Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 14 Anime Dizi ve Film Önerisi

En iyi anime diziler ve filmler neler sorusunu soran kişiler için başarılı yapımları sıraladık. İşte keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak yapımların listesi!

En iyi anime diziler ve filmler neler? Keyifli vakit geçirmenize olanak tanıyan çok sayıda anime bulunuyor. Bu yazıda dünya genelinde çok sayıda izleyici tarafından oldukça beğenilen yapımları bir arada topladık.

Bu zamana kadar çok fazla sayıda anime yayımlandı. Bazı yapımlar izleyicilerden büyük beğeni toplarken bazıları ise beklentilerin altında kaldı. Hazırladığımız listede büyük bir başarının altına imza atan yapımları sıraladık.

En İyi Anime Diziler

  • Death Note
  • Attack on Titan
  • Castlevania
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood
  • One Piece
  • Hunter x Hunter
  • Cowboy Bebop

Netflix Dizi Önerileri - Nisan 2024
Sinema

Netflix Dizi Önerileri - Nisan 2024

Netflix dizi önerileri söz konusu olduğunda size yeterince yardımcı olamıyor mu? Dijital yayın platformunun dizi önerme algoritmasına rağmen 2024 yılında Netflix'te hangi dizi izlenmeli gibi sorularınız varsa tam olarak sizin için hazırladığımız listemize göz atmak isteyebilirsiniz.

Yukarıda çok sayıda izleyici tarafından oldukça beğenilen anime dizilerinin listesi yer alıyor. Listede yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Death Note

Death Note, deftere adını yazdığı kişileri öldürme gücüne sahip olduğunu fark eden Light Yagami isimli lise öğrencisinin hikâyesini konu alıyor. Light Yagami'nin en sevilen anime karakterleri arasında yer aldığını belirtelim. Sahip olduğu yüksek IMDb puanı ile dikkatleri üzerinde toplayan yapım, büyük bir popülerliğe sahip.

Attack on Titan

Eren Jaeger isimli gencin Titan'lara karşı verdiği mücadeleyi konu alan Attack on Titan, izleyicilerin büyük kısmı tarafından oldukça beğenildi. Aksiyon ve macera ögelerine sahip olan yapım ilk olarak 2013 yılında yayımlanmaya başladı. Çok popüler bir yapım olan Attack on Titan, uzun süre boyunca keyifli vakit geçirmenize olanak tanır.

Castlevania

Anime dizileri listesinin üçüncü sırasında bulunan Castlevania, bir vampir avcısının Dracula tarafından yönetilen şehri kurtarmak için verdiği büyük mücadeleyi konu alıyor. Popüler video oyunundan uyarlanan yapım ilk olarak 2017 yılında yayımlanmaya başladı. Toplamda 32 bölümden oluşan animede aksiyon ve macera ögeleri mevcut.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Aksiyon ve macera ögelerine sahip olan Fullmetal Alchemist: Brotherhood (Hagane no renkinjutsushi) isimli yapımda iki kardeş annelerini geri hayata döndürmeye çalışır fakat girişim başarısızlıkla sonuçlanır. Bu esnada iki kardeşin bedenlerinde çeşitli hasarlar meydana gelir. İki kardeş bunun üzerine Felsefe Taşı'nı aramaya başlar.

One Piece

Monkey D. Luffy ve ekibi, One Piece isimli gizemli hazineyi bulmaya çalışır. Ekip, bu süreçte çeşitli maceralar ile karşı karşıya kalır. Aksiyon ve macera ögelerinin yer aldığı yapım ilk olarak 1999 yılında yayımlanmaya başladı. One Piece, uzun yıllardır tüm dünyada popülerliğini devam ettirerek büyük bir başarının altına imza attı.

Hunter x Hunter

İlk olarak 2011 yılında yayımlanmaya başlayan Hunter x Hunter isimli yapımda Gon Freecss, babasını bulmak için bir maceraya adım atar. Aksiyon ve macera ögelerinin yer aldığı anime 2014 yılında sona erdi. Anime önerileri arasında yer alan Hunter x Hunter'da toplamda 148 adet bölüm bulunuyor.

Cowboy Bebop

Cowboy Bebop isimli yapım eski tetikçi, emekli polis, profesyonel dolandırıcı, bilgisayar korsanı ve yapay zekalı bir köpekten oluşan ekibin maceralarını konu alıyor. Dünya genelinde çok sayıda izleyici tarafından oldukça beğenilen yapım, 1998 yılında yayımlanmaya başladı ve 1999 yılında sona erdi. Diziyi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

En İyi Anime Filmler

  • The End of Evangelion
  • Spirited Away
  • Grave of the Fireflies
  • Akira
  • Your Name
  • Prenses Mononoke
  • The Girl Who Leapt Through Time

Yukarıda birbirinden başarılı yapımlar yer alıyor. Listede yer alan filmlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz. Animasyon türünü izlemekten keyif alıyorsanız en iyi animasyon filmleri listemize de bakabilirsiniz.

The End of Evangelion

The End of Evangelion isimli yapımda Seele, Eva'ları yok etmek için Nev'e saldırı düzenler. 1997 yılında yayımlanan başarılı yapım 1 saat 27 dakika uzunluğunda. Aksiyon ve dram ögelerine sahip olan başarılı animeyi Netflix isimli popüler dijital yayın hizmeti üzerinden izleyebilirsiniz.

Spirited Away

2001 yılında yayımlanan Spirited Away (Ruhların Kaçışı) isimli yapımda Chihiro, bir cadı tarafından yönetilen ve ona karşı gelenlerin hayvana dönüştürüldüğü sihirli bir dünyaya giriş yapar. 2 saat 5 dakika uzunluğundaki yapımı popüler dijital yayın hizmeti Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Grave of the Fireflies

1988 yılında yayımlanan Grave of the Fireflies adlı filmde iki kardeş 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya'da hayatta kalmaya çalışıyor. Dram ve savaş ögelerine sahip olan yapım 1 saat 29 dakika uzunluğunda. Anime önerileri arasında yer alan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Isao Takahata, yapımcılığını ise Toru Hara üstlendi.

Akira

Tetsuo Shima, bir motosiklet kazasının ardından doğaüstü güce sahip olur. Bu durum, şehri tehlikeye atar. Aksiyon ve dram ögelerinin yer aldığı film 1988 yılında yayımlandı. 2 saat 4 dakika uzunluğundaki yapım, çok sayıda izleyici tarafından oldukça beğenildi. Filmin yönetmenliğini Katsuhiro Otomo yaptı.

Your Name

Tokyo'da yaşayan Taki Tachibana ve kırsalda yaşayan Mitsuha Miyamizu, bir gün bedenlerinin birbirleriyle yer değiştirdiğini fark eder. Bu durumun belirli aralıklar ile tekrarlandığı ortaya çıkar. Bunun üzerine Taki ve Mitsuha, birbirleri ile ilgili gün geçtikçe daha fazla bilgiye sahip olur. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Makoto Shinkai üstlendi.

Prencess Mononoke

Ölümcül bir lanet ile karşı karşıya kalan Ashitaka, kendisini bir savaşın içerisinde bulur. 1997 yılında yayımlanan başarılı film 2 saat 14 dakika uzunluğunda. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Hayao Miyazaki yaptı. Anime önerileri arasında bulunan filmi Netflix isimli dijital yayın platformu üzerinden izleyebilirsiniz.

The Girl Who Leapt Through Time

2006 yılında yayımlanan The Girl Who Leapt Through Time, zamanda yolculuk yapabilme gücüne sahip olan Makoto isimli lise öğrencisinin maceralarını konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Mamoru Hosoda, senaristliğini ise Satoko Okudera yaptı. Komedi ve macera ögelerinin yer aldığı film 1 saat 38 dakika uzunluğunda. 

Bu yazıda en başarılı anime dizileri ve filmleri listesi hazırladık. Sizce en iyi anime hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR