Dropbox ile Otomatik Ekran Görüntüsü Kaydetme ve Paylaşma

Dropbox ile ekran görüntülerinizi otomatik olarak nasıl kaydedeceğinizi ve paylaşacağınızı anlattık.

Dropbox ile Otomatik Ekran Görüntüsü Kaydetme ve Paylaşma

Kullanıcıların fotoğraflarına, dökümanlarına, videolarına istedikleri yerden erişebilmelerini ve paylaşabilmelerini sağlayan Dropbox, güvenilirliği ve kolay kullanımı ile en çok tercih edilen bulut depolama servisleri arasında yer alıyor. 200 milyondan fazla kullanıcının kullandığı Dropbox’ın gerek masaüstü sürümü gerekse mobil sürümü sürekli güncellemekte. Dropbox’ın masaüstü sürümüne kazandırılan son özellik ile ekran görüntülerini yüklemek ve paylaşmak oldukça basit hale geldi. Bu rehberimizde Dropbox ile ekran görüntülerinizi otomatik olarak nasıl kaydedeceğinizi ve paylaşacağınızı anlattık.

Başlamadan Önce:

Dropbox ile ekran görüntülerini otomatik kaydetme ve paylaşma özelliğini kullanabilmeniz için Dropbox’ın masaüstü sürümünü son sürüme güncellemeniz gerekmektedir.

• Dropbox’ın güncel sürümünü kurduktan sonra PrintScreen ile ekran görüntüsünü alın. Bu güncellemeden sonra ilk defa ekran görüntüsü aldığınızda otomatik ekran görüntüsü yüklemesinin etkinleştirip etkinleştirmek istemediğinize dair pencere açılacaktır.

Save Screenshots to Dropbox butonunu tıkladığınızda bilgisayarınızda almış olduğunuz ekran görüntüleri artık otomatik olarak Dropbox hesabınıza aktarılmış oluyor.

• Ekran görüntüsü alma işlemini CTRL tuşuna basılı tutarak gerçekleştirirseniz aldığınız ekran görüntüsünün bağlantısı otomatik olarak panoya kopyalanıyor ve paylaşabiliyorsunuz.

• Dropbox’ı kullanarak ekran görüntülerinizi paylaşmak oldukça yararlı bir özellik. Eğer bu özelliği kullanmaktan vazgeçmek isterseniz Preferences - Import yolunu izleyerek “Share screenshots using Dropbox”ın yanındaki kutucuğunu kaldırmanız yeterli.

YORUMLAR