Değeri Bilinememiş 10 Android Uygulaması

Android, uygulama çeşitliliği ile dikkat çeken bir işletim sistemi. Bir telefon veya tablet aldığınızda indireceğiniz belli olan bazı uygulamalar olduğu kesin. Peki ya geri kalan işleriniz için ne tür uygulamalar indiriyorsunuz? Ya da indireceğiniz uygula

Değeri Bilinememiş 10 Android Uygulaması

Android, uygulama çeşitliliği ile dikkat çeken bir işletim sistemi. Bir telefon veya tablet aldığınızda indireceğiniz belli olan bazı uygulamalar olduğu kesin. Peki ya geri kalan işleriniz için ne tür uygulamalar indiriyorsunuz? Ya da indireceğiniz uygulamaları nasıl seçiyorsunuz?

Neredeyse her işimizi akıllı telefonlarımız ile hallettiğimiz bu dönemde her amaca yönelik uygulama var. Fakat aynı amaç için geliştirilmiş yüzlerce belki binlerce uygulama var. Hal böyle olunca bazı çok iyi uygulamalar gözden kaçabiliyor. Popüler olmamaları aslında bu uygulamaların kötü olduğu anlamına gelmiyor. Zira çok yüksek puan almış fakat indirilme sayıları çok düşük olan pek çok uygulama var.

Bildiğiniz gibi geçenlerde değeri bilinememiş Android oyunlarının bir listesini çıkarmıştık. Bugün de sizler için Tamindir ekibi olarak değeri bilinememiş uygulamaları derledik. Eğer siz de yeni şeyler denemeyi seviyorsanız, listemize göz atmalısınız.

B-Folders Password Manager

Uygulama listemize bir adet güvenlik uygulaması ile başlıyoruz. B-Folders Password Manager, gölgede kalmış fakat aslında çok başarılı bir parola yönetim uygulaması. Temel olarak bu uygulama ile parolalarınızı güvenli bir şekilde yönetebiliyorsunuz.

Uygulama ile herhangi bir bulut sistemi olmaksızın parolalarınızı ve diğer güvenli kalması gereken notlarınızı ve dosyalarınızı saklayabilir ve diğer cihazlarınızla senkronize edebilirsiniz.

Parola, banka şifresi, hesap numarası, kredi kart bilgileri, pin numaraları gibi aklınıza gelebilecek ve güvenliğe ihtiyaç duyan her türlü bilgiyi bu uygulama ile saklayabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın otomatik kullanıcı adı ve parola doldurma özelliği ile zamandan kazanabilirsiniz.

Cluster

Listemizdeki ikinci uygulamamız bir özel fotoğraf paylaşım uygulaması. Cluster ile fotoğraflarınızı sadece sizin istediğiniz kişilerle paylaşabileceğiniz özel bir alan oluşturabilir, böylece meraklı gözlerden saklayabilirsiniz.

Örneğin bebeğiniz oldu ve fotoğraflarını, Facebook gibi açık bir ortama koymak yerine yalnızca aileniz ve akrabalarınız ile paylaşmak istiyorsunuz. Bu uygulama ile bunu kolayca yapabiliyorsunuz.

Tek yapmanız gereken bir grup oluşturmak ve bu gruba istediğiniz kişileri eklemek. Uygulamayı kullanması da bu kadar kolay.

Gliph

Diğer uygulamamız olan Gliph de aslında Cluster gibi bir uygulama. Bu uygulama ile güvenli bir şekilde istediğiniz kişilerle mesajlaşabiliyorsunuz. Ayrıca uygulamanın Bitcoin ile ödeme özelliği de mevcut.

Özellikle bilgi güvenliğine verdiği önem ile dikkat çeken Gliph alternatif bir mesajlaşma uygulaması. Uygulama tamamen ücretsiz olmasına rağmen herhangi bir reklam da içermiyor ve mahremiyetinizi ihlal etmiyor.

Ayrıca uygulama ile bir mesajı sildiğinizde sadece sizden değil, her iki taraftan ve sunucudan da mesaj siliniyor. Yine karşı tarafta uygulama yoksa bile mesaj gönderebiliyorsunuz. En güzel özelliklerinden birisi de parola resetlemeyi kapatabilme. Böylece kimse hesabınızı çalamıyor.

MuPDf

Listemizde bir diğer uygulamamız yine gölgede kalmış bir PDF okuyucu. MuPDF uygulaması basit, sade ve kullanımı çok kolay bir PDF uygulaması.

Bu uygulama ile PDF uzantılı dökümanlar haricinde  XPS ve CBZ formatındaki dosyaları da rahatça görüntüleyebilirsiniz. Sunumları, raporları, ödevleri, projeleri bu uygulama ile mobil cihazınızdan kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca uygulama ile dökümanlara notlar ekleyebilir, şeffaflık derecesini istediğiniz gibi ayarlayabilir ve dökümanlar içinde kolayca arama yapabilirsiniz.

Notif

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz, değeri pek bilinmemiş fakat çok kullanışlı bir diğer uygulama da Notif. Kısaca açıklamak gerekirse Notif bildirimler oluşturmanıza imkan tanıyan sade bir uygulama.

Bu uygulama ile hatırlatmalar, şifreler, listeler, resimler ve daha fazlası için farklı bildirimler oluşturabilirsiniz.

Uygulamada kullanabileceğiniz 3 farklı format bulunuyor: büyük metin, büyük resim ve liste. Hepsinin ayrı fonksiyonları var. Böylece unutmamanız gereken her şeyi bu uygulama ile hatırlayabilirsiniz.

Spendee

Spendee, ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir kişisel finans ve para yönetimi uygulaması. Paranızı nereye harcadığınızı takip edemiyorsanız ve bir bütçe takibi uygulamasına ihtiyacınız varsa denemelisiniz.

Özellikçe şık tasarımı, göze hoş görünen fontları ve renkleri ile dikkat çeken uygulama pek çok kapsamlı özelliğe de sahip. Gelir ve giderlerinizi kategorize ederek bu uygulamaya ekleyebiliyorsunuz.

Ardından uygulama size dönemsel olarak istatistikler ve analizler sunuyor, böylece harcamalarınızı takip edebiliyorsunuz. Ayrıca not alabiliyor, fotoğraflar ekleyebiliyor ve isterseniz bildirimler bile ekleyebiliyorsunuz.

Tably

Tably, çok işlevli ve hoş bir web tarayıcı olmasına rağmen gölgede kalmış bir diğer uygulama. Tamamen Türkçe olmasıyla ve sade tasarımı ve modern arayüzü ile ilk bakışta dikkat çektiğini söyleyebilirim.

Uygulama ile hızlı bir şekilde web sayfaları arasında gezinebilirsiniz. Uygulamanın en önemli özelliklerinden birisi sık ziyaret ettiğiniz web sitelerine erişebilmek için kategoriler altında bunları listeleyebilme şansına sahip olmanız.

Gizli sekme özelliği de bulunan uygulama ile sayfaları çevrimdışı görüntüleyebilirsiniz. Yine geçmişi görüntüleyebilir ve istediğiniz zaman kolayca temizleyebilirsiniz. Çok fonksiyonel ve ihtiyacınız olan her özelliğe sahip bu uygulamayı denemelisiniz.

Type Machine

Type Machine, değeri bilinmemiş uygulamalar listemizdeki tek ücretli uygulama. Bu uygulamayı listeye almamın sebebi, bu tarz başka bir uygulama olmaması ve gördüğüm en yenilikçi ve orijinal fikre sahip olması.

Type Machine uygulamasının temel amacı telefon veya tabletinizi kullanırkan yazdığınız bütün metinlerin korunmasını sağlamak. Diyelim ki bir mail yazıyordunuz fakat yanlışlıkla sildiniz. Artık hepsini baştan yazmak zorunda değilsiniz.

Uygulama yazdığınız metinleri farklı kategoriler altında saklar ve daha sonra ihtiyacınız olduğunda kullanmanızı sağlar. Ayrıca şifreleme sistemi olduğundan da tamamen güvenli olduğunu söyleyebilirim.

Walk Me Up!

Sabahları işe veya okula geç kalmaktan şikayetçiyseniz, çalan alarmınızı sürekli kapatıp geri uykuya dalıyorsanız, o zaman bu uygulama tam size göre zira bu uygulama ile öyle bir şansınız yok.

Walk Me Up uygulaması, diğer alarm uygulamalarına benzemeyen farklı ve orijinal bir uygulama. Bu uygulama sabah alarm çaldığında siz kalkıp kendi belirlediğiniz sayıda adım atmadan susmuyor.

Bunu da özel algoritması ile yapıyor. Örneğin telefonu sallayarak susturmaya çalıştığınızda bunu algılıyor ve susmuyor. Adım sayısını istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde adım sayacının hassaslığını da istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Xtended NavBar

Android cihazlar kişiselleştirmeye çok müsait oluyor. Duvar kağıdından zil tonuna kadar istediğiniz her şeyi kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Şimdi bu uygulama ile alt gezinme çubuğunu da kişiselleştirme şansına sahipsiniz.

Bu uygulama ile alttaki gezinme çubuğunu istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Her ekranda farklı uygulamalar ve telefon özelliklerini ekleyebiliyor ve bunlar arasında parmağınızı kaydırarak geçiş yapabiliyorsunuz.

Böylece sık kullandığını özelliklere ve uygulamalara kısa yoldan hızlıca ulaşabiliyor ve zamandan kazanabiliyorsunuz.

YORUMLAR