Chrome'da İndirme Çubuğu Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Bu yazıda, Google Chrome'da indirme çubuğunu nasıl devre dışı bırakabileceğinizi ve indirilenler listesini nasıl temizleyebileceğinizi öğreneceksiniz.

Google Chrome, tarayıcı denildiğinde ilk akla gelen tarayıcılardan biridir. Tüm dünyada oldukça popüler olan Google Chrome’da bir dosya indirdiğinizde pencerenin alt kısmında bir çubuk görünür. Bu çubuk, indirilen dosyayı ve indirme ilerlemesini gösterir. Bu çubuğu sağ alt köşede yer alan “x” butonuna tıklayarak kapatabilirsiniz. Bu işlem, indirdiğiniz dosyayı etkilemez.

Dosya indirilmeye devam eder ve indirme işlemini görüntülemek için Google Chrome’da İndirilenler sayfasını Ctrl+J tuşlarına basarak açabilirsiniz. İndirme çubuğu sizi rahatsız ediyorsa ve her dosya indirdiğinizde bu çubuğu görmek istemiyorsanız, Google Chrome’da yer alan bir uzantı ile indirme çubuğunu devre dışı bırakabilirsiniz. Bu yazıda, Google Chrome'da indirme çubuğunu nasıl devre dışı bırakabileceğinizi ve indirilenler listesini nasıl temizleyebileceğinizi öğreneceksiniz.

Google Chrome’da İndirme Çubuğu Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Google Chrome’da her indirme işleminde pencerenin alt kısmında indirme çubuğunun çıkması can sıkıcı olabilir. Bir uzantı kullanarak oldukça kolay bir şekilde indirme çubuğunu devre dışı bırakabilirsiniz.

Google Chrome’da indirme çubuğunu devre dışı bırakmak için Always Clear Downloads uzantısını yüklemeniz gerekir. Always Clear Downloads uzantısı sayesinde indirilenler listesini temizleyebilir ve indirme çubuğunu gizleyebilirsiniz. İndirilenler listesinin temizlenmesini istemiyorsanız uzantının ayarlarını değiştirmeniz gerekiyor.

Always Clear Downloads uzantısının indirilenler listesinin temizlemesini durdurmak için “Clear downloads every few seconds” seçeneğinin işaretini kaldırmanız gerekiyor. Google Chrome’da indirme çubuğunu gizlemek için “Disable download shelf” seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra dosya indirdiğinizde pencerenin alt kısmında indirme çubuğunu göremezsiniz.

Not: Always Clear Downloads uzantısına benzer uzantılar etkinleştirdiyseniz, bu, indirme çubuğunun devre dışı kalmamasına neden olabilir. Dolayısıyla indirme çubuğunu devre dışı bırakmaya çalışan benzer uzantıların etkin olup olmadığından emin olmalısınız. Google Chrome’da yer alan Always Clear Downloads uzantısı, Google Chrome’un son sürümünde çalışır.

Google Chrome’da İndirilenler Listesi Nasıl Temizlenir?

Always Clear Downloads uzantısının indirilenler listesini de temizlemesini istiyorsanız, “Clear downloads every few seconds” seçeneğini etkinleştirmelisiniz ve indirilenler listesinin ne sıklıkla temizleneceğini belirtmelisiniz. Ne yazık ki, süreyi saniye cinsinden belirleyebiliyorsunuz. İndirilenler listesinin her 24 saatte bir temizlenmesini istiyorsanız, Always Clear Downloads uzantısının ayarlar sayfasında yer alan kutucuğa 86.400, haftalık olarak temizlemek için 604.800 girmeniz gerekir.

YORUMLAR