Google Translate Çeviri Uygulaması Çevrimdışı Nasıl Kullanılır?

Google Translate çeviri Android uygulamasını kullanarak çevrimdışı olarak tercümeler yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Google Translate Çeviri Uygulaması Çevrimdışı Nasıl Kullanılır?

Google Translate belki de en sık kullanılan rakibi zor bulunur tercüme uygulamalarından bir tanesi. Özellikle Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının Google Translate'de yapılan güncellemeleri öncelikli olarak almaları sayesinde artık çevrimdışı olarak hizmeti kullanmak da mümkün hale geldi.

Bunu gerçekleştirmek için ufak bir iki ayar yapmak ve dil paketi indirmek gerekiyor. Daha sonra hemen Google Translate Çeviri uygulamasının Android sürümünde çevrimdışı yani internet bağlantısına ihtiyaç duymadan tercüme işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

İlk olarak yapmanız gereken elbette Google Translate ya da diğer adıyla Google Çeviri uygulamasını Android cihazınıza yüklemek. Bunun için aşağıda bulunan linki kullanabilir ve uygulamaya gidebilirsiniz:

Uygulamayı telefonunuza kurduktan sonra uygulama çekmecenizi açarak aşağıda görebileceğiniz gibi "Çeviri" uygulamasını açmanız gerekiyor.

Uygulamayı açtıktan sonra karşınıza uygulamanın ana penceresi gelecektir. Uygulama bu konumda açıkken telefonunuzun menü tuşunu kullanarak ikinci menüyü açmalısınız. Burada yer alan "Çevrimdışı diller" butonuna basarak dil paketlerini indirebileceğimiz ekrana geçiş yapıyoruz.

Çevrimdışı diller bölümünün yüklenmesi o an sahip olduğunuz internet bağlantısı hızına göre biraz değişmekte. Uzun sürebilen bu ekranda uygulamada sorun olduğunu düşünerek çıkmamanız gerekiyor. Bir kaç dakika boyunca uygulama dil paketlerini listelemeye çalışacaktır.

Listeleme süreci sona erdiğinde görebileceğiniz gibi çevrimdışı kullanabileceğiniz tüm diller karşınıza çıkacaktır. Bu aşamada listeyi biraz aşağıya kaydırırsanız Türkçe'nin yer aldığı konumu görebilirsiniz Dilerseniz hem Türkçe hem de tercümelerde kullanmak istediğiniz diğer dil paketlerinin yanında yer alan raptiye butonuna basarak işlemi başlatabilirsiniz.

Dil paketleri indirilmeden önce karşınıza büyük dosyaların indirilmesine dair bir uyarı çıkacaktır. "Yalnızca Kablosuz bağlantı kullanarak indir" seçeneği aktif ise 3G üzerinden paketi indiremiyorsunuz. Bu nedenle limit sıkıntınız yoksa bu seçeneği kaldırabilirsiniz. Zira Türkçe paketi tam 150 MB indirme yapmakta.

İndirme işleminin bildirimler çubuğunda yer aldığını görebilirsiniz. İşlem tamamlandığında çalışıp çalışmadığını denemek isterseniz direkt olarak internet bağlantınızı kesebilir ve tercüme yapılacak cümleler yazarak Google Translate çeviri hizmetinden faydalanabilirsiniz.

YORUMLAR