Hemen İndirmeniz Gereken 6 Yeni Android Uygulaması

Kendinize yeni ve iyi uygulamalar arıyorsanız; en iyi 6 tanesini listeledik.

Hemen İndirmeniz Gereken 6 Yeni Android Uygulaması

Google Play üzerinde hergün binlerce yeni uygulama yayınlanıyor. Bu uygulamalar arasından dikkate değer olanları pek tabii Tamindir üzerinden takip edebildiğiniz gibi çoğu zaman iyilerini de kaçırmaktan kurtulamıyoruz. Biz de o zaman sizler için bir yardım mahiyetinde yeni çıkan en iyi 6 Android uygulamasını derleyelim dedik. 

 

Aslında her yeni uygulama, hayatımızda bir başka açığı kapatmak için ortaya atılıyor. İçinde yeni fikirler olmadan, bir uygulama geliştirmenin mantıksız olması sebebiyle geliştiriciler de her zmaan en iyi fikrin peşinden koşuyorlar. Listemizde yer alan uygulamalar ise hem Android kullanıcıları için yeni eğlence kaynakları yaratıyor hem de sistemde yer alan bazı sorunları gideriyorlar. Hazırsanız o uygulamalara göz atmaya başlayalım:

1- Quote

Akıllı cihazlar çıktığından beri birçok farklı cihaz ve platform kullandım. Hepsinde en çok zorlandığım şey; haberleri ve haber sitelerini takip etmekti. Tek tek bütün siteleri gezmek büyük bir külfet yarattığı gibi bazı siteleri mobil cihazlarda kullanmanın çok zor olması da işimi bayağı zorlaştırıyordu. Bunun için ise harici bir uygulama ile hepsini bir araya getirmek gerekiyordu. Halihazırda piyasad olan RSS uygulamaları yeteri kadar iş görüyor olsa da, Quote bunun toptan çözümü olabilir. Kullanıcıların takip ettiği siteleri ve diğer bilimum şeyi bir araya getirmesini ve bunu düzenlemesini sağlayan Quote, denenmesi gereken uygulamalardan. 

2- Air Attack 2

Yeni çıkan oyunlar arasında en dikkat çekici olanlardan bir tanesi olan Air Attack 2, öncelikle grafikleriyle dikkat çekiyor. Geliştirici stüdyo Air In'in üzerinde çokça çalıştığını rahatlıkla gözlemleyebildiğimiz grafiklerin yanı sıra oynanış da bir hayli eğlenceli. Zamanında SNES üzerinden oynadığımız oyunlara benzer bir oynanış sunan oyun, kendi çapında yeniliklere de sahip. Oyun boyunca kullandığımız uçakları yukarıdan gördüğümüz gibi oyunun bazı yerlerinde uçağın içinden de kontrol sağlayabiliyoruz. Oynamak için yeni bir oyun arıyorsanız, kesinlikle deneyebilirsiniz.

3- Radon

Android kullanıcılarının en çok muzdarip olduğu konulardan bir tanesi ise dosya paylaşımı. Bluetooth, NFC, Beam... Bütün dosya paylaşma gereçleri çoğu zaman sıkıntı çıkarıyor. Sıkıntı çıkarmayanlar ise çok hızlı çalışmıyorlar. Bu sorunu kökten çözmek için ortaya çıkan Radon ise dosyalarla birlikte çeşitli diğer ögeleri de paylaşmanıza yardımcı oluyor. Bağlantı adreslerinden resimlere kadar birçok farklı şeyi yanınızdakine gönmek için kullanabileceğiniz Radon'un çalışması için ise sadece iki cihazda da uygulamanın yüklü olması yetiyor. 

4- Tiny Tower

"Bu oyun yıllardır Google Play'de var" dediğinizi duyar gibiyim. Ancak oyun birkaç ay önce geliştiricisi tarafından marketten kaldırılmıştı. Milyonlarca oyuncusu olan Tiny Tower'ın bu gidişinin gelişi ise muhteşem oldu. Yakın zaman önce markete tekrar dönen oyun, içerisinde birçok yenilik de barındırıyordu. Zamanında saatlerinizi Tiny Tower'a vermiş biriyseniz, gelen yeniliklere kesinlikle göz atmanızı tavsiye ederiz. Eğer hiç Tiny Tower oynamadıysanız, hemen indirin. Buyrun:

5- Science Journal

Özellikle telefonlarımızda birçok farklı sensör yer alıyor. Işık, ses ve hareket algılamak için cihazlarımıza yerleştirilen bu sensörler, daha başka uygulamalar tarafından da ilginç şekillerde kullanılıyor. Science Journal ise bu kullanımı bilim tarafını kaydırmayı başarıyor. Öğrencilerin kullanması için geliştirilmiş olmasına rağmen herkes tarafından kullanılabilecek bu uygulamanın amacı ise sensörler aralıcığıyla toplanan bilgilerden deneyler üretmek. Toplanan bilgileri istediğiniz şekilde karşınıza çıkaran uygulama, yaratıcılığınız sınırlarını merak ediyor. İşin deney kısmına gelince; "beş kilometre koşsam, telefonum ne kadar titrer?" gibi bir soruyu ortaya atmanız ve bunun için bir başlık açmanız gerekiyor. Verdiğimiz örneğin çok basit olduğunu düşünürsek, ortaya çok harika işlerin çıkacağını şimdiden görebiliyoruz.

6- Exploding Kittens

Kickstarter, yeteri kadar sermayesi olmayan girişimlerin düşüncelerini hayata geçirmesi için kurulmuş bir platform. Bu platformda bir proje başlatıyor ve insanlardan projenize maddi destek yapmalarını bekliyorsunuz. İşte o platformun açıldığı günden bu yana en çok destek alan projelerinden bir tanesi Exploding Kittens. İnternetteki bütün şakaları ve "meme"leri bir araya getiren bu oyundaki amacımız ise patlamamak. Fakat rakibimiz patlamamız için elinden geleni ardına koymuyor. Sıra tabanlı olarak çalışan oyunda her oyuncu her turda bir kart koyuyor. Sahaya sürebileceğiniz kartların her birinin ise farklı özellikleri bulunuyor ve bu özelliklere göre doğru kartı oynamanız gerekiyor. Blizzard tarafından geliştirilen Hearthstone'a oldukça benzeyen bir oynanışı var diyebiliriz. Yine de Exploding Kittens, kendine has mizah anlayışı ve oynanışı ile eğlenceli dakikalar geçirmenize yardımcı olabilir. 

Android N'in Yapıp iOS 9'un Yapamadığı 4 Şey

Android Cihazınız 32-Bit mi 64-Bit mi? Kolayca Öğrenin!

Android Cihazların Veri Kullanımını Azaltmak İçin 6 Basit Yol

YORUMLAR