İkinci El Kamera / Fotoğraf Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu rehberimizde ikinci el kamera ve fotoğraf makinesi alırken dikkat edilmesi gereken detayları sizler için derleyerek bir araya getirdik.

Eğer yakın zamanda daha öncesinde kullanılmış bir kamera ya da fotoğraf makinesi satın almayı düşünüyorsanız, satın almadan önce neleri kontrol etmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Peki ikinci el kamera ve fotoğraf makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Açık bir şekilde söylemek gerekirse tüm teknik karmaşalarına rağmen bir dijital kamerada yanlış gidebilecek sorunlar genellikle kısıtlı sayıdadır. Eğer çalışıyorsa, çalışıyordur. Çalışmıyorsa, genellikle yapabileceğiniz çok fazla şey yoktur. Her şeyin çalışıp çalışmadığından emin olmak istiyorsanız, nelere bakmalısınız?

İkinci El Kamera ve Fotoğraf Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Kozmetik görünüşünü kontrol edin.
  • Denklanşör, ayna ve seri çekim modlarını kontrol edin.
  • Lensleri kontrol edin.
  • Otomatik odağı kontrol edin.
  • Sensörü ve ekranı kontrol edin.
  • Denklanşör sayısını kontrol edin.
  • Cihazın faturasını isteyin.
  • Aksesuarları kontrol edin.
  • Cihazın garanti kapsamında olup olmadığını öğrenin.
  • Cihazın hangi yılda üretildiğini öğrenin.

Yeni Başlayanlar için En İyi Kameralar (Fotoğraf Makineleri)
TEKNOLOJİ

Yeni Başlayanlar için En İyi Kameralar (Fotoğraf Makineleri)

Fotoğraf ve video çekmek birçok kişinin bir dönemler en büyük hobileri arasında yer alır. Ancak kimileri vardır ki hiçbir zaman bu hobiyi bırakmaz üstüne üstlük meslek haline getirir.

2. el kamera ve fotoğraf makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenlerin neler olduğunu açıkladık. Listede yer alan yöntemlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Kozmetik Görünüşü Kontrol Edin

Yapacağınız ilk şey, kameranın etrafına bakmak olacaktır. Herhangi bir ezik, çatlak, kırık ya da çizik var mı? Kullanılmış bir kamerada çeşitli yıpranmalar ya da aşınmalar bekleyebilirsiniz ancak bunların kabul edilebilir ölçüde olması gerekiyor. Fazlası değil.

  1. Pil ve harici bellek kapağını açın. Sorunsuzca açılıp kapanıyor mu?
  2. Pil ve harici bellek sorunsuzca girip çıkıyor mu?
  3. Pimler temiz ve hasarsız mı?
  4. Lens yuvası ve kontaklar iyi durumda mı?
  5. Kameraya mercek takın, sorunsuzca takılıyor mu?
  6. Kamera ve lens arasındaki bağlantıyı kontrol edin. Sıkıca oturuyor mu?
  7. Flaş yuvasına göz atın. Çalışıyor mu?
  8. Tüm düğmeleri basın ya da oynatın. Çalışıyorlar mı?
  9. Tripod plakasına göz atın. Hasarlı mı?

Akıllı Telefonlardaki Kamera Özellikleri Ne Anlama Geliyor?
MOBİL

Akıllı Telefonlardaki Kamera Özellikleri Ne Anlama Geliyor?

Akıllı Telefonlardaki Kamera Özellikleri Ne Anlama Geliyor? - Gündelik hayatımızda yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızın kameraları daha yetenekli hale geldikçe, teknik fotoğrafçılığın jargonu gitgide ön plana çıkmaya devam ediyor.

Bir kamerayı kontrol etmek için atacağınız ilk adımlar genellikle basit ve anlaşılırdır. Bunların hepsi, birkaç dakikadan uzun sürmemelidir. Yukarıda da bahsettiğim gibi kameralar genellikle göründükleri gibidirler. Çalışıyorlar çalışıyorlardır. Çalışmıyorlarsa, yapacak bir şey yok.

Denklanşör, Ayna ve Seri Çekim Modlarını Kontrol Edin

Dışarıdan bakıldığında her şey iyi ise, iç kısımlara ilgi gösterme zamanı gelmiş demektir. Bu kısım yine bir üstteki madde gibi oldukça önemli. Bu nedenle kameraya birkaç bin lira ödemeye geçmeden önce gerekli tüm kontrolleri sağladığınızdan emin olun.

  1. Kameraya takılı olan lensi, çıkartılabilir ise, çıkartın ve ayna bakın. Görünür bir hasar olmaması gerekiyor.
  2. Saniyenin 1/3'ü kadar denklanşör hızını seçin. Ayna hareketi düzgün mü?
  3. Maksimum denklanşör hızını seçin ve kamerayı seri çekim moduna getirin. Denklanşör hareketi düzgün ve sürekli mi? Garip bir ses duyuyor musunuz?

Fotoğraf Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
TEKNOLOJİ

Fotoğraf Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ne kadar önemsiz nesneleri kaydetse dahi bir o kadar önemli eseri kaydettikten sonra tarihe adını yazdıracak olan fotoğraflar çeken makineler, artık bir vazgeçilmez.

Lensleri Kontrol Edin

Sahip olduğunuz ve güvendiğiniz bir lensi kameraya takın. Birkaç farklı enstantene hızı ve diyafram açıklığı seçin ve birkaç çekim yapın. Her şey beklediğiniz gibi çalışıyor mu kontrol edin ve kameranın herhangi bir sorun yaratıp yaratmadığını detaylıca inceleyin.

Bunun ardından en dar diyafram açıklığını seçin. Merceğin tamburundan aşağıya bakın ve alan derinliği önizleme düğmesine basılı tutun. Diyafram kanatları düzgün bir şekilde kapanıyor mu? Açıklık simetrik mi? Düğmeyi bıraktığınızda kanatlar takılmadan açılıyor mu?

Otomatik Odağı Kontrol Edin

Şimdi manuel olarak bir otomatik netleme noktası seçin. Ardından geniş bir diyafram açılığı seçin ve bir şeye odaklanarak birkaç fotoğraf çekin. Odaklandığınız nesnenin gerçekten odakta olup olmadığını anlayabilmek için görüntüyü inceleyin. Bu işlemi birkaç farklı noktada deneyin.

Sensörü ve Ekranı Kontrol Edin

Kamerada bir LCD ekran yer alıyorsa her şeyin iyi göründüğünden emin olun. 

  1. Tamamen aşırı pozlanmış bir görüntü alın. Saf beyaz mı görünüyor?
  2. Tamamen az pozlanmış bir görüntü alın. Saf siyah mı görünüyor?
  3. Ekranda ya da sensörde sıkışmış piksel var mı?
  4. Görüntüleri bir bilgisayara aktarın. Her şey olması gerektiği gibi mi?

Kamerası En İyi Telefonlar - 2024
MOBİL

Kamerası En İyi Telefonlar - 2024

Kamerası en iyi telefonlar neler? Bu yazıda etkileyici kamera performansı ile ön plana çıkan akıllı telefon modellerini bir araya getirdik.

Denklanşör Sayısını Kontrol Edin

Bildiğiniz üzere kamera kepenkleri zamanla bozulur. Çeşitli segmentlerdeki farklı modeller, 100.000 ila 300.000 arasında çalıştırma sınırına sahiptir. Detaylı bilgiyi modelin üreticisinin internet sitesinden edinmeniz mümkün olacaktır. Kameranın denklanşör sayısını kontrol etmek için bilgisayarınızı kullanın.

50.000 ya da az ise kameranın muhtemelen uzun bir ömrü vardır. Sayı artıkça gelecekte denklanşör değişimine ihtiyaç duyma olasılığı da artacaktır.

Cihazın Faturasını İsteyin

İkinci el ürün satın almadan önce cihazın faturasını isteyin. Bu, cihazın çalıntı olup olmadığını öğrenmenize yardımcı olur.

Aksesuarları Kontrol Edin

Kameralar ve fotoğraf makineleri genellikle Kamera çantaları, şarj cihazı ve lens kapakları dahil olmak üzere çeşitli aksesuarlar ile beraber gelir. Satın alma işleminden önce bu aksesuarları kontrol edin.

Dünyada Bir İlk: Sony Alpha 9 III Fotoğraf Makinesi ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Dünyada Bir İlk: Sony Alpha 9 III Fotoğraf Makinesi ve Fiyatı

Sony birkaç gün önce dünyada bir ilk olan global deklanşör sistemli fotoğraf makinesini tanıttı. Sony Alpha 9 III isimli bu fotoğraf makinesi, dünyada ilk full frame görüntü sensörüne sahiptir.

Cihazın Garanti Kapsamında Olup Olmadığını Öğrenin

Kameranın ve fotoğraf makinesinin garanti süresi hâlâ bitmemiş olabilir. Garanti belgesi, meydana gelen bir problem sonucunda cihazın ücretsiz olarak onarılmasına yardım edebilir ancak bunun için sorunun garanti kapsamında olması gerekir. dolayısıyla cihazın garanti süresinin bitip bitmediğini öğrenin.

Cihazın Hangi Yılda Üretildiğini Öğrenin

Cihazın hangi yıl üretildiğini, hâlâ piyasada olup olmadığını bilmek önemlidir. Eğer cihaz uzun yıllar önce üretilmişse ve şu anda piyasada bulunmuyorsa herhangi bir sorun ortaya çıktığında yedek parçaların bulunmasında problem yaşanabilir.

Vlog Çekmek İçin En İyi 5 Kamera Önerisi
TEKNOLOJİ

Vlog Çekmek İçin En İyi 5 Kamera Önerisi

Youtube’un son yıllarda giderek popüler olmasıyla platform, özellikle yeni neslin epey dikkatini çekti. Youtube videoları çekerek tanınmak, içerikleri ile gündeme gelmek isteyen birçok kişi Vlog çekimlerine ağırlık vermeye başladı.

Bu rehberde ikinci el kamera ve fotoğraf makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler neler sorusunu yanıtladık. İkinci el cihazlar ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR