Eski Oyunları Ücretsiz Olarak İndirebileceğiniz 6 Site

Free-to-play oyunlar genelde daha fazla kullanıcıya ulaşmak amacıyla kullanılır. Bu yazıda, eski oyunları ücretsiz olarak indirebileceğiniz 6 site sizlerle.

eski-oyunlari-ucretsiz-olarak-indirebileceginiz-6-site

Free-to-play (Oynaması ücretsiz) oyunlar genellikle daha fazla kullanıcıya ulaşmak amacıyla kullanılır. Steam’de, tarayıcınızda veya akıllı telefonunuzda ücretsiz olarak oynayabildiğiniz bütün oyunlar, free-to-play olarak tanımlanır.

Bazen AAA oyunlar veyahut ücretsiz battle royale oyunlar oynamak yerine nostalji yapmayı isteyebilirsiniz. Eski oyunların hikayesi ve bu oyunlarla ilgili anılarınız, sizi bunu yapmaya itebilir. Tam olarak buna adanan birçok internet sitesi sizin bu isteğinizi geri çevirmeyecektir.

Oyunları Ücretsiz Olarak İndirebileceğiniz 6 Site

  • Abandonia
  • Abandonware Dos
  • RGB Classic Games
  • Games Nostalgia
  • MyAbandonware
  • Archive.org

En İyi Oyun İndirme Platformları Hangileri?
OYUN

En İyi Oyun İndirme Platformları Hangileri?

Oyun indirme platformları, bilgisayarına ya da mobil cihazına oyun indirmek isteyen oyuncular tarafından oldukça merak ediliyor. Günümüzde birçok oyun indirme sitesi bulunuyor.

Abandonia

Abandonia, klasik DOS oyunlarına adanan bir internet sitesidir. Abandonware, telif süresi dolan (artık yayıncı tarafından desteklenmeyen) oyunlardır.

800.000’den fazla üyesi bulunan Abandonia’da 1100’den fazla indirilebilir video oyunu bulunuyor. Abandonia’da her oyuna ayrıntılı bir inceleme, ekran görüntüleri, editör ve kullanıcı değerlendirmesi mevcut. Ek olarak, Abandonia, eski video oyunlarını ad, yıl, puanlama ve kategoriye göre filreleyebilmenize olanak sağlıyor.

Abandonware Dos

Abandonware Dos, üzerinde durulması gereken başka bir abandonware sitesidir. Abandonware Dos da çok aktif bir sitedir.

Sitede yer alan her bir oyuna site tarafından derecelendirme verilir. Her oyun içeriğinde, oyunun özelliklerini, çıkış tarihini ve ilgili ekran görüntüleri ile videolarını görüntüleyebilirsiniz. En iyi eski oyunları aramanıza yardımcı olacak kullanışlı makaleler ve listeler bulabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz En İyi Oyunlar
OYUN

Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz En İyi Oyunlar

Arkadaşlarınız ziyarete geldiğinde ya da ailenizle birlikte oynayabileceğiniz güzel oyunlar arıyorsanız tam da yerine geldiniz! Arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz en iyi oyunlar listemizde, local multiplayer oyunların en iyilerini listeledik ve az da olsun onlar hakkında bilgi vermeyi es geçmedik.

RGB Classic Games

RGB Classic Games, çok çeşitli klasik DOS oyunlarına, daha önce yayınlanmamış oyunlara ve hatta bazı “modern” DOS oyunlarına sahiptir. Sitenin tamamı DOS, CP / M-86, OS / 2, Win16 ve Win9x gibi eski bilgisayar işletim sistemleri için klasik oyunları korumaya ve modern sistemlerde oynamasını kolaylaştırmaya adanmış durumdadır.

Oyun türünü, işletim sistemini, şirket adını, yasal durumunu ve yayımlanma tarihini video modunu kullanarak arama yapabilirsiniz. Video modunu kullanarak arama yaptığınızda oyunlar, desteklenen video modlarına göre listelenir.

Games Nostalgia

Nostalji yolculuğumuz Games Nostalgia ile bitiyor. Games Nostalgia, 1985-1995 yılları arasında piyasaya çıkan yüzlerce muhteşem oyunu içeriyor. Games Nostalji sitesi, oyunları türlere, etiketlere, yeni gelenlere, popülerliğe ve daha fazlasına göre kullanmanıza olanak tanıyan bir kullanıma sahiptir.

Games Nostalgia aynı zamanda her bir oyunu kendi emülatöründe, her iki Windows için de (ve çoğu durumda, macOS'ta da) paketleyerek daha da ilerler. Bu nedenle, Games Nostalgia, favori eski oyunlarınızı oynamak için gerekli olan istikrarlı adımları atar. Yapmanız gerekenler son derece basittir: İndir, aç ve oynamaya başla!

Günümüz Oyunlarının Eski Oyunlar Kadar Eğlenceli Olmamalarının 9 Sebebi
OYUN

Günümüz Oyunlarının Eski Oyunlar Kadar Eğlenceli Olmamalarının 9 Sebebi

Günümüzde oyunlar ne kadar gelişmiş olsalar da zaman zaman eskiden oynadığımız klasik oyunlardaki eğlenceyi mumla arıyoruz. Günümüzdeki oyunların grafik kalitesi açısından bir hayli ilerlemiş oldukları inkar edilemez bir gerçek; fakat bir oyunun eğlenceli olabilmesini sağlayan tek şey oyunun grafikleri değil.

MyAbandonware

Abandonware oyunları indirebileceğiniz bu site 20.000'den fazla oyunu bünyesinde barındırıyor. 1978 yılından 2012 yılına kadar pek çok oyunu buradan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Özellikle eski oyunlar bu sitede bulunsa da abandonware statüsündeki pek çok oyun burada bulunuyor.

Oyun türü, yayıncı, yıl ve isim bazlı aramalar yaparak aradığınız o oyunu bu sitede bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sitede biraz gezinmek.

Archive.org

İnternetin temel ilkelerinin korunmasıyla ilgilenen ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Archive.org, bu siteden oyun indirmek mümkün değil ancak tarayıcınız üzerinden oyun oynamak mümkün. İndirme işlemi ile uğraşmadan hızlı ve pratik bir şekilde eski oyunları oynamak istiyorsanız bu siteden de faydalanabilirsiniz.

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar - 2024 (Güncel)
OYUN

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar - 2024 (Güncel)

Düşük sistem gereksinimli oyunlar, güçlü donanım bileşenleri gerektirmediğinden dolayı eski donanıma sahip bilgisayarlarda rahatlıkla oynanabiliyor.

Eski oyunları indirebileceğiniz siteler ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz eski oyunlar ile ilgileniyor musunuz? En sevdiğiniz eski oyun hangisi? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR