Facebook Messenger’da Kendini Silen Mesajlar Nasıl Gönderilir?

Baştan sona şifreli mesajlar ile Facebook Messenger'a eklenen kendi kendini silen mesajlar özelliği nasıl kullanılır?

Facebook Messenger’da Kendini Silen Mesajlar Nasıl Gönderilir?

Facebook Messenger’ın baştan sona şifreleme özelliği, uygulamaya kendi kendini silen mesajlar gönderebilme özelliğini de ekledi. Artık, belirlenen süreye göre görüldüğü andan sonra yok olan mesajlar gönderebilmeniz mümkün. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını makalemizde bulabilirsiniz.

Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Messenger, bundan yalnızca birkaç gün önce baştan sonra şifreleme özelliğini tüm kullanıcılarının kullanımına sundu. Baştan sona şifreleme sayesinde kullanıcılarına gizli ve güvenli bir iletişim platformu sunmayı hedefleyen mobil uygulama, bu özellikle birlikte pek bilinmeyen, ancak oldukça kullanışlı “kendi kendini silen mesajlar” özelliğine de kavuştu. Baştan sona şifreleme özelliği sayesinde başka kişiler tarafından görülemeyen konuşmalar, kendi kendini silen mesajlar özelliğiyle de otomatik olarak ortadan kaldırılabilirler.

Kendi Kendini Silen Mesajlar Nedir?

Kendi kendini silen mesajlar, isminden de anlaşılabildiği gibi alıcının mesajı görüntülemesinin ardından otomatik olarak silinen mesajlardır. Bu özelliği kullanarak Facebook Messenger’dan gönderilen mesajlar 5 saniye, 10 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 5 dakika, 30 dakika, 1 saat, 6 saat, 12 saat veya 1 gün içerisinde otomatik olarak silinir.

Sadece birkaç basit adımda kendi kendini silen mesajlar oluşturabilirsiniz. Yapmanız gerekenler sırasıyla şunlar:

Baştan Sona Şifreli Konuşma Başlatın

Kendi kendini silen mesajlar sadece şifreli konuşmalar üzerinden gönderilebilmektedir. Bu nedenle ilk olarak şifreli konuşma başlatmanız gerekir. Konuşmayı başlatmak için Messenger’ın sağ alt kısmında bulunan “+” simgesine tıklayın, ardından listenizde bulunan herhangi birini seçmeden önce en sağ üst kısımdaki "kilit simgesine" dokunun.

Kronometre İkonunu Bulun

Açılan gizli konuşmadaki mesajlaşma özellikleri arasında kendi kendini silen mesajlar özelliğine ait olan kronometre ikonu da bulunacaktır. İkon, en sağ kısımda yer alır.

Süreyi Ayarlayın

İkona tıklamanızın ardından karşınıza 5 saniye, 10 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 5 dakika, 30 dakika, 1 saat, 6 saat, 12 saat ve 1 gün seçeneklerinin bulunduğu bir liste gelecektir. Bu seçenekler, göndereceğiniz mesajların ne kadar sonra silineceğini belirler. Geri sayım süresinin, alıcının mesajı görmesinin ardından başladığını unutmayın.

Facebook Messenger'a Anket Özelliği Geliyor

Anlık Video Özelliği Facebook Messenger'a Geliyor

Facebook Messenger Lite Android İçin Yayınlandı

YORUMLAR