Facebook'ta Herkese Açık Paylaşım Yapma

Facebook'ta Herkese Açık Paylaşım Yapma

Son zamanlarda Facebook üzerinde popüler olan "Herkese Açık Paylaşım" konusunda yazmadan olmaz. Elbette bir çoğunuz zaten nasıl yapılacağını biliyorsunuz fakat tahmin edemeyen ya da durumu tam olarak anlamayan Facebook kullanıcıları için Facebook üzerinde herkese açık paylaşım nasıl yapılır göstermek istedim.

Özellikle çekiliş, kampanya ve ödül dağıtımlarında kişi ya da kuruluşlar (biz de dahil) sizlerden yapılan gönderiyi beğenmenizi ve herkese açık olarak paylaşmanızı isterler. Bunun nedeni çok basit. Düzenlenen etkinliğin olabildiğince çok kişiye erişmesi. Peki bunu bu kadar önemli yaparak, herkese açık paylaşımın zorunlu olma sebebi nedir? Çünkü herkese açık olarak yapmadığınız paylaşımları sadece kendinize özel ya da hedeflenmiş grup ve arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz. Yani paylaştığınız içeriği görecek kişi sayısını kısıtlıyorsunuz. Gelelim bunun nasıl yapılacağına. Aslında son derece basit ve gözler önünde olan bir özellik fakat yinede gözden kaçıran kullanıcılar için göstermekte fayda var.

Gördüğünüz üzere yukarıda kendi Facebook profilim üzerinden yeni bir paylaşım yapmak üzereyim (yapmadı) ve kırmızı okla gösterilen tuş bu gönderinin iletileceği kişi ve grupları gösteriyor. "Herkese Açık" olarak paylaşımımı tamamlarsam, Facebook profilime erişen tüm kullanıcıların bu paylaşımı göreceği anlamına geliyor. Yani yukarıda olduğu gibi benim Facebook sayfama gelen herkes istisnasız bu paylaşımı görecek.

Peki ya herkese açık yapmak istemezsem. O zamanda hemen bu tuşa çıkarak önümüze çıkacak olan alternatiflere göz gezdirelim.

Yine aynı ekranda göreceğiniz üzere bu sefer paylaşımı tamamlamadan önce üzerinde "Herkese Açık" yazan tuşa tıklarsanız karşınıza Arkadaşlar, Sadece Ben ve Diğer Seçenekler gibi farklı paylaşım grupları geliyor. Burada seçiminizi yapacağınız paylaşıma göre özelleştirebiliyorsunuz. Örneğin herkesin görmesini istemediğiniz fakat arkadaşlarınızın görebileceği bir paylaşımı "Arkadaşlar" seçerek paylaşırsanız bu paylaşımı sadece Facebook hesabınızda bulunan arkadaşlarınız görecektir. "Sadece Ben" olarak paylaşım yaparsanız sadece kendiniz göreceksiniz. Fakat bunu yaparken deli miyim ben niye kendi kendime paylaşım yapayım diye düşünmenize gerek yok. Bu paylaşım yöntemini de çok beğendiğiniz fakat okuma ya da kontrol etme fırsatı bulamadığınız içerikler için yapıp, daha sonra bu içeriklere kendi profiliniz üzerinden kolayca erişebilirsiniz.

Diğer seçenekler paylaşım olayını farklı bir boyuta taşıyor ve yapacağınız paylaşımı kimlerin göreceğinizi çok daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor. Kişi ve gruplara yönelik atabileceğiniz paylaşımların düzenlemeleri için de diğer seçenekleri kullanabilirsiniz.

Bu yazıyı da herkese açık paylaşırsınız artık.

YORUMLAR