Aradığınız Kelimeleri Bulabileceğiniz En İyi İngilizce Sözlük Uygulamaları

Hangi İngilizce kelimenin ne anlama geldiğini gösteren en iyi İngilizce sözlük uygulamaları hangileri? Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

İngilizce sözlük uygulamaları, gün içerisinde karşılaştığınız İngilizce kelimelerin hangi anlamlara geldiğini kolayca öğrenebilmenize imkân tanır. Peki, bu alanda en başarılı hizmetler hangileri? Bu rehberde İngilizce sözlük uygulaması önerilerinde bulunduk.

En İyi İngilizce Sözlük Uygulamaları Listesi

  • Tureng Sözlük
  • Reverso
  • Google Çeviri
  • Yandex Çeviri
  • Microsoft Translator
  • Dict.cc dictionary
  • Pons Translate
  • iTranslate
  • SayHi Translate

Yapay Zeka ile Çeviri Yapmak için Kullanabileceğiniz 5 Uygulama
Yapay Zeka

Yapay Zeka ile Çeviri Yapmak için Kullanabileceğiniz 5 Uygulama

Yapay zekânın gücünden yararlanarak doğal ve pratik bir makine çevirisi elde etmek istiyorsanız kullanabileceğiniz bazı popüler araçlar mevcut.

Tureng Sözlük

İngilizce sözlük uygulaması önerileri listesinin ilk sırasında Tureng yer alıyor. Google ve Yandex'e göre daha iyi çeviriler yapan uygulama aynı zamanda bir kelimenin birden fazla ifadesini gösteriyor. Turend'in mobil uygulamanın yanı sıra web sürümü de bulunuyor.

Reverso 

10 milyonu aşkın indirme sayısı ile dikkat çeken Reverso'da yabancı kelimelerin ve cümlelerin ne anlama geldiğini kolayca öğrenebilirsiniz. Eş anlamlı kelimelerin yer aldığı uygulamada ayrıca bazı kelimeleri favorilere ekleme özelliği de mevcut.

Google Çeviri

En iyi online çeviri siteleri arasında yer alan Google Translate'in mobil uygulaması da mevcut. Dünyanın en popüler İngilizce sözlüklerinden biri olan Translate hizmetinde çevirinin yanı sıra sesli okuma özelliği de bulunuyor. Bu özellik sayesinde yabancı kelimelerin nasıl okunduğunu öğrenebilirsiniz.

Yandex Çeviri

Başarılı arayüzü sayesinde çok kolay bir kullanım imkânı sunan Yandex Translate İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça dahil olmak üzere pek çok dili destekliyor. Uygulamada sözcük veya cümle çevirisinin yanı sıra fotoğrafların üzerindeki kelimeleri çevirme özelliği de bulunuyor.

Microsoft Translator

Çevrim dışı desteği sayesinde internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da çeviri yapabilen Microsoft Translator, görsellerin üzerindeki kelimelerin ne anlama geldiğini gösterebiliyor. Uygulama İngilizcenin yanı sıra Çince, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Yunance ve Bulgarca dahil olmak üzere çeşitli dilleri destekliyor.

Dict.cc dictionary

Yıllardır popülerliğini devam ettirmeyi başaran Dict.cc dictionary, Fransızcadan Hırvatçaya İngilizceden Rusçaya kadar çok sayıda dili destekliyor. Çevrim dışı desteğine sahip olan hizmet, internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da kullanılabiliyor.

Pons Translate

5 milyondan fazla indirme sayısıyla dikkat çeken Pons Translate çeviri işleminin yanı sıra bazı kelimeleri favorilere eklemenize olanak tanıyor. Başarılı bir arayüze sahip olan uygulamada İngilizce, Almanca ve Fransızca dahil çok sayıda dil desteği bulunuyor.

İngilizce Kelime Ezberlemenizi Kolaylaştıracak 7 Mobil Uygulama
İNTERNET

İngilizce Kelime Ezberlemenizi Kolaylaştıracak 7 Mobil Uygulama

Gündelik yoğun tempo içerisinde yabancı dilinizi geliştirmemize yardımcı olan birçok mobil uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde evde, yolda veya ufak bir zaman aralığı yakaladığımız herhangi bir yerde dil bilgisi pratikleri yapabiliyor ve yeni kelimeler öğrenebiliyoruz.

iTranslate

100'ü aşkın dili destekleyen iTranslate hizmetinde kamera ile çeviri özelliği bulunuyor. Bunun yanı sıra sesli çeviri işlevi de mevcut. Bu özellikler, daha iyi bir kullanım deneyimi elde edilmesine yardımcı oluyor. Uygulama ayrıca internet bağlantısı olmadan da kullanılabiliyor.

SayHi Translate

İngilizcenin yanı sıra pek çok dili destekleyen Sayhi Translate bu zamana kadar 5 milyondan fazla indirildi. Ses ile çevirme özelliği sayesinde yazı yazmaya gerek kalmadan kelimelerin anlamları öğrenilebiliylor.

İngilizceyi Geliştirmek İçin En İyi Dinleme Uygulamaları ve Platformları
İNTERNET

İngilizceyi Geliştirmek İçin En İyi Dinleme Uygulamaları ve Platformları

İngilizce dil bilgisini geliştirmek için dinleme uygulamaları ve platformları da tercih edilir çünkü yabancı dil öğrenirken okumanın yanı sıra dinleme yapmak da büyük bir öneme sahiptir.

Bu içeriğimizde İngilizce sözlük uygulaması önerilerinde bulunduk. Peki, siz bu listede hangi uygulamaların yer almasını isterdiniz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR