Instagram’da Daha Fazla Takipçi Kazanmanın Altın Kuralları

Başka kullanıcılara spam uygulamadan ve onları rahatsız etmeden Instagram’da takipçi kazanmanın yollarını açıklıyoruz

Instagram’da Daha Fazla Takipçi Kazanmanın Altın Kuralları

Instagram sosyal ağların en popüler mecralarından biri. Özellikle başka kullanıcılar sizin hesabınızı takip etmeye başlayınca daha da anlam kazanıyor. Ancak yeni üye olduysanız hemen takipçi kazanmanız zor. Ama üzülmeyin, işte çareleri

Başka kullanıcılara spam uygulamadan ve onları rahatsız etmeden Instagram’da takipçi kazanmanın yolları var. İlk hesabınızı açtığından andan itibaren uygulayabileceğiniz bu yöntemler kısa sürede takipçi kazanmanıza yardımcı olacak.

Hesabınızı açık ve net bir şekilde oluşturun

İyi fotoğraflar paylaşmak birinci amacınız olmalı. Böylelikle dikkat çekebilir ve diğer kullanıcılarla hızla kontak kurabilirsiniz. Kalitesiz resimler paylaşmamalısınız. Düşük çözünürlükte ya da kimsenin ilgisini çekmeyecek resimler her zaman göz ardı edilir.

Bazı Instagram kullanıcıları günlük hayatlarından enstantaneler çekerek paylaşmayı, takipçi kazanmak açısından faydalı buluyor. Ancak rutin bir yaşantınız varsa bunu yapmak sizi çok zorlayabilir. Kendi yaşantınızda ilginç olabilecek, klişe olmayan konulara yönelmenizde fayda var. 

Belli bir konuya odaklanmak iyi bir fikir

Kendinize bir konu bulun. Bu konuyla ilgili fotoğraf çalışmalarınızı paylaşın. Bu eski arabalardan, en modern teknolojik gelişmelere ya da tarihi yerlerden farklı insan manzaralarına kadar her şey olabilir. Konuyu seçerken klişe olmamaya özen göstermelisiniz.

Hesabınız özgün olsun

Profilinizde kullanacağınız tanıtım paragrafından, kişisel portre kısmında ve herkesin ilk göreceği resminize kadar her içerik özgün olmalı. Kullanıcılar profilinizin ön yüzünden etkilenerek sizi takip edip etmemeye karar verir. Fotoğraflarınızda değişik teknikler deneyin. Bunları mükemmelleştirmeye çalışın. Özgün bir Instagram hesabı örneğini aşağıda görebilirsiniz.

Diğer Instagram kullanıcıları ile iletişim kurun

Başkalarının fotoğraflarına bakarken yorum yaptığınızda samimi olun. Fotoğraflarla ilgili bilgiler edinin. İlgili bir kullanıcı olduğunuzu görenler sizi takip edip, sizinle farklı konularda bilgi alışverişi yapmak isteyebilir. Saygı çerçevenizi bozmayın. Instagram herkese açık da olsa, belli etik kurallara uymak hızlı takipçi toplamak için etkili bir yöntemdir.  Bazen yorumlarınıza hemen dönmeyebilirler. Sabırlı olun. Kullanıcılara size dönmeleri için baskı yapmayın. Unutmayın herkesin her dakikasını Instagram’da geçirecek kadar bol zamanı olmayabilir. 

Takipçilerinizi birbirleriyle tanıştırın

Takipçileriniz arasında ortak ilgi alanları olduğunu fark ettiğiniz kullanıcılar varsa, onları birbirlerine tavsiye edin. Bu davranışınız hem takdir toplar hem de bencil bir Instagram kullanıcısı olmadığınızın işareti olarak son derece akılda kalıcı bir etki yaratır. Siz insanları birbirleri ile buluşturdukça aynı şekilde size de bu şekilde tekliflerle gelecek kullanıcı sayısı da hızla artar. 

Yorumları dikkate alın

Saygılı bir çerçeve içinde iletişim sürdürdüğünüzü algılayan kullanıcılar sizinle iletişim kurduklarında, yorumlarını ve taleplerini karşılıksız bırakmayın. Kendilerine cevap geldiğini gören her kullanıcı sizin için potansiyel takipçidir. BU sayede hem sosyal iletişimin hakkını vermiş hem de kendinize yeni takipçiler kazandırmış olursunuz. 

Akıllı Telefonlarla Süper Fotoğraflar Çekmenin Sırları

Instagram'daki Resim Başlıkları Artık Düzenlenebiliyor

Instagram'ın Mesaj Kısmını Kaç Kişinin Kullandığı Açıklandı

Instagram Çin'de Engellendi

YORUMLAR