Format Factory ile Videolarınızı SWF'ye Dönüştürün

Format Factory kullanarak videolarınızı SWF yani Flash formatına dönüştürmek çok kolay bir işlem. Rehber yazımızı okuyarak tüm gerekenleri öğrenebilirsiniz.

Format Factory ile Videolarınızı SWF'ye Dönüştürün

Video dosyalarını Flash yani SWF dosyaları haline getirmek bugünlerde çok tercih ediliyor. Genellikle eğlenceli ve komik videoların SWF yoluyla paylaşılması için her ne kadar çevrimiçi bazı web uygulamaları olsa da bu işlemi bilgisayarımıza kurduğumuz Format Factory ile halletmek çok daha hızlı ve kolay.

Dönüştürme işlemini yapabilmek için tabii ki öncelikle Format Factory programını aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirmeniz gerekiyor.

Yüklemenin ardından ilk yapmamız gereken programı açmak. Ana menü açıldığında ekranınızın sol kısmında “Video” barını göreceksiniz. Onun sağ alt kısmında yer alan ve resimde işaretlediğim ok tuşuna basarak menüyü aşağı hareket ettirmelisiniz.

En aşağı indiğinizde “Tümünü SWF” adlı butonu göreceksiniz. Format Factory tek seferde birden fazla videoyu dönüştürebildiği için menünün adı “Tümünü SWF” olarak belirlenmiş durumda. Bu butona tıklayarak devam etmemiz gerekiyor.

Eğer önceki ekran görüntüsündeki gibi “Tümünü SWF” butonuna tıklarsanız aşağıdaki pencereyle karşılaşacaksınız. Burada SWF haline getirmek istediğiniz tüm dosyaları sürükle bırak işlemiyle dönüştürülecek dosyalar listesine ekleyebilirsiniz. Tüm videoları eklediğinizde “Tamam” tuşuyla ekleme işlemini tamamlamalısınız.

Bütün videolarınızı önceki pencerede eklediyseniz ana menüye döndüğünüzde işlemler listesine istediğiniz işlemlerin eklendiğini görebilirsiniz. Dönüştürmeyi başlatmak için artık tek yapmanız gereken “Başla” tuşunu kullanarak dönüştürmeyi aktifleştirmek. 

İşlem tamamlandığında görebileceğiniz gibi “Tamamlandı” uyarısı yer alacaktır ve hemen yanında “Çıktı” bölmesinde dosyanızın nereye kaydedildiğini kolaylıkla görebilir ve SWF dosyanızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

İşte videoları SWF haline getirmek bu kadar basit bir işlem. Eğer programı indirmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

YORUMLAR