Google Drive’ın Makbuz Tarama Özelliği Nasıl Kullanılır?

Google Drive’ın Android uygulamasının aldığı son güncelleme, biriktirdiğiniz makbuzların dijital bir arşivini saklamanıza olanak sağlıyor.

Google Drive’ın Makbuz Tarama Özelliği Nasıl Kullanılır?

Google Drive’ın Android uygulamasının aldığı son güncelleme, biriktirdiğiniz makbuzların dijital bir arşivini saklamanıza olanak sağlıyor.

Drive uygulamasına güncelleme ile gelen tüm yeni özellikleri “Google Android İçin Drive Uygulamasını Yeniledi” başlıklı haberimizde aktarmıştık. Yeni özelliklerden biri de makbuzlarınızı tarayarak saklamanızı sağlıyor. Satın aldığınız her şeyin makbuzunu saklama ve biriktirme alışkanlığınız varsa bu özellik işinize yarayabilir. Sakladığınız makbuzlara dikkat ettiyseniz bir süre sonra üzerindeki siyah yazıların silikleştiğini fark etmişsinizdir. Bunlar bir süre sonra boş birer kağıt gibi görünmekte. Dolayısıyla vergi zamanında bu kağıt parçaları ödeme kanıtı olarak sunulamayacak bir hale gelmekte. Drive’ın yeni özelliği işte bu makbuzları dijital ortamda saklamanızı ve daha sonra bunlar arasında arama da yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca bu yol, makbuzlarınızı arayıp da bulamama ve nerede sakladığınızı düşünme gibi sorunlarınıza çözüm olacak.

Not: Android için Drive uygulamasının bu yeni versiyonu birkaç cihazda, özellikle de Galaxy S3’te biraz sorunlu gibi görünüyor. Ayrıca bazı cihazlarda yeni klasör ekleme gibi butonların yerine menü tuşu kullanılıyor.

Adım 1: Öncelikle cihazınızda Android için Google Drive’ın en son sürümünün bulunduğundan emin olun. Eğer güncelleme bildirimi almadıysanız hemen buradan son sürümü edinebilirsiniz:

Adım 2: Uygulamayı açın. E-posta hesabınızı doğru seçtiğinizden emin olun. Bunun için uygulamayı açtığınızda sol üstteki Drive simgesine tıklayarak hangi hesabın kullanılmakta olduğunu görebilirsiniz. Makbuzlarınızı saklamak için ve onları daha düzenli hale getirmek için hesabınızda bir klasör oluşturmanız daha yararlı olabilir. Bunun için de sağ üstteki + butonuna tıklayarak “Klasör”ü seçin ve klasörünüze vermek istediğiniz adı girin. Sonra “Tamam”a tıklayın. Bazı cihazlarda örneğin Galaxy S2’de klasör oluşturmak için menü tuşuna basarak “Yeni Ekle” ve “Klasör” seçmeniz gerekmekte.

 

Adım 3:Makbuzlar” klasörünü oluşturduktan sonra klasörün içinde iken yine sağ üstteki butona tıklayarak ya da “Menü” > “Yeni Ekle” seçerek bu kez “Tara” seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

 

Adım 4: Tara seçeneğine tıkladığınızda kameranız açılacaktır. Makbuzunuzun bir görüntüsünü alın ve ortadaki butona tıklayın. Uygulama görüntüyü klasöre yükleyecektir.

 

Taranan makbuzlarınızın tümü Google Drive hesabınızda PDF olarak görünür. Aynı zamanda makbuzlarınızın çoğu optik karakter tanıma ile aranabilir. 

Xbox One İkinci El Oyunları 35 Euro mu Olacak?

YORUMLAR