En İyi Online Dosya Depolama Servisleri

En iyi dosya depolama servisleri neler? Bu yazıda tüm dosyalarınızı internette depolayabilmenize olanak tanıyan hizmetleri sıraladık. İşte listenin detayları!

Dosya depolama servisleri doküman, fotoğraf ve videoları internet üzerinde depolayarak güvende olmalarını mümkün hale getirir. Bu dosyalara ister telefon ister tablet isterseniz bilgisayar üzerinden erişebilirsiniz. Bu yazıda en başarılı depolama hizmetlerini listeledik.

Online dosya depolamanın en önemli artılarından bir tanesi şüphesizki farklı platformlar üzerinden dosyalarınıza kolay ulaşım ve özellikle mobil cihazlarınızın kendi depolama alanı yerine bulut depolama alanını kullanarak daha fazla hafızaya sahip olması.

Bulut depolama servisi dediğimizde akla bir çok şirket gelmektedir. Fakat bu servislerden hangisinin sizin için en uygun olduğunu bulmak biraz karışık görünebilir. Bu işlemi basit olarak gerçekleştiren kullanıcılar, fiyat ve sunulan depolama alanı üzerinden değerlendirme yaparak tercihini yapmaktadır. Aynı zamanda ücretsiz olarak sunulan depolama alanları da bu servislerin kullanım oranlarını büyük ölçüde etkilemektedir.

Peki bulut depolama servislerinden yararlanmayı düşündüğümüzde neleri dikkate almalıyız yada kullandığımız bulut depolama servisinden memnun değilsek hangi servislere geçebiliriz. Bu alanda pek çok seçeneğiniz olduğu gibi, biz sizlere en güvenilir, en pratik ve en uygun fiyatlarla hizmet sunan dev şirketleri belirledik.

Muhtemelen Bilmediğiniz 4 Google Drive Alternatifi
İNTERNET

Muhtemelen Bilmediğiniz 4 Google Drive Alternatifi

Google Drive, cihazınızda yer alan tüm fotoğrafları büyük bir kolaylık ile yedeklemenize yardımcı olan ve cihazlar arası senkronize özelliği sunan başarılı uygulamalardan biri olarak bilinmektedir.

Bulut depolama servisi ile dev şirketleri aynı cümlede kullandığınız zaman akla gelen ilk şirketler Google, Microsoft, Dropbox ve Yandex. Her 4 şirket de sunmuş oldukları online depolama servislerinde gerek ortak özelliklere gerekse kendi servislerine özel bir çok özellik ve fonksiyon sunmaktadır.

Bu aşamada sizin için en uygun olan servisi belirlemek, ihtiyaçlarınızı tam olarak bilmenizden geçiyor. İlk olarak ihtiyacınız olan tüm özellikleri belirleyerek, bu servisi nasıl kullanmak istediğinizi gözden geçirip yazımızdaki detayları inceleyerek yazı sonunda kullanmak istediğiniz bulut depolama servisini seçebilirsiniz.

Bulut depolama hizmetleri, kullanıcıların dosyalarını, dökümanlarını, fotoğraflarını ve videolarını internet üzerinde depolayarak güvende olmalarını ve istediği diğer platformlar üzerinden kolayca ulaşarak görüntüleme ve düzenleme gibi işlemler yapmasını sağlamaktadır.

Yazımızda bulut depolama servislerinin, sunmuş oldukları ücretsiz depolama alanlarını, ücretli üyelik seçeneklerini, desteklenen platformları, özelliklerini, yükleyebileceğiniz maksimum boyutlu dosya limitini, paylaşım seçeneklerini, güvenliklerini ve desteklenen dosya türlerini inceleyeceğiz. Dilerseniz hemen kendi favorim olan Google Drive ile başlayalım.

En İyi Dosya Depolama Servisleri Neler?

  • Google Drive
  • Dropbox
  • OneDrive
  • Yandex.Disk
  • iCloud Drive

Yukarıda en iyi dosya depolama servisleri listesi bulunuyor. Bu hizmetlerin detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Google Drive

Google'ın diğer tüm ürünleri gibi, Google Drive'da çıktıktan hemen sonra bir anda popülerleşerek bir çok kişi tarafından sadece Google'ın sahip olduğu bir hizmet olduğu için kullanılmaya başladı. Google'ın diğer servislerini kullanan ve mutlu olan bir çok kullanıcı Google Drive'ı da deneyerek bu servisi kullanmaya başladı. Google Drive'ın en önemli özellikleri Google Dökümanlar ve Gmail ile entegre olmasıdır. Daha önceden 5 GB'lık ücretsiz depolama alanı sunan Google Drive, artık kullanıcılarına 15 GB'lık ücretsiz bulut depolama alanı sunarak bu alanda lider konumda bulunuyor.

Google, bulut depolama alanındaki piyasanın popüler olmasından sonra geçtiğimiz ay içerisinde fiyatlarını büyük ölçüde düşürerek, rakiplerine karşı bu alanda ezici üstünlüğe sahip olmak istiyor. Fakat Google'ın fiyatları düşürmesinden sonra rakiplerinin de benzer planlar hazırladığı internette gezen haberler arasında. Google Drive üzerinde 15 GB'lık ücretsiz depolama alanı bana yetersiz diyorsanız, 100 GB gibi oldukça bir büyük depolama alanına sadee 1.99 $ karşılığında kullanım hakkı satın alabilirsiniz. Bu fiyat şuan için rakiplerine göre çok daha az kalarak, bir çok kullanıcıyı kendine çekmektedir. Google'ın sunmuş olduğu ücretsiz depolama alanını Google Drive, Gmail ve Google+ Fotoğraflar için ortak olarak kullanıyorsunuz.

Kişisel görüş olarak, Google Drive üzerindeki döküman, çizim, tablo ve sunum hazırlama özelliklerini iş veya okul arkadaşlarınız ile ortak kullanarak aynı anda eş zamanlı değişimler yapabilmeniz oldukça başarılı. Microsoft Word, Excel ve PowerPoint üzerinde yaptığınız herşeyi aynı anda birden çok kişi ile ortak çalışarak yapabildiğiniz bu servisler sayesinde hem takım çalışmalarınızı gerçekleştirebilir, hemde projelerinize dilediğiniz zaman farklı cihazlar üzerinden ulaşabilirsiniz.

Google Drive, Windows, Mac OS, iOS ve Android platormları üzerinde destek sunmaktadır. Bu konuda rakiplerinden geri kalan Google'ın kısa süre içerisinde bir hamle yapması bekleniyor.

Google hesaplarınızın tümü için geçerli olan 2 adımlı onaylama, Google Drive için de geçerli olarak dosyalarınızın güvenliği bu şekilde sağlanmaktadır. Paylaşma seçenekleri kendi istekleriniz dahilinde düzenlenerek istediğiniz kişilere erişim verecek şekilde ayarlanabilir. Google Drive'a hem masaüstü uygulaması üzerinden hem de internet sitesi üzerinden bir kerede yükleyebileceğiniz en büyük dosya boyutu ise 10 GB. İstediğiniz dosyaların eşlenmesi, etkinlik takibi, paylaşım izin ayarları, online döküman editörü, birden fazla döküman düzenleme ise Google Drive'ın diğer özellikleridir.

Sunduğu fiyat ve ücretsiz depolama alanı seçenekleri ile bir çok kullanıcıyı kendine çekmeyi başaran Google Drive benimde kişisel olarak favorim. 15 GB'lık alanın size yeterli olacağını düşünüyorsanız, servisi ücretsiz olarak keyifli ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

2. Dropbox

En iyi dosya depolama servisleri listesinin ikinci sırasındaki Dropbox, dünya genelinde en popüler ve en eski bulut depolama servislerinden bir tanesidir. Sunduğu 2 GB'lık ücretsiz depolama alanı ile rakiplerine göre biraz geri kalmasına rağmen, arkadaşlarınıza Dropbox'ı önererek kazanabileceğiniz 500 MB'lık depolama alanı artışı servisi bir bakıma daha popüler hale getirmektedir.

Arkadaşlarınıza Dropbox önererek kazanacağınız 500 MB'lık alanlar ile ücretsiz sunulan 2 GB'lık depolama alanını 18 GB'a kadar çıkartabiliyorsunuz ki, kişisel ve standart kullanımlar için 18 GB ücretsiz depolama alanı oldukça yeterli.

Dropbox'ı kullanabileceğiniz platformlara bakacak olursak, Windows, MacOS, Linux, iOS, Android ve BlackBerry. Platform konusunda en geniş hizmeti sunan Dropbox, özellikle Linux ve BlackBerry kullanıcılarına sunduğu hizmetten dolayı oldukça ekstra müşteri kazanmaktadır. Çünkü rakiplerinin bu platoformlar üzerinde desteği bulunmuyor.

Dropbox'un anahtar özelliğine değinmek gerekirse, kullanımı aşırı kolay olan arayüzünü söyleyebilirim. Rakiplerine göre bu alanda da daha avantajlı olan Dropbox'ı daha önce bu tür bir servis kullanmamış olsanız bile rahatlıkla sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

Bu özellik dışında otomatik kamera yüklemeleri de Dropbox'ı öne çıkaran özelliklerden bir tanesidir. Bu özellik sayesinde akıllı cihazlarınızın kamerası ile çekeceğiniz tüm fotoğraf ve videolar Dropbox alanınızda depolanmaktadır.

Ücretsiz olarak sunulan 2 GB'lık alanın size yetmediğini düşünüyorsanız aylık/yıllık ücretlendirme seçeneklerini gözden geçirerek kendinize en uygun üyeliği satın alabilirsiniz fakat Dropbox şuan için rakiplerine göre biraz daha pahalı servis sunmaktadır. Bu alanlar için yıllık alım yapmanız halinde daha indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Belirlenen dosyaların eşlenmesi, etkinlik takibi, versiyon geçmişi, link paylaşımı ve Facebook grup entegrasyonu Dropbox'ın diğer özellikleri arasında yer almaktadır. Servisin masaüstünü uygulamasını kullanarak herhangi bir dosya boyutu sınırlaması olmadan dosya yüklemesi yapabilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden ise 300 MB'a kadar olan dosyaları hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Eğer dökümanlar ile çok çalışıyorsanız, Dropbox sizi bu konuda hayal kırıklığına uğratabilir. Çünkü servis herhangi bir online döküman editörüne sahip değil. Bu nedenle dökümanlarınızı düzenleyebilmek için ilk olarak indirmeniz gerekmektedir. Fakat servis ile dökümanlarınızın büyük bir çoğunluğunu görüntüleyebilirsiniz.

Kullanımı kolay ve neredeyse tüm platformlar üzerinden kolayca ulaşabileceğiniz bir bulut depolama servisi kullanmak istiyorsanız, ve en kötü şartlar altında 2 GB'lık alan benim için yeterli diyorsanız Dropbox'ı tercih edebilirsiniz.

3. OneDrive

Kayıt olmanız durumunda 5 GB'lık ücretsiz depolama alanı sunan OneDrive, çok popüler bir hizmet. OneDrive'ı internet üzerinden indirerek  Mac , Android ve iOS platformları üzerinde de kullanabilirsiniz. Kullanıcıların istediği tüm dosyaları depolayabileceği bir bulut depolama servisi olan OneDrive'ın, sunmuş olduğu Office hizmetleri sayesinde, dökümanlarınızı OneDrive üzerinde görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Özellikle Offive programları ile yoğun olarak çalışan kişilerin tercih edebileceği OneDrive üzerinde dosyalarınıza dilediğiniz an tüm cihazlarınız üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Dosyalarınızı türüne göre organize eden servis, bu sayede dosyalarınızı daha kolay bulmanızı sağlıyor.

Fotoğraflarınızı, videolarınızı ve diğer tüm dosyalarınızı saklayabileceğiniz en güvenli bulut depolama servislerinden biri olan OneDrive, 2 adımlı onaylamaya güvenliğe sahip. Bu 2 adımlı onaylamayı kendinizden başka kimse geçemeyeceği için dosyalarınızın güvende olduğuna emin olabilirsiniz.

OneDrive hakkında söylenmesi gereken diğer özelliklerden bir tanesi ise eğer Office 365 üyeliğiniz varsa dosya ve döküman düzenleme işlemlerinizi eş zamanlı olarak diğer kullanıcılar ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde iş veya okul arkadaşlarınız ile aynı döküman üzerinde çalışarak daha verimli olabilirsiniz.

Uygun fiyatlandırmaya sahip olan OneDrive, özellikle Windows ve Windows Phone işletim sistemi çalıştıran cihaz sahibi kullanıcıların daha rahat kullanabileceği bir servis. Android ve iOS gibi 2 farklı ve büyük platform üzerinde de hizmet vermesine rağmen OneDrive'ı Windows'un farklı cihazlarına sahipseniz kullanmanızı öneririm. Servisten yararlanabilmek için Microsoft hesabı açmanız gerekmektedir. Açacağınız hesapla birlikte ise Outlook, Xbox Live ve diğer Microsoft servislerinden de yararlanabilirsiniz.

4. Yandex.Disk

En iyi dosya depolama servisleri listesinin dördüncü sırasında yer alan Disk, ilk olarak sadece Rusça açılmıştı fakat daha sonra diğer dil desteklerine de sahip olan bulut depolama servisi popüler servisler listesine girerek kullanıcıların en çok tercih ettiği servislerden biri haline geldi.

Kullanıcılarına 10 GB gibi oldukça yüksek bir depolama alanını ücretsiz olarak sunan Yandex Disk, çok başarılı bir arayüze sahip. Google Drive'ın Google'ın diğer ürünleri ile entegre olması gibi Yandex Disk'te Yandex'in sunmuş olduğu diğer ile entegre olarak çalışmaktadır.

Yandex Mail ile birlikte kullanabileceğiniz servis Dropbox ile birlikte en geniş platform desteğine sahip olan bulut depolama servisi. Windows, Mac, Linux, Android, iOS ve Windows Phone desteğine sahip olan Yandex servisinin çok kullanıcıya ulaşmasının ardındaki sebeplerden bir tanesi de budur.

Tüm dosyalarınızı bulutlar üzerinde saklayan Yandex Disk, bilgisayarınız yada mobil telefon ve tabletleriniz bozulsa bile verilerinizin güvende kalmasını ve dilediğiniz zaman tekrar ulaşabilmenizi sağlar. Ayrıca bilgisayar değişimi yaparken eski bilgisayarınızdan almanız gereken dosyaları hızlıca Disk'e atarak yeni bilgisayarınıza herhangi bir ekstra cihaz yada yazılıma ihityaç duymadan transfer edebilirsiniz.

Sözü geçmişken, Yandex Disk kullanıcılarına diğer servislere oranla daha hızlı bir dosya transfer hizmeti sunmaktadır. Bulut depolama servislerinde sunulan ücretsiz depolama alanından çok daha önemli olan dosya transfer hızına Yandex Disk ile kavuşabilirsiniz.

İstediğiniz dosya ve fotoğraflarınızı arkadaşlarınız ile kolayca paylaşmanızı sağlayan Disk, aynı zamanda özel paylaşımlarda bulunabilmenizi de sağlamaktadır. Bunun dışında iş ve okul arkadaşlarınız ile özel bir grup oluşturarak bu grup ile dosya paylaşımlarınızı Yandex Disk üzerinden gerçekleştirebilir ve çok daha verimli çalışabilirsiniz.

Diğer bulut depolama servislerinin sunmuş olduğu mobil cihazlarınız ile çektiğiniz resimlerin otomatik olarak bulut depolama alanına kaydedilmesi Yandex Disk üzerinde de mevcut. Dilerseniz gerekli ayarları yaparak akıllı telefon ve tabletleriniz ile çekeceğiniz tüm fotoğrafların otomatik olarak Yandex Disk üzerinde depolanmasını sağlayabilirsiniz.

Daha önce de belirttiğim gibi bu işlemi yaparak akıllı telefon ve tabletlerinizin hafızalarını gereksiz bir şekilde doldurmamış olursunuz. Ayrıca mobil cihazlarınız üzerinde Disk'in sunmuş olduğu mobil belge tarayıcı özelliği sayesinde dosya ve dökümanlarınızın fotoğraflarını çekerek farklı cihazlar üzerinden ulaşabilir yada arkadaşlarınızla hemen paylaşabilirsiniz.

Evde, işte, okulda veya yolda, kısacası internete sahip olduğunzu her yerde Yandex Disk üzerindeki dosyalarınıza ulaşarak görüntüleyebilir ve istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz. Örneğin iş yerinde yazmaya başladığınız bir raporu veya üzerinde yeni çalışmaya başladığınız bir projeyi Disk'e kaydederek akşam evden devam edebilirsiniz.

Herhangi bir dosya paylaşım limiti bulunmayan Yandex Disk'e büyük boyutlu dosyalarınızı yükleyerek Yandex Mail aracılığı ile arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız göndermiş olduğunuz mail sayesinde direkt olarak Disk'inize ulaşarak paylaşmış olduğunuz dosyayı güvenli ve rahat bir şekilde indirebilir.

Google Drive'a ile oldukça benzettiğim Yandex Disk'i ücretsiz olarak bulut depolama servisi kullanmak ve diğer Yandex servislerinden yararlanmak için tercih edebilirsiniz. Standart bir bilgisayar yada mobil cihaz kullanıcısı iseniz, Yandex'in başlangıçta sunmuş olduğu 10 GB'lık ücretsiz depolama alanı yeterli olacaktır.

Yandex Disk'ten yararlanmak için kısa sürede gerçekleştireceğiniz kayıt işlemini tamamlamalısınız. Yandex Disk'in farklı platformlar için versiyonlarına aşağıdaki bağlantılar aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

5. iCloud Drive

Çok başarılı bir arayüze saihp olan iCloud Drive, bir bulut depolama servisidir. Hizmete belge, doküman, fotoğraf ve video aktarabilirsiniz. Aktardığınız dosyalara istediğiniz zaman istediğiniz cihazdan erişebilirsiniz. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan hizmeti herhangi bir zorluk yaşamadan kolayca kullanabilirsiniz.

Platform, ücretsiz olarak 5 GB alan veriyor fakat isterseniz belirli ücretler karşılığında bu alanı arttırabilmeniz mümkün.

Bu yazıda en iyi online dosya depolama servisleri listesi ile karşınızdaydık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR