Yükselen Çevirici Aracı: DeepL Translator Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günlük ve kurumsal hayatta çok rahat kullanılan çevirici aracı DeepL Translator ile ilgili tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. İşte DeepL Translator!

DeepL Translator, ilk Alman start-up projesi olarak ortaya çıktı. Zaman içerisinde birçok kişi tarafından çok beğenildi. Böylelikle online çeviri hizmetleri arasında öne çıkmaya başladı. Güvenilirlik açısından dikkat çeken bir araç haline geldi.

DeepL Translator, Türkçe dil desteği sunuyor. Türkçenin yanı sıra İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca gibi 28 dili daha destekliyor. Bu çeviri aracı diğer geleneksel dil çeviri araçlarından çok farklı şekilde kullanılıyor.

Derin öğrenme ve yapay zeka merkezli bir araç olduğu söylenebilir. DeepL çeviri aracı hem resmi yazışmalarda hem de akademik makalelerde mükemmel çeviriler gerçekleştiriyor.

DeepL Translator Özellikleri Nelerdir?

  • Çeviri kalitesi
  • API entegrasyonu
  • Belge çevirileri
  • Bağlan farkındalığı
  • Masaüstü uygulamaları - çevirmen eklentileri
  • Çoklu dil desteği
  • Veri gizliliği

Microsoft’un AI Destekli Çeviri Sistemi: Azure AI Translator Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Microsoft’un AI Destekli Çeviri Sistemi: Azure AI Translator Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bir bulut platformu olarak geliştirilen Microsoft ürünü Azure, geliştiricilerin sorunlarını çözmek için tasarlanmış.

Yapay zeka destekli çeviri uygulamaları arasında yer alan DeepL Translator, çevirileri doğal ve doğru şekilde yapmaktadır. Çünkü NMT isimli bir sistem kullanmaktadır. Bu sistem yapay zeka ve makine öğrenimini ifade etmektedir. DeepL Translator özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

Çeviri Kalitesi

DeepL, birçok kullanıcısı tarafından kaliteli çeviri aracı olarak nitelendirilmektedir. Metinleri profesyonelce çevirir. Çevrilen ve çevrilecek dilin kurallarına hakimdir. Bundan dolayı da ortaya kusursuz bir çeviri çıkar.

API Entegrasyonu

Çeviri aracı; web site, uygulama vb. birçok alana entegre edilebiliyor. Bunun içinde API entegrasyonundan yararlanmaktadır. DeepL eklenti ile çeşitli yerlere API entegrasyonu sağlanabiliyor.

Belge Çevirileri

Bahsettiğimiz araç, metinleri hızlı ve doğru şekilde çevirmektedir. Aynı zamanda araca çok sayıda belge yüklenerek onların da çevrilmesi sağlanabilir. Belge çevirileri, özellikle çok dille çalışan işletme ve şahıslar için çok kullanışlıdır.

Bağlam Farkındalığı

DeepL, yapay zeka motoru kullanmaktadır. Bu yapay zeka motoru tarafından giriş metni bağlamları anlanıp çeviriler gerçekleşir. Çevrilerin bağlamsal olarak doğru olması çok önemlidir.

Özellikle metin ve belgelerde aktarılmak istenen anlamın çeviri esnasında bozulmamasına çok dikkat edilmelidir. Belirtilen bu durum karışık cümlelerle deyimsel ifadelerde yararlı olmaktadır.

Masaüstü Uygulamaları - Çevirmen Eklentileri

Sözünü ettiğimiz araç, Microsoft Office gibi birçok uygulamada entegre edilebiliyor. Kullanılan program içerisinden ayrılmadan direkt metinler çevrilir. Metinlerin kolayca çevrilebilmesi için tarayıcı eklentilerinden yararlanılır. Aracın masaüstü uygulaması popüler işletim sistemlerine indirilebilir.

Çoklu Dil Desteği

Yukarıda belirtildiği üzere DeepL; Japonca, İngilizce, Almanca gibi birçok dilde destek sunuyor. Çoklu dil desteği sunması aracı daha kullanışlı yapıyor. Ayrı ayrı araç kullanmak yerine farklı dil çiftleri arasından metinler problemsiz çevrilir.

Veri Gizliliği

DeepL yetkilileri tarafından veri gizliliğine önem verdikleri açıklanmıştır. Tüm çeviriler, şifreli ve güvenli bağlantı üzerinden gerçekleşir.

Google Translate Yerine Kullanılabilecek Çeviri Siteleri
İNTERNET

Google Translate Yerine Kullanılabilecek Çeviri Siteleri

Her gün milyonlarca belki de milyarlarca çeviri yapılıyor. Kimileri sohbet için kimileri akademi için çeviri programlarını ziyaret etmekte.

DeepL Translator Nasıl Kullanılır?

DeepL yapay zeka çeviri aracı; iOS, Android, macOS ve Windows’ta kullanılabiliyor. Aracın web sürümü de vardır. Web sürümü üzerinden ya da Android, iOS gibi cihazlarda aracı kullanmak çok basittir.

DeepL Translator’a giriş yaptıktan sonra “Metin Çevir”, “Dosya Çevir” ve “DeepL Write” alanları yer almaktadır. Buradan uygun olana tıklayıp çeviri işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan araca “Kayıt Ol” butonundan kayıtta olunabiliyor.

Aradığınız Kelimeleri Bulabileceğiniz En İyi İngilizce Sözlük Uygulamaları
İNTERNET

Aradığınız Kelimeleri Bulabileceğiniz En İyi İngilizce Sözlük Uygulamaları

İngilizce sözlük uygulamaları, gün içerisinde karşılaştığınız İngilizce kelimelerin hangi anlamlara geldiğini kolayca öğrenebilmenize imkân tanır.

DeepL Pro Avantajları

  • Sınırsız metin çevirisi
  • Üst düzey veri güvenliği
  • DeepL API entegrasyonu
  • Çeviri için daha yüksek dosya boyutu sınırı
  • Daha fazla özelleştirme seçeneği

Türkiye'de de kullanıma açılan DeepL Pro aboneliği maksimum veri güvenliği, sınırsız metin çevirisi, daha fazla özelleştirme seçeneği ve daha pek çok avantaj sunuyor.

DeepL Pro Abonelik Fiyatı Ne Kadar?

  • Starter planı aylık ücreti: 10,49 dolar
  • Advanced planı aylık ücreti: 34,49 dolar
  • Ultimate planı aylık ücreti: 68,99 dolar

İngilizce Nasıl Öğrenilir? Öğrenmek İçin Neler Gerekli?
Yaşam

İngilizce Nasıl Öğrenilir? Öğrenmek İçin Neler Gerekli?

İngilizce nasıl öğrenilir sorusunun yanıtı, çok fazla sayıda kişi tarafından oldukça merak ediliyor çünkü yeni bir dil öğrenmek her ne kadar kolay gibi görünse de zor bir süreçtir.

DeepL hizmeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Söz konusu hizmet ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR