Mutlaka Oynamanız Gereken En İyi io Oyunları

Oyuncuların eğlenceli zaman geçirmesine olanak tanıyan en iyi io oyunları hangileri sorusunun yanıtını merak eden kişiler için bir liste hazırladık.

io oyunları, özellikle son yıllarda çok büyük bir popülerliğe sahip oldu. Günümüzde çok sayıda io türünde yapım bulunuyor. Peki, en iyi io oyunu hangisi? Bu yazıda eğlenceli zaman geçirmenize olanak tanıyan yapımları bir arada topladık.

Agar.io isimli yapım ile beraber io tarzındaki yapımların sayısı önemli ölçüde arttı. io yapımlarının popüler hâle gelmesindeki en büyük neden ise herhangi bir indirme işlemine gerek olmamasıdır. Bu tarz yapımları oynayabilmek için yalnızca internet bağlantısı ve web tarayıcısının olması yeterlidir.

Dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından gün içerisinde uzun süre boyunca oynanan pek çok yapım bulunuyor. Eğer siz de io tarzında bir yapım oynamak istiyorsanız, hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz. Böylelikle yeni yapımlar keşfedebilir ve hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

En İyi io Oyunları Listesi

  • Tetr.io
  • 2048.io
  • Krunker.io
  • Agar.io
  • Slither.io
  • Diep.io
  • Venge.io
  • Gartic.io
  • Wings.io
  • Cardgames.io
  • Taming.io
  • Bloxd.io
  • Apes.io

Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz Online Oyunlar
OYUN

Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz Online Oyunlar

Arkadaşlarla oynanabilecek online oyunlar neler? Bu yazıda arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz yapımları bir arada topladık.

En iyi io oyunları listesinde yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

2048.io

2048 oyununu web tarayıcısı üzerinden oynayabilmenize olanak tanıyan 2048.io isimli yapımda amaç 2048 sayısına ulaşabilmektir. Üzerinde sayı olan kareleri ok tuşları ile hareket ettirebilirsiniz.

Aynı sayıya sahip olan iki kareyi birleştirmeniz gerekiyor. Örneğin 2 ve 2 sayılarını birleştirerek 4 sayısını elde edebilirsiniz. 8 sayısına ulaşabilmek için bir 4 sayısı daha elde etmeniz lazım.

Krunker.io

FPS türünü seven oyuncuların keyifli zaman geçirebileceği Krunker.io isimli yapımda hızlı bir şekilde oyuna girebilmek için "Click to Play" yazısına tıklamanız yeterlidir. Menü ekranında sağ kısmında yer alan "Customize" butonu üzerinden karakterinizi ve teçhizatınızı özelleştirebilmeniz mümkün.

"Host Game" butonu üzerinden kendiniz bir maç oluşturabilirsiniz. Oyunda çeşitli haritalar yer alıyor. Bazı haritalarda iki takım mücadele ederken bazı haritalarda ise parkurun tamamlanması gerekiyor.

En İyi Ücretsiz Online Aksiyon Oyunları - Dev Liste
OYUN

En İyi Ücretsiz Online Aksiyon Oyunları - Dev Liste

Steam Türk Lirasını kaldırıp dolar ile ödeme aldığından beri pek çok kişi ücretsiz oyunlara yönelmek istiyor. Hiçbir ücret ödemeden bizleri uzun saatler boyunca eğlendirebilecek olan bu oyunlara olan ilgi her zamankinden daha fazla gibi gözüküyor.

Agar.io

Agar.io, bu tarzın çok büyük bir popülerlik elde etmesinde önemli bir rolü bulunuyor. Dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından uzun süredir oynanan yapımda amaç noktaları yiyerek büyümek ve en fazla puana sahip olmaya çalışmaktır.

Bu süre zarfında hayatta kalmalısınız çünkü daha yüksek puana sahip olan oyuncular diğer oyuncuları yok edebiliyor. Büyük bir harita üzerinde çok sayıda kişinin mücadelesine tanık olduğumuz oyun klavye ve mouse ile oynanıyor.

Slither.io

Çok fazla sayıda kişi tarafından oynanan ve en az Agar kadar büyük bir popülerliğe sahip olan Slither.io isimli yapımda bu kez yılanı büyütmeye çalışıyorsunuz. Hemen bir kullanıcı ismi belirleyip oyunu oynamaya başlayabilirsiniz. Bunun için harita üzerinde yer alan noktaları yemeniz gerekiyor.

Noktaları yerken diğer yılanlara çarpmamaya özen gösterin. Eğer bir yılana çarparsanız oyun sona erer ve oyuna sıfırdan başlamak zorunda kalırsınız. Bunun sonucunda ise emekleriniz boşa gider.

Diep.io

Diep.io isimli oyunda kare ve üçgen gibi geometrik cisimleri ateş ederek yok etmeniz gerekiyor. Böylelikle seviye atlayabilirsiniz. Bu süre zarfında dikkat etmenizde fayda var çünkü oyuncular da birbirlerini yok edebiliyor.

Her ateş etme işlemi için mouse’u kullanmak istemiyorsanız Space tuşuyla da ateş edebilirsiniz. Space tuşuna basılı tutmanız halinde tank sürekli olarak ateş edecektir. Belirli seviyelerde silahınızı geliştirebilmenizi sağlayan çeşitli seçenekler sunuluyor. Seçenekler içerisinden bir tanesini seçerek silahınızı geliştirebilirsiniz.

Venge.io

Bir io oyununa kıyasla kaliteli grafiklere sahip olan Venge.io, FPS türünü seven oyunculara hitap ediyor. Başarılı oynanış sistemi ile dikkat çeken oyunda çeşitli silahlar ve karakterler bulunuyor. Keyifli vakit geçirebileceğiniz yapımda ayrıca başarılı tasarımlara sahip pek çok harita mevcut.

Gartic.io

Gartic.io, listede yer alan oyunlardan farklı bir yapıya sahip. Türkçe dil desteğine sahip olan oyunda verilen kelimeyi çizerek diğer oyunculara anlatmaya çalışıyorsunuz. Diğer oyuncular ise çizdiğiniz resimden yola çıkarak kelimeyi tahmin etmeye çalışıyor.

Android ve iOS sürümlerine de sahip olan oyunda ister yabancı kişilerle isterseniz arkadaşlarınız ile mücadele edebilirsiniz. Çok basit bir oynanışa sahip olan yapımda eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Wings.io

Wings.io isimli yapımda bu kez bir uçağı kontrol ediyorsunuz. Uçak konusunda çeşitli seçenekler mevcut. Seçtiğiniz uçağın rengini de değiştirebilmeniz mümkün. Renk konusunda 6 farklı seçenek bulunuyor.

Puanı yükseltebilmek için sarı noktaları toplamanız ve diğer uçakları düşürmeniz gerekiyor. Paraşütle çeşitli özel güçler iniyor. Bu özel güçleri toplayarak uçağınızı güçlendirebilirsiniz. Bu, özellikle diğer uçaklara karşı mücadele etme noktasında büyük fayda sağlıyor.

Cardgames.io

İçerisinde çok sayıda oyunun yer aldığı Cardgames.io üzerinden tavla, dama, satranç ve Solitaire dahil olmak üzere pek çok yapımı oynayabilirsiniz. Sade bir arayüze sahip olan Cardgames.io’da bazı oyunları çevrim içi olarak bir oyuncuya karşı mücadele edebilme imkânına sahipsiniz.

Taming.io

Kaliteli grafikleri ile dikkat çeken Taming.io, karakteri seviye atlatarak gelişmesini sağlamaya ve aynı zamanda hayatta kalmaya çalışıyoruz. Çevrim içi tabanlı oyun müzik ve bölüm tasarımı konusunda da başarılı durumda.

Bloxd.io

Minecraft benzeri oyunlar arasında yer alan Bloxd.io'da "Survival", "Creative", "Sky Wars" ve "Bedwars" dahil olmak üzere pek çok mod mevcut. Minecraft'a çok benzeyen yapımı ister arkadaşlarınızla isterseniz diğer oyuncularla birlikte oynayabilirsiniz.

Minecraft Hileleri Neler? Minecraft Hile Kodları Nasıl Kullanılır?
OYUN

Minecraft Hileleri Neler? Minecraft Hile Kodları Nasıl Kullanılır?

Minecraft hileleri neler sorusunu soran oyuncuların çoğu, Minecraft hile kodları nasıl kullanılır sorusunun da yanıtını merak ediyor.

Apes.io

Apes.io, battle royale oyunları oynamaktan keyif alan oyunculara hitap ediyor. Hayatta kalan son kişi olmaya çalıştığımız oyunda belirli aralıklarla oyun alanı daralıyor. İster sağ alt köşedeki mini haritaya göz atabilir isterseniz "m" tuşu ile haritanın büyük hâline bakabilirsiniz.

 En İyi Ücretsiz FPS Oyunları Listesi
OYUN

En İyi Ücretsiz FPS Oyunları Listesi

Ücretsiz FPS oyunları, oyuncuların herhangi bir ücret ödemeden uzun süre boyunca keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.

Bu rehberde en iyi io oyunları listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı oyun hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR