İngilizce Nasıl Öğrenilir? Öğrenmek İçin Neler Gerekli?

İngilizce nasıl öğrenilir sorusunun yanıtını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. İşte yabancı dil öğrenmek için uygulanabilecek etkili yöntemler!

İngilizce nasıl öğrenilir sorusunun yanıtı, çok fazla sayıda kişi tarafından oldukça merak ediliyor çünkü yeni bir dil öğrenmek her ne kadar kolay gibi görünse de zor bir süreçtir. Peki, İngilizce öğrenmek için uygulanabilecek en etkili yöntemler nelerdir? 

Bu rehberde İngilizce öğrenme yöntemlerinin neler olduğunu açıkladık. Rehberimizde yer alan yöntemlere göz atmadan önce İngilizce seviyesi ölçme testi yapabilir ve yabancı dil bilginizin hangi düzeyde olduğunu öğrenebilirsiniz.

İngilizceyi Geliştirmek İçin En İyi Dinleme Uygulamaları ve Platformları
İNTERNET

İngilizceyi Geliştirmek İçin En İyi Dinleme Uygulamaları ve Platformları

İngilizce dil bilgisini geliştirmek için dinleme uygulamaları ve platformları da tercih edilir çünkü yabancı dil öğrenirken okumanın yanı sıra dinleme yapmak da büyük bir öneme sahiptir.

İngilizce Öğrenme Yolları Neler?

  • Bol bol kitap okuyun.
  • İngilizce alt yazıyla dizi ve film izleyin.
  • İngilizce öğrenme uygulamaları kullanın.
  • Her gün düzenli olarak pratik yapın.
  • Her gün yeni kelimeler öğrenin.
  • Öğrendiğiniz yeni kelimeleri not alın.
  • İngilizce öğrenme kursuna gidin.
  • Gün içinde İngilizce konuşmaya çalışın.

Poll Maker

Bol Bol Kitap Okuyun

İngilizce öğrenmek için İngilizce dilinde bol bol kitap okumak oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenden ötürü seviyenize uygun kitaplar okumaya başlayabilirsiniz. Kitap okurken karşılaştığınız yeni kelimeleri Türkçe anlamlarıyla birlikte not alabilirsiniz.

İngilizce Alt Yazıyla Dizi ve Film İzleyin

Kitap okumak yabancı dil seviyesinin gelişmesine yardım etse de tek başına yeterli değildir. Okumanın yanı sıra dinleme de yapabilirsiniz. İngilizce öğrenmek için izlenecek diziler ve filmler bulunuyor. Filmler ve dizileri alt yazı seçeneğiyle izleyerek hem dinleme yapabilir hem de hangi kelimelerin kullanıldığını görebilirsiniz.

İngilizce Öğrenme Uygulamaları Kullanın

Yabancı dil öğrenme uygulamaları, başlangıç düzeyinden ileri düzeye kadar çeşitli dersler içeriyor. Bu dersler sayesinde yabancı dil düzeyinin gelişmesi sağlanıyor. Speaky gibi bazı uygulamalar ise diğer insanlar ile iletişim kurulmasına imkân tanıyor. Böylece insanlarla İngilizce dilinde konuşabiliyorsunuz.

Her Gün Düzenli Olarak Pratik Yapın

Yeni bir dil öğrenirken her gün düzeli olarak pratik yapmak büyük bir öneme sahiptir çünkü bugün öğrendiğiniz bir bilgiyi birkaç gün sonra unutabilirsiniz. Bu sebepten ötürü mutlaka düzenli olarak tekrar yapın.

Her Gün Yeni Kelimeler Öğrenin

Yeni kelimeler öğrenmek, yabancı dil düzeyini geliştirme konusunda en etkili yollardan biridir. İngilizce kelime ezberleme uygulamaları sayesinde yabancı sözcüklere kolayca erişebilir ve her gün yeni kelimeler öğrenebilirsiniz. Öğrendiğiniz kelimeleri kullanarak cümleler kurmaya çalışın.

Öğrendiğiniz Yeni Kelimeleri Not Alın

Öğrendiğiniz yeni kelimeleri not almanız gerekiyor. Düzenli olarak not almadığınız takdirde söz konusu kelimeleri bir süre sonra unutabilirsiniz. Bir deftere yalnızca İngilizce sözcükler ve Türkçe anlamlarını yazabilirsiniz.

İngilizce Öğrenme Kursuna Gidin

En etkili yabancı dil öğrenme yollarından biri İngilizce öğrenme kursuna gitmektir. Eğer yaşadığınız yerde kurs bulunmuyorsa çevrim içi kurslara başlayabilir veya YouTube üzerinden İngilizce derslerini izleyebilirsiniz.

Gün İçinde İngilizce Konuşmaya Çalışın

Gün içerisinde İngilizce konuşulması da oldukça önemlidir. Örneğin İngilizce düzeyini geliştirmek isteyen birkaç arkadaşınız ile beraber bir WhatsApp grubu kurabilir ve o grupta yalnızca İngilizce konuşmaya çalışabilirsiniz.

İngilizce Öğrenmek İçin Neler Gerekli?

  • Dil bilgisi
  • Kelime ezberi
  • İngilizce okuma
  • İngilizce yazma
  • İngilizce dinleme
  • İngilizce konuşma

Aradığınız Kelimeleri Bulabileceğiniz En İyi İngilizce Sözlük Uygulamaları
İNTERNET

Aradığınız Kelimeleri Bulabileceğiniz En İyi İngilizce Sözlük Uygulamaları

İngilizce sözlük uygulamaları, gün içerisinde karşılaştığınız İngilizce kelimelerin hangi anlamlara geldiğini kolayca öğrenebilmenize imkân tanır.

Dil Bilgisi

Dil bilgisi olmadan İngilizce öğrenmek oldukça zorlaşacak ve doğru bir öğrenim olmayacaktır. Bu yüzden İngilizce gramer öğrenmeden önce Türkçe dil bilgisi öğrenmek şarttır.

Kelime Ezberi

İngilizce öğrenmenin başta gelen özellikleri arasında kelime ezberlemek vardır. Kelime öğrenmeden cümle kuramaz, cümle kuramadan konuşamazsınız. Bu nedenle kelime ezberi çok önemlidir.

İngilizce Okuma  

Dil öğrenmenin gerekliliklerinden biri de o dile maruz kalmaktır. Eğer hiçbir şey bilmiyor olsanız dahi İngilizce okumalar yapmak sizi o dile maruz bırakacak ve gelişmenize yardımcı olacaktır.

İngilizce Yazma

İngilizce gramer öğrendikten sonra basit cümleler kurarak yazmak, dil öğrenmeniz için çok fayda sağlayacaktır. İlk başta basit cümleler koyarak işe koyulmak sizin daha sonraları uzun cümleler kurmanıza ingilizce otobiyografinizi yazmanıza kadar yol alacak ve İngilizce makale yazmaya kadar gidecektir.

İngilizce Dinleme

Bir dili öğrenmek için o dile maruz kalmanız gerektiğini söylemiştik. İngilizce podcast veya şarkılar dinleyerek olayın ne anlatmak istediğini kavramanıza ve bir süre sonra İngilizceye alışmanıza olanak sağlayacaktır.

İngilizce Konuşma 

İngilizce yazı yazabiliyor ve okuyabiliyor olmanıza rağmen pratik bir şekilde konuşmayı gerçekleştiremiyorsanız. Kendinize İngilizcedeki bir zamanı belirleyip o zaman üzerinden cümleler kurarak başlayabilirsiniz. Örneğin: geçmiş zamanı belirleyip bugün neler yaptığınız hakkında cümleler kurabilir ya da İngilizce konuşabileceğiniz platformlara göz atabilirsiniz.

İngilizce öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir. Ancak bir dil öğrenmek istiyorsanız tıpkı bir bebeğin konuşmayı öğrenmesi gibi çaba göstermeniz, bu işi sürekli yapmanız ve sabırlı olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var. 

Elbette ki birçok İngilizce öğrenme uygulaması veya platformu sizlere yarar sağlayacaktır. Ancak hiçbir uygulama ya da platform tek başına ingilizce öğrenmenize olanak tanımaz. Bu ihtimal çok düşük bir ihtimaldir. Çünkü öğrenmek uzun ve sabırlı bir iştir.

Yazılım Öğrenmek İçin İngilizce Şart mı?
YAZILIM

Yazılım Öğrenmek İçin İngilizce Şart mı?

Yazılım hakkında daha önce birçok içerik yazdık. Bunlardan kimileri hangi progamlama dilini öğrenmelisiniz, kimileri

Bu içeriğimizde İngilizce nasıl öğrenilir sorusu dahil olmak üzere bazı soruları yanıtladık. Sizler İngilizce veya başka bir dil öğrenirken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmından görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR