En İyi Resim ve Fotoğraf Formatı Dönüştürme Programları

En iyi fotoğraf ve resim formatı dönüştürme programları sayesinde bilgisayarınızda yer alan resim dosyalarının formatlarını kolay şekilde dönüştürebilirsiniz.

Dosya formatlarını çok kolay bir şekilde dönüştürebilmenize olanak tanıyan çok sayıda uygulama bulunuyor. Peki, en iyi fotoğraf ve resim formatı dönüştürme programları neler? Bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız, hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

Elinizde bulunan resim dosyalarının ve fotoğrafların formatlarını çeşitli nedenlerden dolayı değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Bu nedenler arasında boyutlarının yüksek olması, farklı cihazlarda görüntüleyebilmek, galeriler yapmak, internette kullanmak ve çok daha fazlası olabilir.

Android için En İyi Fotoğraf Tarama Uygulamaları
MOBİL

Android için En İyi Fotoğraf Tarama Uygulamaları

Kağıtların yavaş yavaş geride kaldığı ve dijital ortama bir adım daha yaklaştığımız günümüzde, bazen fiziksel bir belgenin dijital kopyasına ihtiyacımız olabiliyor.

Profesyonel fotoğraf ve resim düzenleme programları kullanmıyorsanız satın almanız gerekliliği veya kullanmayı bilmiyor olmanız gibi sorunlar önünüzde engel olarak durabilir. Bu nedenle sadece resim ve fotoğraf formatı dönüştürme işini yapan programlardan gözümüze çarpan 5 tanesini sizin için derledik

Çok daha kolay bir şekilde istediğiniz dosya formatından istediğiniz formata dönüştürme yapabilmenizi sağlamaya çalıştık. Umuyoruz ki tamamen ücretsiz olarak sunulan bu programlar işinizi görecektir.

Resim ve Fotoğraf Formatı Dönüştürme Programları Neler?

  • Best Free Image Converter
  • Free Image Converter
  • Converseen
  • VarieDrop
  • XnView
  • Image Converter
  • Image Tuner
  • Tinuous
  • Imagenator
  • Free Image Convert and Resize

Yukarıda format dönüştürme işlemlerinin yapılmasına olanak tanıyan başarılı yazılımlar yer alıyor. Bu programların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Best Free Image Converter

Basit bir arayüze ve kolay kullanıma sahip olan Best Free Image Converter programının dönüştürebildiği formatlar arasında BMP, JPEG, PNG, TIF, GIF, PCX, TGA, ICO, PSD, JP2, DCX formatları yer almaktadır ve bunların dışındakilerle birlikte toplam 50 formatı desteklemektedir. Basit yeniden boyutlandırma, parlaklık, kontrast ayarları gibi gerekli olabilecek işlemleri de içerisinde barındırmaktadır.

2. Free Image Converter

Toplu olarak resim formatı dönüştürmenize imkan tanıyan Free Image Converter uygulaması özellikle pek çok oyunda kullanılan doku dosyalarının formatlarını da destekliyor ve böylece oyun geliştiricilerinin bu dosyaları hızlı ve etkili bir şekilde dönüştürmesine imkan tanıyor. Hızı da tatmin edici düzeyde olan programı denemenizi öneriyorum.

3. Converseen

Yüzlerce fotoğraf ve resim formatını destekleyen bu uygulamada belki de daha önce hiç görmediğiniz formatlara bile resimlerinizi dönüştürebilirsiniz. Format dönüştürmenin yanında toplu olarak resim yeniden boyutlandırma da yapabilen Converseen sayesinde fotoğraflarınızın boyutlarını kolayca küçültmek de elinizde.

4. VarieDrop

Yine toplu işlem yapabilen programlardan birisi olan VarieDrop yeniden boyutlandırma ve format dönüştürmeyi kolayca gerçekleştirmenize imkan tanıyor. Sürükle bırak desteği sayesinde dosyalarınızı hemen taşıyabilir ve içerisindeki dört farklı bölme sayesinde hazır boyutlandırma profillerini kullanabilirsiniz. 

5. XnView

400’den fazla formatı destekleyerek en çok format destekleyen resim dönüştürücülerden birisi olan XnView sayesinde bir yandan fotoğraflarınızın formatını diğer formatlara çevirebilir, bir yandan da içerisindeki temel editör araçlarıyla düzenlemeler yapabilirsiniz.

Bu araçlar arasında kırmızı göz düzeltme gibi pratik araçlar da bulunuyor ve sekmeli yapısı sayesinde daha rahat kullanım sağlıyor. Türkçe dil desteği ise tüm kullanıcıların ilgisini çekecektir.

 6. Image Converter

Bilgisayarınızda yer alan resimlerin formatlarını farklı bir formata dönüştürebilmenize olanak tanıyan Image Converter'da PNG, JPG, BMP, TIF dahil olmak üzere birçok format desteği bulunuyor. Dönüştürme işlemini çok pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün.

7. Image Tuner

Çok basit bir kullanıma sahip olan Image Tuner üzerinden bilgisayarınızda yer alan resimlerin formatını çok pratik bir şekilde dönüştürebilirsiniz. Programda format dönüştürmenin yanı sıra yeniden adlandırma, döndürme, imza ekleme, yeniden boyutlandırma gibi özellikler de mevcut. Program JPEG, BMP, TIFF ve PNG dahil olmak üzere pek çok formatı destekliyor.

8. Tinuous

Tinuous, bilgisayarınızda yer alan görsellerin formatlarını farklı bir formata dönüştürebilmenizi mümkün hale getiren başarılı bir programdır. Kontrast ayarlama ve renk dengesi değiştirme gibi özelliklerin yer aldığı uygulamada BMP, JPEG, PNG, TIFF ve GIF format desteği bulunuyor.

9. Imagenator

Çok başarılı bir format dönüştürme programı olan Imagenator JPG, ICO ve BMP gibi resim dosya formatlarını destekliyor. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken program çok basit bir kullanıma sahip. Yazılımı bu sayede çok kolay bir şekilde kullanabilir ve dönüştürme işlemini tamamlayabilirsiniz.

10. Free Image Convert and Resize

Free Image Convert and Resize, bilgisayarınızda bulunan resimleri farklı bir formatlara çevirmenize imkân tanıyan bir programdır. Başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan yazılım üzerinden format dönüştürmenin yanı sıra boyutunu da değiştirebilmeniz mümkün.

Elbette daha onlarca resim formatı dönüştürme programı mevcut ancak sizin için en kolay ve hızlı kullanılabilecek olanları belirtmemiz çok daha iyi olacaktır. Eğer daha farklı programlar da arıyorsanız sağ üst bölümdeki arama kutucuğumuzu kullanmayı unutmayın.

YORUMLAR