Format Factory ile Video Birleştirme Nasıl Yapılır

Format Factory kullanarak video birleştirme işlemini gerçekleştirmek oldukça kolay. Resimli anlatımımız sayesinde söz konusu işlemi kolayca halledebilirsiniz.

Format Factory programında video birleştirme işlemini gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bu düzenleme işlemi için sadece birkaç adım uygulamanız yeterli. Hazırladığımız rehberde birleştirme işleminin nasıl yapılacağını görsellerle detaylı bir şekilde açıkladık.

Video dosyalarının nasıl birleştirilerek tek bir videoda toplanabileceğine dair kullanıcılarımızdan zaman zaman çeşitli mesajlar alıyoruz. Bu nedenle hazırladığımız rehber yazılara bir tanesini daha eklemeye karar verdik ve video birleştirme işlemini popüler programını kullanarak nasıl gerçekleştirebileceğinizden resimli bir anlatımla bahsedeceğiz.

YouTube için En İyi Video Düzenleme Programları
YAZILIM

YouTube için En İyi Video Düzenleme Programları

YouTube için en iyi video düzenleme programları neler? Dünya genelindeki milyonlarca kişinin severek kullandığı YouTube, isteyen herkesin kendi videolarını yayımlayabilmesine de olanak tanır.

Elbette başlamak için Format Factory programını bilgisayarınıza indirmeniz ve kurmanız gerekiyor, bunun için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Aşağıda yer alan bağlantıya tıkladığınızda bir sayfa açılacak. Açılan sayfada yer alan "İndir" butonuna tıkladığınız takdirde indirme işlemi başlayacak.

İndirme süreci, internet bağlantınıza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kurulum dosyasına çift tıklayın ve programı bilgisayarınıza yükleyin. Yükleme işleminin ardından bilgisayarınızda yer alan birden fazla videoyu birleştirme adımlarına geçebilirsiniz.

Format Factory'de Video Birleştirme Adımları Neler?

  • Format Factory programını indirin ve yükleyin.
  • Programı açın.
  • "Advanced" sekmesine girin.
  • Video menüsüne tıklayın.
  • Video Birleştirici seçeneğini seçin.
  • Videoları ekleyin.
  • "Tamam" butonuna basın.
  • "Başla" butonuna tıklayın.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan program üzerinden birden fazla videoyu çok kolay bir şekilde birleştirebilirsiniz. Bunun için sadece birkaç adımı uygulamanız yeterli. Yukarıda yer alan adımları sırası ile uygulayarak süreci başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Söz konusu işlem için ilk olarak bilgisayarınıza yüklediğiniz Format Factory isimli programı açın. Programı açmak için ister masaüstündeki simgeye çift tıklayabilirsiniz. Format Factory'i açtıktan sonra "Advanced" isimli sekmeye girin. Bu işlemin hemen ardından Video menüsüne tıklamanız gerekiyor.

Video menüsüne tıkladıktan sonra "Video Birleştirici" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği seçin ve ardından bilgisayarınızda bulunan videoları ekleyin. Ekleme işlemini gerçekleştirdikten sonra "Tamam" butonuna basın. Son olarak "Başla" butonuna tıklayın. Bu adımları uygularken sorun yaşayan kişiler için görsellerle daha ayrıntılı şekilde açıkladık.

Format Factory’i kurduktan sonra masaüstünüze yerleşen program kısayolunu kullanarak programı açmanız gerekiyor. Aşağıdaki ana ekran karşınıza geldiğinde sol altta görebileceğiniz “Advanced” butonuna tıklayarak video birleştirmenin ilk adımını gerçekleştirebilirsiniz.

Format Factory Türkçe bir program olsa da bazı yerlerde böyle ufak tefek eksik kalmış tercümelerle maalesef karşılaşabiliyorsunuz.

“Advanced” sekmesine geldiğinizde aşağıda gerçekleştirebileceğiniz işlemleri göreceksiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi “Video Birleştirici” seçeneği bizim de kullanmamız gereken özellik.

“Video Birleştirici”ye girdiğinizde birleştirmek istediğiniz videoları eklemeniz gereken ekran karşınıza gelecektir. Burada isterseniz tüm bir klasörü veya istediğiniz kadar video dosyasını sürükle bırak yöntemiyle ekleyebilirsiniz. Ayrıca yine bu ekranda dosya formatını da kolayca seçebiliyorsunuz.

Sıradaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi örnek olarak iki adet video dosyasını ekledim ve bu dosyaların çeviri işlemine başlayacağım. Dosyalar eklendikten sonra “Tamam” butonuna basarak bu görevi Format Factory’nin sıradaki görevler listesine almış oluyoruz.

Görebileceğiniz gibi video birleştirme işlemi sıradaki işlemler menüsüne eklendi ve bu adımda tek yapmamız gereken “Başla” butonuna basarak video birleştirme işlemini başlatmak.

Format Factory’nin video birleştirme işlemi eklediğiniz videoların boyutlarına göre oldukça uzun sürebiliyor. Birleştirme sürecinin ne kadarının tamamlandığını anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Video birleştirme tamamlandığında “Çıktı” kısmında yer alan klasör bilgisinden birleştirilen videonuzun nereye kaydedildiği ve dosya adını açıkça görebilirsiniz.

İşte video birleştirme Format Factory sayesinde bu kadar kolay halledilebilen bir konu. Eğer programı indirerek siz de bu adımları denemek istiyorsanız yeniden indirme linkini paylaşıyorum:

YORUMLAR