Firefox Kısayolları ile Tarayıcınızı Daha Etkili Şekilde Kullanın

Mozilla Firefox'ta kullanabileceğimiz klayve kısayollarını yazımızda bulabilirsiniz.

Firefox Kısayolları ile Tarayıcınızı Daha Etkili Şekilde Kullanın

İnternet tarayıcısı denince genellikle akla ilk olarak Google imzası taşıyan Chrome geliyor fakat bu kategoride boy gösteren ve gözardı edilemeyecek kadar geniş kullanıcı kitlelerine ulaşan seçenekler de yok değil. Hiç şüphesiz ki Mozilla Firefox bu seçeneklerden bir tanesi ve yıllardır giderek gelişen altyapısıyla kullanıcıların internet deneyimlerini adım adım öteye taşımayı amaçlıyor.

Microsoft'un sadece başka tarayıcıları indirmek için kullandığımız tarayıcısı olan Internet Explorer'ın rafa kaldırılması ve yerini Spartan'ın almasıyla birlikte kızışan rekabette öne geçebilmek için internet tarayıcılarının kullanıcıları cezbedici özelliklere sahip olmaları gerekiyor. Bu özellikler arasında kullanım kolaylığı, hız, güvenlik ve eklenti desteği geliyor.

Kullanım olarak tarayıcılar az çok birbirlerine benzeseler de bazı noktalarda birbirlerinden sıyrılarak kendilerine özgün bir yol seçiyorlar. Bu noktaların başında çalışma verimliliğimizi üst seviyeye çıkarmakla görevli olan klavye kısayolları geliyor. Pek çok kişi tarafından gözardı edilse de tarayıcımızın sahip olduğu ve ona hükmetmemizi kolaylaştıran kısayolları bilmek çalışma verimimizi doğrudan etkileyen faktörler arasında. Farklı tuş kombinasyonları ile saniyeler içerisinde istediğimiz komutu verebiliyor ve farklı görevleri tamamlayabiliyoruz.

Yazımızda Mozilla Firefox kullanıcıları için derlediğimiz ve Firefox'u çok daha etkin bir şekilde kullanmamıza imkan veren klavye kısayollarına değineceğiz.

İnternet gezintilerimiz esnasında kullanabileceğimiz kısayollar;

Geçerli sayfa üzerinde kullanabileceğimiz kısayollar;

Düzenleme işlemleri için kısayollar;

Arama Kısayolları;

Pencere ve Sekme Yönetimi Kısayolları;

Yer İmleri;

Araç Kısayolları;

PDF Görüntüleyici;

Diğer Kısayollar;

Medya Kısayolları;

Samsung Galaxy S6 ile İlgili Bilmeniz Gereken 10 Şey

YORUMLAR