Gmail'de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

Gmail toplu mail silme nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için çok ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte yapmanız gereken tüm adımlar!

Gmail, toplu mail silme işleminin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyor. Böylece herhangi bir zorluk yaşamadan birden fazla e-postayı hızlıca silebilirsiniz. Peki, Gmail'de toplu e-posta nasıl silinir? Bu rehberde söz konusu işlemin nasıl yapıldığını açıkladık.

En çok tercih edilen e-mail servislerinden biri olan Gmail, sunduğu özellikler sayesinde kullanıcılara kullanım kolaylığı sunar. Gelen e-postaları Birincil, Sosyal ve Tanıtım olarak sekmelere ayıran ve bu sayede önemli mailleri daha kolay görmenizi sağlayan servis, biriken ve nasıl sileceğinizi bilemediğiniz mailleri de tek bir tıkla temizlemenize olanak tanıyor.

Uzun süre boyunca temizleme işlemi yapılmayan e-posta kutusu, karışık bir hâl alabilir. Bu, önemli e-mailleri görmemenize yol açabilir. Dolayısıyla düzenli aralıklarla e-posta kutusunu temizlemek, çok büyük bir öneme sahip. Gmail'de tüm e-postaları silme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Gmail Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

  • E-posta hesabınıza giriş yapın.
  • Silmek istediğiniz bölüme (Gelen kutusu, spam, çöp kutusu vb.) girin.
  • Postalarda arama kutusunun altındaki seçim kutusunun üzerine tıklayın.
  • E-posta sayısı çok fazlaysa "x iletisinin tümünü seç" şeklinde bir uyarı mesajı çıkacaktır.
  • Bu uyarı mesajının üzerine basarak tüm e-postaları seçin.
  • Çöp kutusu simgesine tıklayın.
  • Bu adımdan sonra bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu sürenin sonunda e-postalarınız silinecektir.

Gmail’e GIF Ekleme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Gmail’e GIF Ekleme Nasıl Yapılır?

GIF diğer bir ifadeyle Grafik Değişim Formatı, animasyonlu görsellerdir. GIF’ler sıklıkla hem kelimelerle hem de kelimelerin yerine kullanılırlar.

Dünyanın en popüler e-posta hizmeti olan Gmail, toplu mail gönderme dahil olmak üzere birçok işlemin kolayca yapılabilmesine imkân tanıyor. Bu özellikler arasında toplu e-posta silme de yer alıyor. Bu işlem için ilk olarak Gmail hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra hizmetin arayüzü ile karşılaşacaksınız.

Gelen kutusu, spam veya çöp kutusu gibi silmek istediğiniz bölümü görüntüleyin. Postalarda arama kutusunun altında yer alan seçim kutusunun üzerine tıklamanız gerekiyor. E-posta sayısı çok fazla ise "x iletisinin tümünü seç" şeklinde bir uyarı mesajı ile karşılaşacaksınız. Bu uyarı mesajının üzerine basarak tüm e-postaları seçin.

Tüm e-mail'leri seçtikten sonra çöp kutusu simgesine tıklamanız gerekiyor. Bu işlem e-posta sayısına göre biraz uzun sürebilir. Sürecin sonunda seçtiğiniz tüm e-mail'ler otomatik olarak silinecek. Böylelikle e-posta kutunuz temizlenmiş olacak. Bu, gün içerisinde gelen önemli e-postaları kaçırmamanızı sağlar.

Milyonlarca kullanıcı tarafından gün içerisinde sık sık kullanılan e-posta hizmeti Gmail’de birden fazla kişiye mail gönderme nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenler de aşağıdaki bağlantıdan hazırladığımız rehbere ulaşabilir.

Gmail isimli popüler e-posta hizmetinin toplu e-posta göndermek isteyen internet kullanıcılarına yönelik bir kısıtlaması bulunuyor. En fazla tercih edilen e-posta platformu Gmail’de toplu mail gönderme sınırı 30 olarak belirlendi.

Toplu mail gönderme konusunda sınırlamanın olmasının bir sebebi mevcut. Bu sınırlamanın uygulanmasının başlıca sebebi, Google'ın spam e-postaların önüne geçmek istemesi. Bu aslında kullanıcıların olumsuz deneyim edinmesini sağlamak için değil mevcut kullanıcıların güvenliğini sağlamak amacı ile alınmış bir önlem.

Toplu Mail Gönderirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Alıcıların izni olmalı
  • Alıcılar istediği zaman abonelikten çıkabilmeli
  • Spam e-postalar atılmamalı
  • Kullanıcılar Yanlış Yönlendirilmemeli

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?

Gmail büyük boyutlu dosya gönderme ne yazık ki alternatif yöntemlere başvurulmadan mümkün değil. Mailden yüksek boyutlu dosya göndermenin önündeki en büyük engel, Google'ın e-posta hizmeti de dahil olmak üzere birçok hizmetin dosya boyutu için sınırlama uygulaması.

En çok tercih edilen e-posta hizmetinde toplu mail gönderme konusunda dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar mevcut. Gmail'de toplu e-posta gönderirken dikkat etmeniz gerekenler şunlardan oluşuyor:

Alıcıların İzni Olmalı

Özellikle ticari e-posta gönderiyorsanız öncelikle alıcıların iznini almış olmanız gerekir. Bu nedenle e-posta göndermeden alıcılardan e-posta listenize kaydolmasını ya da abone olmasını sağlamalısınız. Böylece onların rızasını almış olursunuz.

Alıcılar İstediği Zaman Abonelikten Çıkabilmeli

E-posta listenize kaydolan kişiler, dilediği zaman abonelikten çıkabilmelidir. Bunun için onlara bir kolaylık sunmanız gerekmektedir. Abonelikten çıkan kullanıcılara daha sonra e-posta gönderilmemelidir.

Spam E-postalar Atılmamalı

E-posta hesapları, kullanıcıların evinin kapısı gibi düşünülebilir. Kapı ne kadar çok çalınırsa e-posta hesabının sahibi de o kadar çok rahatsız olur. Kullanıcılara bu sebepten ötürü sık sık e-posta göndermekten kaçınılmalıdır.

Kullanıcılar Yanlış Yönlendirilmemeli

E-posta içeriğinde kullanıcılara yönelik aldatıcı bilgilere ve zararlı bağlantı ya da dosyalara yer verilmemelidir. Bunu istemeden de olsa yapmanız mümkündür. Bu nedenle göndermek istediğiniz bağlantıların ve dosyaların güvenli, bilgilerin ise doğruluğunun kanıtlanmış olduğundan emin olun.

Gmail'de Klasör Oluşturma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Gmail'de Klasör Oluşturma Nasıl Yapılır?

Dünya çapında en çok kullanılan e-posta hizmetlerinden biri olan Gmail, kişisel veya kurumsal olarak kullanılabiliyor.

Bu makalede Gmail’de toplu mail silme nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak söz konusu işlemi kolayca tamamlayabilirsiniz. Toplu e-posta silme işlemi ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR