Cep Telefonunuzu Yenilemek İçin En Doğru Zaman: Kendinizi Hazırlayın!

Yüksek sınıf bir cep telefonu almak ile orta sınıf bir cep telefonuna sahip olmaya karar vermek zor olabilir, işte bazı ipuçları.

cep-telefonu-yenilemek0

Her ne kadar pek çok marka, senede birkaç farklı ürün piyasaya çıkarsa da yüksek sınıf bir akıllı cep telefonu almak ile orta sınıf bir akıllı telefona sahip olmaya karar vermenin belli bir strateji gerektirdiğini biliyor muydunuz? Kısa cevap Evet. Yıl içerisinde pek çok yeni cep telefonu modeli yanıtılıyor. Bunların hepsinin peşinden koşabilecek ne zamanımız, ne de bütçemiz olabilir. O zaman bir plan yapmak gerekiyor.

Yeni Akıllı Telefon Aldığınızda Yapmanız Gerekenler!
MOBİL

Yeni Akıllı Telefon Aldığınızda Yapmanız Gerekenler!

Yeni Akıllı Telefon Aldığınızda Yapmanız Gerekenler! - Teknoloji sürekli olarak gelişirken akıllı telefonlar da bu gelişime ayak uyduruyor.

Telefon almak için kendimizi sıkıntıya sokmanın ise hiçbir alemi yok. Bırakın onlar piyasaya çıkadursun, ben size cep telefonunuzu değiştirmek için birkaç ipucu vermek istiyorum.

Telefonunuzu Değiştirmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Bütçe
  • Doğru Zamanlama
  • Piyasayı Takip Etme
  • Temkinli Olmak
  • Servis ve Müşteri Hizmetleri
  • İndirim ve Özel Günleri Takip Etmek

Akıllı Telefonunuzda Mutlaka Olması Gereken Uygulamalar
MOBİL

Akıllı Telefonunuzda Mutlaka Olması Gereken Uygulamalar

App Store ve Play Store kendi bünyelerinde milyonlarca uygulamaya ev sahipliği yapıyor ve bu kadar büyük bir kütüphanenin içerisinde kullanışlı uygulamaları keşfetmek, düşündüğümüzden daha zor bir hale gelebiliyor.

Bütçe

Tüketmek üzerine yaslandırılmış bir hayatı kabul etmeyin. Şimdi kullandığınız telefon eğer çok büyük sorunlar çıkarmıyorsa, ondan vazgeçmeniz için bir neden de yok demektir. Hem unutmayın dolara endeksli bir ekonomisi ve son derece değişken fiyat politikaları olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu yüzden önemli olan tek şey telefonun süper özellikleri değil, sizin kırılgan bütçeniz. Kullandığınız telefonun taksiti bitmediyse yeni bir telefon almayın. Bitmiş olsa da birkaç ay beklemenin size bir zarar olmaz, hemen yeniden bir taksit döngüsüne girmeyin.

Avrupa’da bir telefon ortalama 3 yıl kullanılıyor. 3’üncü dünya ülkelerinde ise ortalama 10 ayda bir telefon değiştiriliyor. Bunun sebebi akıllı telefonun bir sınıf atlama aracı olarak görülmesi. Yeni model bir telefon alabiliyor olmanın egoyu okşadığı gerçeği göz ardı edilmemeli. Belki gururumuzun okşanması iyi bir şey ama dayak yiyen bütçemizi de düşünmemiz lazım. Bu durum gelişmekte olan ülkelerde daha fazla göze batıyor.

Doğru Zamanlama

Bir markanın takipçisiyseniz, o markanın yeni telefonlarını ne zaman çıkardığını da biliyor olmalısınız. Her telefon arasında minimum 2 senelik bir boşluk bırakarak cep telefonunuzu yenileyin. Bu taktik size eski telefon taksitlerini bitirmiş olabilmeniz için zaman kazandıracağı gibi, firmanın yeni ve daha gelişmiş bir telefonuna sahip olarak onu da en az 2 sene kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

cep-telefonu-yenilemek2

Piyasayı Takip Etme

Dünya mobil telefon ve teknolojik fuarlarını takip edin. Bu fuarlarda o sene çıkması muhtemel tüm akıllı telefon teknolojileri tanıtılır. Bu gelişmeleri takip edin. Gözünüze kestirdiğiniz telefonun ülkemizde de satışa sunulacağını öğrenirseniz işiniz daha da kolaylaşacaktır. Teknolojik ve mobil telefon fuarlarında tanıtılan telefonlar yılın belli dönemlerinde piyasaya çıkarlar. Samsung Mart-Nisan ve Eylül –Ekim aylarını tercih ederken Apple Ekim-Kasım aylarını tercih eder. HTC ise yüksek sınıf telefonlarını Mart ayında satışa sunar. Eylül aylarında ise her zaman bir alt model tanıtarak satışa sunuyor. Sony ise Xperia serisini her zaman Haziran ayında dünya pazarına çıkarıyor. Bu planlamaya dikkat edin.

cep-telefonu-yenilemek3

Temkinli Olmak

Yeni çıkan bir ürünün ilk önce piyasada kendini ispat etmesine zaman tanımalısınız. Bekliyor olmanız size zaman kaybettirmez, aksine hayal kırıklığına uğramamanızı garantiye almanızı sağlar. Bırakın satın alanlar yavaş yavaş görüşlerini sitelere yazsınlar. Telefon inceleyen siteler ürünün artı ve eksilerini paylaşsınlar. Ürün yorumları okumaktan ve ürünleri birbirleriyle karşılaştırmaktan geri durmayın. Belki de yeni çıkan telefon şu anda kullandığınızdan çok daha farklı olmayacak. O zaman neden yeni bir masrafa giresiniz ki. Üstelik ürünlerin piyasaya ilk çıkış etiketleri ile 3-4 ay sonraki etiketleri arasında fiyat farkı da olacaktır. Durumu lehinize çevirmeyi bu şekilde sağlamanız mümkün olabilir.

Bataryalar Hakkında Yanlış Bilinen Efsaneler
MOBİL

Bataryalar Hakkında Yanlış Bilinen Efsaneler

Günlük hayatımızda kullandığımız dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler, akıllı saatler ya da benzeri pek çok ürün dahili batarya ile birlikte geliyor.

Servis ve Müşteri Hizmetleri

Satın alacağınız bir ürünün müşteri hizmetleri ve satış sonrası hizmetleri çok önemli. Bu yüzden bu hizmetler hakkında mutlaka araştırma yapmalı, internet üzerinde forumları ve şikayet sitelerini taramalısınız. Daha önce hiç kullanmadığınız, satış sonrası hizmetinin nasıl olduğunu bilmediğiniz bir markaya yönelmek uzun vadede son derece sıkıcı sonuçlarla karşılaşmanıza yol açabilir.

cep-telefonu-yenilemek4

İndirim ve Özel Günleri Takip Etmek

Noel, yeni yıl, Black Friday, Cyber Monday gibi özel günlerde cep telefonları başta olmak üzere pek çok teknolojik aygıt indirime giriyor. Hayalinizdeki telefon indirime girmese bile düşen fiyatlar aklınızı cezbedebilir. İlk ve en önemli madde neydi hatırlayın. Bütçe. Eğer çok fazla paranız yoksa bir cep telefonunu asla indirimde değilken almayın. Yeni satın aldığınız bir cep telefonunun birkaç hafta sonra indirimli halini görmek sizi düşündüğünüzden çok daha fazla sarsabilir. Bu nedenle özel günleri ve indirimleri muhakkak takip edin.

Akıllı Telefon Sektöründe Tutunamayan Markalar
MOBİL

Akıllı Telefon Sektöründe Tutunamayan Markalar

Günümüzde akıllı telefon sektörü oldukça komplike bir hal aldı ve bu yarışa dahil olan markalar hem trendleri hem de tüketici beklentilerini doğru bir şekilde yorumlamak zorunda.

Son Söz

Şunu sakın unutmayın akıllı telefon bir aksesuar değil, sadece bir cihazdır. Bu cihaz ikinci el satışlarda size bir kar sağlamasa da, size yılarca hizmet etmesini ve dayanıklı olmasını birinci planda tutmak gerekiyor. 2 sene boyunca size layıkıyla hizmet edebilmiş bir telefonu elden çıkarırken, geri alacağınız paranın çok da önemi kalmıyor. Zaten elektronik piyasasında ikinci el diye karlı ve kararlı bir alışveriş platformu olmadığını da unutmayın.

Tarihin En Çok Satan Telefonları Açıklandı: Liste Şaşırttı!
MOBİL

Tarihin En Çok Satan Telefonları Açıklandı: Liste Şaşırttı!

Mydrivers tarafından paylaşılan listeyle beraber tarihin en çok satan telefonları belli oldu. Paylaşılan listenin büyük bir kısmını Nokia ve iPhone modellerinin oluşturması dikkat çekti.

Cep telefonunu yenilemeden önce dikkat etmeniz gereken bazı şeyleri sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz telefonunuzu hangi sıklıkla yeniliyorsunuz? İlerleyen günlerde satın almak istediğiniz bir telefon modeli var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR