Google+ Artık Web Kamerasıyla Video Paylaşımını Destekliyor

Kullanıcıların anlık duygu ve düşüncelerini anlatmak için sözlerin ve resimlerin yetersiz kaldığını düşünen Google, bu hafta içerisinde sosyal medya platformu Google+ üzerinde, kullanıcıların web kameralarıyla anlık olarak video kaydedip paylaşmalarına ol

Google+ Artık Web Kamerasıyla Video Paylaşımını Destekliyor

Kullanıcıların anlık duygu ve düşüncelerini anlatmak için sözlerin ve resimlerin yetersiz kaldığını düşünen Google, bu hafta içerisinde sosyal medya platformu Google+ üzerinde, kullanıcıların web kameralarıyla anlık olarak video kaydedip paylaşmalarına olanak sağlayan yeni bir özelliği desteklemeye başladığını duyurdu.

İnternet dünyasının devlerinden biri olan Google+'nın fotoğraf ekibi mühendislerinden Shana Gitnick, Google+ hesabı üzerinden kullanıcıların kendi web kameralarını kullanarak video kayıt edebilecekleri ve sosyal medya platformu Google+ üzerinde paylaşabilmelerine olanak tanıyan yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini açıkladı.

Çarşamba günü hayata geçen bu yeni uygulamayla birlikte artık kullanıcılar anlık olarak kaydettikleri videoları Youtube'a yüklemekle uğraşmadan kolayca Google+ sayfası üzerinden web kameralarıyla kaydedip direkt olarak yayınlayabilecekler.

Yeni uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcıların bilgisayarlarında Adobe Flash Player programı ve bilgisayarlarına bağlı bir web kamerası olması gerekiyor. Doğal olarak bilgisayarında Adobe Flash Player uygulaması bulunmayan ve web kamerasına sahip olmayan kullanıcılar bu hizmetten faydalanamayacaklar. Adobe Flash Player'ı Tamindir'den indirmek için:

Videolarınızı kaydedip arkadaşlarınızla paylaşmaya başlamak için öncelikle Google+ hesabımızla oturum açıyoruz ve sonrasında sırasıyla Paylaş > Video Ekle > Video Kaydet adımlarını takip ediyoruz. Sonrasında karşımıza gelecek olan pencerede, Flash Player, kameranıza ve mikrofonunuza erişmek için izin istiyor, izin ver seçeneğini seçerek videolarımızı kaydetmeye ve arkadaşlarımızla anlık olarak paylaşmaya başlayabiliyoruz.

YORUMLAR