Instagram’da Profesyonel Bir Fotoğrafçı Kadar Popüler Olmanın Sırları

Instagram'da güzel fotoğraf çekmek oldukça beceri ve öğrenmesi zaman alan bir durum, ama asla imkansız değil. İşte ipuçları.

Instagram’da Profesyonel Bir Fotoğrafçı Kadar Popüler Olmanın Sırları

Instagram profesyonel fotoğrafçıların mesleğini elinden alabilir mi? Bu oldukça zor. Birincisi pek çok profesyonel fotoğrafçı zaten Instagram hesabına sahip. İkincisi güzel fotoğraf çekmek oldukça beceri ve öğrenmesi zaman alan bir durum. Ama bir pro-Instagram fotoğrafçısı olmak imkansız değil.

Yaratıcı olmak kolay değil. Belirli bir vizyon ve beceri gerektiriyor. Yaklaşık 100 milyon insanın arasından sıyrılmak ise neredeyse imkansız gibi. Oysa bu mümkün. Biraz zaman alsa da kullanıcılara izlemek istedikleri bir Instagram hesabı sunabilirsiniz. 

Tecrübenizi artırın

Pratik yapmak hem de bunu hemen her gün yapmak sizi mükemmelliğe ulaştırır. Henri-Cartier Bresson, Robert Capa, Ara Güler, Fikret Otyam ve Ozan Sağdıç gibi fotoğraf sanatçıları bir günde usta olmadılar. Pratik yaparken kendinizi tanıyacak, ilgi alanlarınıza bakış açınızın geliştiğine şahit olacaksınız.  Böylelikle diğer Instagram kullanıcılarından farklı bir çizgiye oturacaksınız. 

Portre ve grup fotoğrafları çekerken saygılı olun

İnsan fotoğraflamak zor bir seçim. Fotoğrafını çekeceğiniz insanlarla olumlu diyaloglar içinde olmanız onları çok rahatlatır. Özellikle yakın plan çalışılacaksa bu çok önemli bir detay. Günlük hayattan insan portreleri yakalamak hız ve kararlılık gerektirir. İnsanlara yaklaşmadan çektiğiniz fotoğraflar için bile yanlarına giderek izin almalı ve fotoğrafı onlarla da paylaşmalısınız. Bu tür bir etik sahibi olmak, Instagram'da herkesin size saygıyla yaklaşmasını sağlar. 

Farklı anlar için farklı yerler seçin

Fotoğraf çok büyük bir özveri gerektiriyor. Sadece balkonunuzda oturarak, ya da birkaç sokak dolaşarak iyi fotoğraflar çıkarmanız mümkün olamaz. Dolaşmanız gerekir. Bunun için kendinize zaman ayırmalı ve merak ettiğiniz, insanların görmek isteyebileceği yerleri ve anları takip etmelisiniz. Çok çeşitlilik, Instagram'da farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcıları cezbedecektir. 

İradeli ve dayanıklı olmalısınız

Fotoğrafta doğru kareyi ve anı yakalamak için çok emek harcamak gerek. Nefesiniz asla kesilmemeli. İnatçı olmak ve bir kedi gibi dikkatle etrafı taramak lazım. Makineyi tutuşunuzdan, yoldaki yürüyüşünüze kadar her şey o kadar önemli ki; anlık bir olaylar için tetikte olmanız gerekiyor. Önemli kareler bir an varlar, sonra göz açıp kapayıncaya kadar yok olurlar. Unutmayın iyi bir fotoğrafçı leopar kadar titiz olmalı. Unutmayın sizin avınız güçlü, anlık estantaneler. Takip etmezseniz o anı kaçırabilirsiniz.

Etki bırakacak anları yakalayın

Milyonlarca fotoğrafın arasından sıyrılmak asla kolay değil. Ancak hayat size muazzam enstantaneler sunmak için son derece cömert davranır. Sabrınızın ve gözlem yeteneğinizin meyvelerini toplamanız için en önemli anları yakalamaya gayret gösterin. 

Instagram Facebook’tan Daha mı İç Karartıcı: Instagram Özçekim Raporu

Yeni Başlayanlar İçin Instagram İpuçları

Instagram Nedir ve Nasıl Bu Kadar Popüler Oldu?

Hafta Sonu Özel: Firefox 35 Güncellemesi ve Çok Daha Fazlası! - Bölüm 11

2014 Yılında Türkiye Neler İndirdi? - Tamindir 2014 Türkiye İndirme Trendleri Raporu

Ergenlik ve Sosyal Medya Kullanımıyla İlgili Dikkat Çekici Detaylar

YORUMLAR