Call of Duty: Mobile Çocuklar için Ne Kadar Güvenli?

Günümüzde milyonlarca oyuncu çoklu oyuncu modu olan, şiddet içeren oyunları oynamayı tercih ediyor. Call of Duty Mobile yetişkinlere yönelik içerik barındırdığından ötürü 17 yaş ve üstü için derecelendirilmiştir.

Call of Duty tüm zamanların en popüler video oyunlarından biridir. Günümüzde milyonlarca oyuncu çoklu oyuncu modu olan, şiddet içeren oyunları oynamayı tercih ediyor. Call of Duty: Mobile yetişkinlere yönelik içerik barındırdığından ötürü 17 yaş ve üstü için derecelendirilmiştir.

Bu oyunun çocuklar için oldukça bağımlılık yapabileceğini ebeveynlerin bilmeleri gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü, 2018 yılında oyun bağımlılığının psikolojik bir sorun olduğunu belirtti. Oyun bağımlılığı olan insanlar video oyunlarını oynamak için harcadıkları zamanı kontrol etmekte büyük zorluklar çekmektedir. Call of Duty: Mobile oynaması ücretsizdir ancak uygulama içi satın alma seçeneği de bulunmaktadır.

Call of Duty: Mobile Nedir?

Call of Duty: Mobile, Call of Duty serisinin iOS ve Android cihazlar için geliştirilen ücretsiz bir sürümüdür. Piyasaya sürülmesinden sonraki üç gün içinde 35 milyondan fazla indirme aldı ve bir hafta sonra 100 milyon indirme sayısına ulaştı. Çocuğunuz Fortnite ya da PUBG gibi oyunlar oynuyor ise muhtemelen Call of Duty: Mobile'ı da oynamak isteyecektir.

Oyunda yer alan battle royale modu Fortnite'a çok benziyor. 100 oyuncu haritanın herhangi bir yerine paraşüt ile atlıyor ve ayakta kalan son kişi maçı kazanıyor. Kullanıcılar ikili olarak ya da 4 kişilik bir takımda oynayabilmektedir. Sohbet için yazı ya da mikrofon kullanılabilir.

Call of Duty Mobile

Ebeveynlerin Neden İlgilenmesi Gerekiyor?

  • Call of Duty: Mobile inanılmaz derecede popülerdir.
  • Battle royale modu bir sohbet odası gibidir. Çocuğunuz hiç tanımadığı insanlar ile sesli ya da yazılı olarak konuşabilmektedir.
  • Çocuğunuz kulaklık takılı bir şekilde video oyunları oynarken onunla aynı odada olsanız dahi çocuğunuz sizi duymayacaktır.
  • Çocuklar Call of Duty: Mobile gibi çoklu oyuncu modu olan oyunlar oynadıklarında istemeden kötü sözler duyabilirler.

Ebeveynler Bu Konu Hakkında Ne Yapabilir?

  • Çocuğunuzun Call of Duty: Mobile isimli bu oyunu oynamasına izin vermeden önce oyunu ilk olarak siz indirin ve oynayın, oyunun çocuğunuz için güvenli olup olmadığını belirleyin.
  • Çocuğunuzun Call of Duty: Mobile'ı indirmesinde hiçbir sorun olmadığını düşünüyorsanız çocuğunuzun bu oyunu oynamak için ne kadar zaman harcadığını takip edin.
  • Çocuğunuz Call of Duty: Mobile'a günlük faaliyetlere nazaran daha fazla öncelik veriyor ise bu oyuna olan bağımlılığının arttığının bir işaretidir.
  • Oyun, uygulama içi satın alma seçeneği içermektedir. Çocuğunuzun mobil oyun oynamasına izin verdiğinizde çocuğunuzun harcamalarını sınırlamak da önemlidir.
  • Çocuğunuz normalden farklı davranışlar sergiliyor ise bir terapist ile iletişim kurmalısınız.

YORUMLAR