Framy Nasıl Kullanılır?

Eğlenceli animasyonlar oluşturabileceğiniz başarılı bir Android ve iOS uygulaması olan Framy'nin nasıl kullanıldığına dair bir rehber yazı hazırladık.

Framy Nasıl Kullanılır?

Eğlenceli bir animasyon oluşturma uygulaması olan Framy’nin nasıl kullanıldığına dair bir rehber yazı hazırladık. Mutlaka göz atmanızı öneririm.

Android ve iOS işletim sistemli cihazlarınızda kullanabileceğiniz Framy adlı uygulamada, çeşitli yüz ifadeleri oluşturarak eğlenceli animasyonlara ekleyebiliyorsunuz. Ruh halinize göre bir animasyon seçip, bu animasyonları daha da renkli hale getirebilmeniz için gereken tüm araçlar uygulamada mevcut. İsterseniz uygulamanın nasıl kullanıldığını incelemeye başlayalım.

Uygulamayı başlattığınızda, ana sayfa sekmesinde uygulamayı kullanan diğer kullanıcıların oluşturduğu animasyonlar listeleniyor. Örnek olarak bu animasyonları inceleyip, kendi oluşturacağınız animasyonlar için fikir sahibi olabilirsiniz. Alt kısımdaki diğer sekmeler ise sırayla; arama, ekleme, bildirimler ve profil olarak sıralanıyor. Biz ortadaki artı işaretine basarak çalışmaya başlayabiliriz.

Animasyon oluşturma ekranına geldiğimizde ilk olarak ruh halimizi yansıtan çeşitli yüz ifadeleri ekleyeceğiz. Burada tanımladığımız yüz ifadeleri, hazır animasyonları seçtiğimizde otomatik olarak seçiliyor. Bu sebeple alttaki menüden ilk butona tıklıyoruz ve Custom’ı seçiyoruz. Önceden tanımlanmış Emily ve Daniel’ın yüz ifadelerini görebilirsiniz. Bunlardan size uygun olanını seçip gülümseme, kızgın, üzgün, mutlu ve şaşkın yüz ifadelerine tek tek tıklayıp mimiklerinizi konuşturmanız gerekiyor. Kamera açıldığında, ekranda beliren yüz şekline suratınızı yerleştirerek bu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Yüz ifadelerinizi oluşturduysanız, sıra kıyafet ve diğer aksesuarları seçmeye geliyor. Alttaki menüden ikinci butona basarak zevkinize göre bir saç şekli, kıyafet, şapka, gözlük gibi aksesuarlarla karakterinize güzel bir kombin yaratabilirsiniz.

Ve artık animasyon oluşturmaya hazırız. Ortadaki butona tıklıyoruz ve çeşitli ruh hallerine uygun animasyonlardan beğendiğimizi seçiyoruz. Seçtiğiniz her animasyonun önizlemesini aynı ekrandan takip edebilirsiniz. Ayrıca önizleme kısmının altında 3 adet buton bulunuyor. Bu butonları da eğer iki kişilik bir animasyon oluşturmak istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Oluşturduğunuz animasyonun arka planını ise, yine alt kısımdaki manzara logolu butona basarak seçebilirsiniz.

Animasyonunuzda fon müziği de olsun istiyorsanız, bunu da müzik butonuna basarak seçebilirsiniz. İsterseniz önceden tanımlanmış müziklerden birini seçebilir, isterseniz de kendi müziklerinizden seçim yapabilirsiniz. Ve hatta mikrofon butonuna basarak o anda kayıt bile yapabilirsiniz.

Artık animasyonu tamamlayabiliriz. İleri butonuna tıklayarak, oluşturduğunuz animasyonu Framy profilinizde, Facebook ya da Twitter’da paylaşabilir, isterseniz de video olarak telefonunuza kaydedebilirsiniz. Örnek olarak oluşturduğumuz Framy animasyonunu aşağıdaki pencereden seyredebilirsiniz.


Hotspot Shield Nasıl Silinir?

YORUMLAR