E3 2016 İkinci Gün Özeti

Oldukça yoğun bir şekilde geçen resmi olmayan ilk E3 2016 gününde, etkinlik başlamadan Bethesda ve Electronic Arts kendi düzenledikleri özel etkinliklerde ağır silahlarını meydana çıkarmış ve bombaları birbiri ardına patlatmıştı.

E3 2016 İkinci Gün Özeti

Oldukça yoğun bir şekilde geçen resmi olmayan ilk E3 2016 gününde, etkinlik başlamadan Bethesda ve Electronic Arts kendi düzenledikleri özel etkinliklerde ağır silahlarını meydana çıkarmış ve bombaları birbiri ardına patlatmıştı. E3 2016 başlamadan önceki yoğun tempo Microsoft ve Sony etkinlikleriyle devam etti. Resmi olmayan 2. E3 2016 günü adeta oyun konsollarının meydan savaşına ev sahipliği yaptı. İlk günden farklı olarak yeni cihazlar karşımıza çıktı. Bunun yanında yine heyecan verici yeni oyunlar duyuruldu ve daha önceden tanıtılan oyunların detaylı oynanış videoları yayınlandı. Bu yazımızda da resmi olmayan 2. E3 2016 gününde nelerle karşılaştığımızı, tanıtılan cihazları ve oyunları listeleyeceğiz. Dilerseniz etkinliğin ilk gününün özetine bu yazımızdan göz atabilirsiniz:

E3 2016 İlk Gün Özeti

Xbox One S ve Project Scorpio

XBox One Slim Duyuruldu!
OYUN

XBox One Slim Duyuruldu!

Xbox One Slim, E3 2016 fuarında duyuruldu. Ağustos'ta çıkışını gerçekleştirecek XBox One S eski versiyona göre %40 daha küçük olacak.

Microsoft kendi etkinliğinde 2 farklı yeni Xbox One modeli duyurdu. Bu modellerden ilki yüzde 40 daha ince olan Xbox One S. Yukarıda videosunu görebileceğiniz Xbox One S ya da Xbox One Slim hem yatay hem dikey olarka kullanılabiliyor, 4K video oynatabiliyor ve yeni bir kontrol cihazına sahip. Bu konsol ile ilgili diğer detayları bu yazımızda bir araya getirdik:

Xbox One S Çıkış Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu!

Project Scorpio ise sanal gerçeklik desteğine sahip ve 4K kalitede oyun oynayabilmeyi mümkün kılabilen Xbox One versiyonu olacak. Daha güçlü donanıma sahip olan Prroject Scorpio ile ilgili açıklamalara bu yazımızda yer verdik:

4K ve Sanal Gerçeklik Destekli Xbox One Resmileşti!

PlayStation VR

Sony kendi etkinliğinde PlayStation 4 için hazırlanan sanal gerçeklik sistemi PlayStation VR'ın çıkış tarihini duyurdu ve bu platform için çıkacak oyunlardan bahsetti. PlayStaion VR ile ilgili detaylı bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz:

Sony Playstation VR Çıkış Tarihi ve Oyunları Duyuruldu

Şimdi de E3 2016'nın 2. gününde tanıtılan oyunlara göz atalım: 

God of War

God of War - E3 2016 Oynanış Videosu
OYUN

God of War - E3 2016 Oynanış Videosu

Sony, E3 2016 sırasında düzenlediği etkinlikte PlayStation 4 için geliştirdiği yeni God of War oyununu tanıttı. Bizi farklı bir hikayeyle buluşturacak olan yeni God of War oyununa ait bu uzun video detaylı oynanış görüntüleri ve dramatik anlar içeriyor.

E3'ün 2. gününde tanıtılan oyunlardan şüphesiz ki en büyük etki yaratanı yeni God of War oyunu oldu. Yaklaşık 10 dakikalık efsanevi bir oynanış videosuya tanıtılan oyunda dramatik sahneler aksiyon ve vahşet dolu karelerle birleşiyordu. Ayrıca Kratos'un oğlu ile tanışıyor, birlikte çıktıkları serüveni gözlerimizi kırpmadan seyrediyorduk.

Resident Evil 7

Resident Evil 7 E3 2016 Oynanış Videosu
OYUN

Resident Evil 7 E3 2016 Oynanış Videosu

Uzun bir süredir heyecanla beklenen ünlü korku oyunu serisi Resident Evil'ın son oyunu nihayett yüzünü gösterdi. Los Angeles'ta düzenlenen E3 2016 sırasında düzenlenen Sony etklinliğinde resmi olarak tanıtılan Resident Evil 7 oldukça farklı bir yüzle karşımıza çıktı.

E3'ün 2. günü korku oyunları açısından bir hayli bereketli geçti. Resident Evil serisinin yeni oyunu ise bambaşka bir yüzlke karşımıza çıktı. Sanal gerçeklik desteğiyle birlikte gelen Resident Evil 7'nin oynanış videosu oyunun oldukça heyecanlı bir oynanışa sahip oalcağına işaret ediyor. 24 Ocak 2017'de çıkış yapacak Resident Evil 7'nın demosu da duyurunun hemen ardından PlayStation Plus üyeleri için yayınlandı. 

Watch Dogs 2

Watch Dogs 2'nin Oynanış Videosu Yayınlandı
OYUN

Watch Dogs 2'nin Oynanış Videosu Yayınlandı

İlk oyundan sonra hepimizin gözünden düşen serinin yeni oyunu Watch Dogs 2'nin oynanış videosu yayınlandı. Parkur mekanikleriyle dikkatleri üzerine hemen çekmeyi başaran Watch Dogs 2, grafikleriyle ve yeni hack etkileşimleriyle fark yaratmış gibi gözüküyor.

Ubisoft'un açık dünya tabanlı yeni aksiyon oyunu Watch Dogs 2 için de 11 dakikalık bir oynanış videosu yayınlandı. Video bize oyunun nasıl görüneceği ve hangi oyun mekaniklerine sahip olacağı hakkında ipuçları vermekte.

For Honor

For Honor'ın Oynanış Videosu Yayınlandı
OYUN

For Honor'ın Oynanış Videosu Yayınlandı

Ubisoft'un en çok merak edilen ve en çok beklenen oyunlarının başında gelen For Honor için oldukça etkileyici bir oynanış videosu yayınlandı.

Ubisoft'un tanıttığı bir diğer oyun da For Honor adlı aksiyon oyunuydu. Vikingleri, şovalyeleri ve samurayları bir araya toplayan For Honor oldukça ilginç bir hikayeye sahip. Oyunun savaş sistemi de benzer aksiyon oyunlarından bir hayli farklı. Yayınlanan uzun oynanış videosunda bütün bu detaylar yakından görülebiliyor.

Tekken 7

Tekken 7 PC - Xbox One Duyuru Videosu
OYUN

Tekken 7 PC - Xbox One Duyuru Videosu

Oyun konsollarının en başarılı dövüş oyunu serilerinden olan Tekken nihayet bilgisayarlara da geliyor! E3 2016 sırasında düzenlenen Microsoft etkinliğinde Tekken 7 de sahneye çıkan oyunlar arasındaydı.

Hem sinematik görüntülere hem de oynanış görüntülerine yer veren Tekken 7 videosunda Street Fighter'ın en ünlü kahramanlarından Akuma'nın baş rolde olması dikkat çekiyor. Tekken 7'nin Xbox One ve PC versiyonlarının da çıkış yapacağı duyuruda paylaşılan bilgiler arasında. 2017 başında Tekken 7'yi bilgisayarlarımızda ve Xbox One üzerinde oynayabileceğiz.

Death Stranding

Death Stranding Duyuru Videosu
OYUN

Death Stranding Duyuru Videosu

E3 2016'da bombalar patlamaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere bir süre önce Hideo Kojima'nın Konami'den ayrılması üzerine Silent Hills projesi iptal olmuştu.

Hideo Kojima ve The Walking Dead dizisinin kahramanlarından olan Norman Reedus'un birlikte çalıştığı Death Stranding tanıtımı yapılan oyunlar arasındaydı. Hatırlanacağı üzere ikili Silent Hills için bir araya gelmişti; fakat bu proje iptal edilmişti. Neyse ki yeni oyunda tekrar ikiliyi bir arada görebiliyoruz.

Death Stranding eğer kaliteli bir korku oyunu oynamak isterseniz kaçırmamanız gereken bir oyun olacak gibi görünüyor.

Dead Rising 4

Dead Rising 4'ün Jingle Bells'li Duyuru Videosu Yayınlandı
OYUN

Dead Rising 4'ün Jingle Bells'li Duyuru Videosu Yayınlandı

Akıl sınırlarımızı zorlayan silahlarla zombileri parçalara ayırdığımız serinin yeni oyunu Dead Rising 4, E3 fuarında duyuruldu.

Capcom'un ünlü zombi oyunu serisi Dead Rising, E3 2016'da boy gösteren oyunlar arasındaydı. Yayınlanan kısa videoda Dead Rising 4'ün oynanış görüntülerine yer verilirken oyunun PC ve Xbox One için çıkış yapacağı netlik kazanıyor.

Çılgın bir zombi katliamı tecrübesi sunacak Dead Rising 4 2017'nin Şubat ayında oyun severlerin beğenisine sunulacak.

Yeni Spider-Man Oyunu

Yeni Spider-Man Oyunu E3 2016'da Duyuruldu
OYUN

Yeni Spider-Man Oyunu E3 2016'da Duyuruldu

E3 2016'da hit oyunlar birbiri ardına duyurulurken eski dostumuz Örümcek Adam yeni oyunuyla karşımıza çıktı. Spider-Man oyunlarının telif haklarını alan Sony Insomniac Games ile birlikte yeni bir Örümcek Adam oyunu üzerinde çalışıyor.

Spider-Man oyunlarının isim haklarını satın alan Sony, Insomniac Games ile birlikte hazırladığı yeni Spider-Man oyununu tanıttı. Sadece PlayStation 4'e özel olacak gibi görünen oyunun grafikleri ve geniş açık dünyası videoda en çok dikkat çeken öğeler.

Ghost Recon: Wildlands

Ghost Recon: Wildlands'ın Oynanış Videosu Yayınlandı
OYUN

Ghost Recon: Wildlands'ın Oynanış Videosu Yayınlandı

4 kişilik ve co-op olarak oynanabilen taktiksel TPS oyunu Ghost Recon: Wildlands'in 9 dakikalık oynanış videosu yayınlandı.

PC, PlayStation 4 ve Xbox One için geliştirilmekte olan Ghost Recon: Wildlands için uzun bir oynanış videosu yayınlandı. TPS türünde taktiksel bir savaş oyunu olacak Ghost Recon: Wildlands oldukça güzel görünüyor. Oyunda farklı araçları kullanabiliyoruz ve geniş bir açık dünyada görevleri tamamlamaya çalışıyoruz. Oyun bu yönüyle biraz GTA 5'i andırmakta.

Ghost Recon: Wildlands 7 Mart 2017'de PC, Xbox One ve PlayStation 4 için çıkış yapacak.

Gears of War 4

Gears of War 4 PC İçin Geliyor
OYUN

Gears of War 4 PC İçin Geliyor

E3 2016 fuarında XBox oyunlarının birçoğunun Windows 10 için de çıkış yapacağı açıklandı. Bu oyunlardan birisi olan Gears of War 4'ün PC için oynanış videosu yayınlandı.

Bu sene içinde çıkış yapacak Gears of War 4 sadece Xbox One'a özel bir oyun olmayacak. Başarılı aksiyon oyunu serisinin son oyununu Windows 10 bilgisayarlarımızda da oynayabileceğiz. Yayınlanan bu uzun oynanış videosu bize oyunun grafikleri ve temel mekanikleri hakkında bilgi veriyor. Gears of War 4, 11 Ekim 2016'da çıkış yapacak.

Forza Horizon 3

Forza Horizon 3 PC'ye Geliyor
OYUN

Forza Horizon 3 PC'ye Geliyor

Hem Windows 10 hem de XBox One platformlarına çıkış yapacak olan oyunlar arasında yerini alan Forza Horizon 3'ün duyuru videosu b fuarında yayınlandı.

Forza Horizon 3 yakın tarihte hem PC hem de Xbox One için çıkış yapacak oyunlar arasında. Windows 10 bilgisayarlarda oynanabilecek Forza Horizon 3 bu videoyla tanıtılırken çıkış tarihi 27 Eylül 2016 olarak listelendi.

Batman: Arkham VR

PlayStation VR için geliştirilen yeni Batman oyunu sanal gerçeklik ile farklı bir tecrübe sunacak. Batman: Arkham VR adına sahip olan oyun kısa bir videoyla su yüzüne çıktı ve çıkış tarihi duyuruldu. Batman: Arkham VR önümüzdeki Ekim ayında çıkış yapacak.

The Last Guardian

Senelerdir geliştirilmekte olan ve birkaç kere ertelenen The Last Guardian nihayet kesin bir çıkış tarihine sahip oldu. Yayınladığı bu kısa videoyla oyundan görüntüleri bizlerle paylaşan Sony, oyunun 25 Ekim 2016'da çıkacağını müjdeliyor.

Days Gone

Post apokaliptik bir dünyada geçecek açık dünya tabanlı bir hayatta kalma oyunu olan Days Gone, E3 2016'da duyurulan en ilgi çekici oyunlar arasındaydı. Güzel grafikler, dramatik ve sürükleyici bir senaryo oyunun dikkat çeken özellikleri arasında. Days Gone'un PlayStation 4 için geliştirilmekte olduğu duyurulurken çıkış tarihi hakkında kesin bir bilgi paylaşılmıyor.

The Division Underground

Ubisoft'un büyük başarı yakalayan açık dünya tabanlı online aksiyon oyunu The Division'ın yeni indirilebilir içeriği de E3 2016'da tanıtıldı. The Division Underground adıyla yayınlanacak genişleme paketi bize yeni savaş alanları sunacak. The Division Underground'ın çıkış tarihi ise oldukça yakın, Yeni DLC, 28 Haziran'da PC ve Xbox One, 2 Ağustos'ta PlayStation 4 için yayınlanacak.

Final Fantasy XV

Final Fantasy serisinin yeni oyununun özel bir oynanış videosu da Microsoft etkinliğinde yayınlandı. Final Fantasy XV'ten heyecan dolu bir bölüm sonu canavarı savaşının paylaşıldığı 4 dakikalık videoda oyunun çıkış tarihi de listelendi. Final Fantasy XV resmi çıkış tarihi 30 Eylül 2016.

State of Decay 2

Zombi oyunlarından keyif alıyorsanız State of Decay 2'nin geliştirildiğini duymak sizi sevindirecektir. Gerçekçi bir hayatta kalma simülasyonu olan State of Decay beklenmedik bir başarı yakalamış, kendine has oyun dinamikleriyle fark yaratmıştı. Serinin 2. oyunu 2017'de çıkış yapacak.

Halo Wars 2

Halo evreninde geçen gerçek zamanlı strateji oyunu Halo Wars 2, Microsoft etkinliğinde tanıtıldı. Oyun içi görüntülerin yer verildiği bir videoyla tanıtılan Halo Wars 2, 13 Haziran ve 20 Haziran arasında Beta versiyonuyla oyun severlerin beğenisine sunulacak. Oyunun resmi çıkış tarihi ise 21 Şubat 2017.

Sea of Thieves

Windows 10 ve Xbox One için geliştirilen Sea of Thieves renkli ve sürükleyici bir korsanlık simülatörü olarak tanımlanabilir. Tropik adaları ve açık denizleri keşfedeceğimiz oyunda heyecan dolu deniz savaşları bizi bekliyor.

Scalebound

Uçuk bölüm sonu canavarı savaşlarıyla göz kamaştıran Scalebound özel oynanış videosuyla oyun severlerin beğenisine sunuldu. Co-op desteği sayesindde arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz oyun PC ve Xbox One için geliştiriliyor. Oyunun 2017 içinde çıkacağı bilgisi paylaşılmakta.

Witcher Gwent Kart Oyunu

The Witcher 3 içerisinde keyifle oynadığımız kart oyunu Gwent ayrı bir oyun haline geliyor. Oyunda hikaye görevlerinden daha çok zaman harcayabildiğimiz bu kart oyunu Blizzard'ın Hearthstone'una ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor. Kapalı betaya açılacak oyun PC ve Xbox One için geliştiriliyor. Beta başvurusunu bu adres üzerinden yapabilirsiniz:
https://www.playgwent.com

ReCore

Bilim kurgu tabanlı aksiyon oyunu ReCore için kısa bir oynanış videosu yayınlandı. PC ve Xbox One için geliştirilen ReCore'un çıkış tarihi olarak 13 Eylül 2016 not ediliyor.

Minecraft

Minecraft için yayınlanacak güncellemeler ve yapılacak geliştirmeler ile ilgili bilgiler de Microsoft etkinliğinde paylaşıldı. Artık Minecraft çapraz platform desteğine sahip olacak, yani Xbox, PC, Android veya iOS platformlarında Minecraft oynayan oyuncular birbirleriyle oyunu oynayabilecekler. Bunun yanında Minecraft'ın Gear VR desteğine sahip olacağı da vurgulandı.

Minecraft Windows 10, iOS ve Android Üzerinde Çapraz Platform Olarak Oynanabilecek

We Happy Few

Kendine has tarzıyla dikkat çeken ilginç bir macera - hayatta kalma oyunu olan We Happy Few için uzun bir oynanış videosu yayınlandı.

E3 2016 Konferans Saatleri Nedir? Etkinlikte Oyuncuları Neler Bekliyor?

The Witcher 3 - Blood and Wine İncelemesi

Ne Tip Bir Oyuncusunuz?

2016'da Oynayabileceğimiz Birbirinden Güzel Korku Oyunları

YORUMLAR