Dünyanın En İyi 20 Akıllı Telefonu

2017 yılının yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Bu yıl hayatımıza giren pek çok amiral gemisi telefon oldu. Örneğin; Samsung şirketi Note 7 faciasını unutturmayı başardı. Geçtiğimiz ay tanıtılan iPhone X ile Apple çok farklı bir telefonu kullanıcılara sundu.

2017 yılının yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Bu yıl hayatımıza giren pek çok amiral gemisi telefon oldu. Örneğin; Samsung şirketi Note 7 faciasını unutturmayı başardı. Geçtiğimiz ay tanıtılan iPhone X ile Apple çok farklı bir telefonu kullanıcılara sundu.

Özelikle 18:9 ekran formatı ve çift kamera teknolojisiyle kullanıcıları tatmin eden 2017 yılında çok güzel akıllı telefonlar piyasaya sürüldü. Note 8, iPhone 8 Plus, Pixel XL 2 vb. cihazların dışında Xiaomi gibi Çinli şirketler de bu yıl atağa geçti. İsterseniz lafı fazla uzatmadan, listemize geçelim.

Not: Listeyi hazırladığımızda iPhone X çıkış yapmadığı için kendisine listemizde yer vermedik. Ayrıca cihazların fiyatları yurtdışı odaklı alınmıştır. Farklı satış yerlerinde farklı fiyat etiketleri olabilir.

20) BlackBerry Classic

Eğer hala bir BlackBerry hayranıysanız, Classic'i seversiniz diye düşünüyorum. Classic’te eski BlackBerry modellerine benzeyen ancak bir dokunmatik ekran ve mükemmel bir fiziksel klavye bulunuyor. Fiyatı ise 200 dolar.

19) Sony XZ Premium 

Çıkarıldığı dönem için çok güzel bir cihaz olan XZ Premium’un bazı eksiklikleri bulunuyor. Batarya ve fazla ısınmasıyla sahiplerini sinirlendiren XZ Premium, yine de güzel bir akıllı telefon. Fiyatı ise 600 dolar.

18) BlackBerry KeyOne

KeyOne, fiziksel bir klavye isteyen ancak diğer BlackBerry cihazlarında bulunmayan Google'ın uygulamalarına ve hizmetlerine erişmek isteyenler için gerçekten güzel bir telefon. Fiyatı ise 544 dolar.

17) Motorola Moto G5 Plus

Temel anlamda fiyat-performans odaklı bir cihaz olan G5 Plus, üstün özelliklerinin yanında sadece 230 dolarlık fiyatıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

16) Motorola Moto G5s Plus

Bir önceki G5’in üst seviyesi olan G5s Plus, çift kamera ve çok daha şık tasarıma sahip. Fiyatı ise 280 dolar.

15) Motorola Moto Z2 Force

MotoMod ekipmanlarıyla pek çok yönden başarılı olan Moto Z2 Force, ince olmasıyla da dikkat çekiyor. Ancak bir “akıllı telefon” olarak yetersiz kaldığı ve pahalı olduğu için maalesef bu sırada yer alıyor. Fiyatı 720 dolar.

14) iPhone SE - 6S - 6S Plus

Bu yıl itibarıyla ikinci yıllarını dolduracak olan bu cihazları tek bir yere yerleştirmenin doğru olacağını düşündük. Üç telefonda iki yaşında olmalarına rağmen, günümüzün akıllı telefon pazarında aktif olarak kullanılıyor. Fiyatları ise sırayla 350 dolar, 450 dolar ve 550 dolar.

13) HTC U11

Özellikle arka kamerası ve “sıkılabilir” özelliğiyle bir hayli gündemde kalan HTC U11, yavaş yavaş popülaritesini yitirmeye başladı. Ayrıca kalın çerçeveye sahip olan cihaz tasarım anlamında kullanıcıları tatmin etmeyi başaramadı. Telefonun fiyatı ise 650 dolar.

12) LG G6

Listemizde artık bir LG cihazını da görmüş olduk. 18:9 ekran formatıyla başarılı olmak isteyen LG şirketi, maalesef bu cihazıyla istediği satış rakamını yakalayamadı. Ayrıca Snapdragon 821 yonga setini barındırdığı için performansı da beğenilmedi. G6’nın fiyatı 545 dolar.

11) OnePlus 5

2017 yılına bomba gibi giren OnePlus şirketi, bu cihazıyla amiral gemilerine kafa tutumayı başardı. Ön ve arka kamerası, performansı ve tasarımıyla dikkat çeken cihazın tek dezavantajı ise kısa bir süre önce yaşadığı güvenlik zaafları. OnePlus 5’in fiyatı 550 dolar.

10) Essential Phone

Android’in kurucu ekibinden biri olan Andy Rubin tarafından piyasaya sürülen Essential Phone, çok büyük sıkıntıların ardından kullanıcılarla buluşmayı başarmıştı. Her ne kadar “sorunlu” bir telefon olarak gelse de Essential Phone tasarımı ve performansıyla tatmin ediyor. Cihazın fiyatı ise 500 dolar.

9) Samsung Galaxy S8

Bu yılın hiç şüphesiz en çok konuşulan cihazlarından olan Samsung Galaxy S8, 18:9 ekran formatı ve kamerasıyla kalitesini göstermeyi başardı. Samsung şirketinin tasarımsal anlamda köklü bir değişikliğe gittiği cihaz hakkında kötü yorum yapmak gerçekten çok zor. S8 fiyatı ise 640 dolar.

8) Samsung Galaxy S8+

Genel olarak S8’e göre aynı sayılan S8+, ekran oranıyla farkını gösteriyor. 6.2 inç ekrana sahip olan cihaz, 18:9 ekran formatıyla geliyor. Cihazın fiyatı 720 dolar.

7) iPhone 7

Kamerası ve başarılı bokeh efektiyle dikkat çeken iPhone 7, tasarımsal anlamda maalesef klasik bir iPhone’dan farklı değil. Ayrıca yüksek fiyatıyla da çok fazla eleştiri alan cihazın fiyatı 550 dolar.

6) iPhone 7 Plus

Bir önceki cihazın büyük modeli olan 7 Plus, çift kamerasıyla da gerçekten başarısını kanıtlıyor. Ayrıca video çekimde 2x optik zoom özelliği sağlayan cihazın fiyatı ise 670 dolar.

5) Samsung Galaxy Note 8

Şık tasarımı, yüksek performansı ve dikkat çekici kamera çekimiyle muhteşem bir cihaz olan Galaxy Note 8, bir önceki Note 7’nin faciasını gerçekten unutturmayı başardı. Note 8’in fiyatı 990 dolar.

4) Google Pixel 2

Saf Android isteyen kullanıcılar için piyasaya sürülen Pixel 2, LG ve HTC’nin akıllı telefon departmanlarında üretildi. Cihazın kamerası ve performansı gerçekten tatmin edici seviyede. Ancak eski tip tasarımından dolayı zirveyi zorlayamayan cihaz, 650 dolar değerinde.

3) Google Pixel 2 XL 

Şirketin en güçlü cihazı olarak karşımıza çıkan Pixel 2 XL, çerçevesiz ekran tasarımıyla geliyor. Çift kamerası ve başarılı performansıyla kullanıcıları üzmeyen cihazda ekran problemleri olduğu söyleniyordu. Ancak Google şirketinin bunu kısa sürede halledeceğini düşünürek cihazı buraya yerleştirdik. Pixel 2 XL’nin fiyatı da 850 dolar.

2) iPhone 8

Kısa bir süre önce tanıtılan ve klasik iPhone tasarımıyla gelen cihazın arkası cam ile korunuyor. Ayrıca iOS 11 ile beraber performansını bir hayli artıran iPhone 8, hem kablosuz hem de hızlı şarjı destekliyor.

1) iPhone 8 Plus

Listenin ilk sırasına en nihayetinde geldik. Size göre burada farklı bir cihaz olabilirdi ancak, bizim yorumumuza göre şu an itibarıyla dünyanın en iyi cihazı iPhone 8 Plus. Şık tasarımı, çift kamerası ve iOS 11 ile hızından ödün vermeyen iPhone 8 Plus, gerçekten profesyonel fotoğraflar çekebiliyor.

Dünyanın İlk Blockchain Akıllı Telefonu 'Finney' Geliyor!
MOBİL

Dünyanın İlk Blockchain Akıllı Telefonu 'Finney' Geliyor!

Daha önce 14 bin dolarlık süper güvenli bir akıllı telefon piyasaya süren Sirin Labs, şimdi de dünyanın ilk blockchain akıllı telefonunu üretmeye başladı.

YORUMLAR