyif Katacak Instagram Uygulamaları

YORUMLAR