Instagram'da Takipçi Sayısı Artırma Yolları

Popüler sosyal medya araçlarından olan Instagram'da daha geniş kitlelere hitap etmek istiyorsanız, yazımızda yer alan ipuçlarını uygulayabilirsiniz.

Instagram'da Takipçi Sayısı Artırma Yolları

Sosyal medya araçları kullanıcıların kendilerini pek çok yönden ifade etmesine olanak tanıyor. Dünya üzerinde milyonlarca insan Twitter, Facebook, Pinterest, Tumblr, YouTube, LinkedIn gibi sosyal ağlarda hem arkadaş çevreleriyle iletişim kuruyor hem de duygu ve düşüncelerini daha rahat bir şekilde açıklayabiliyorlar.

Instagram da bu araçlardan biri ve diğer platformlardan daha farklı bir deneyim sunmakta. Bildiğiniz gibi Instagram'da kullanıcılar sadece fotoğraf paylaşıyorlar ve kendilerini bu şekilde yansıtıyorlar. Fakat diğer sosyal medya araçlarında olduğu gibi Instagram'da da kullanıcıların temel amacı daha büyük kitlelere ulaşabilmek. Milyonlarca kullanıcının yer aldığı bu davasa platformda asıl önemli olan farklılaşabilmek. Buna ek olarak yapacağınız birkaç ufak numarayla yüksek takipçi sayılarına ulaşabilirsiniz.

Instagram'da takipçi sayınızı artırmak ve daha çok kişiye ulaşmak istiyorsanız, yazımızda yer alan ipuçlarını uygulayarak bu amacınıza ulaşabilirsiniz.

1- Instagram kullanan tüm bağlantılarınızı takip edin

Instagram'da hatırı sayılır bir kitleye sahip olmak için atmanız gereken adımların en başında tanıdığınız herkesi takip etmek geliyor. Bunu yapmalısınız ki onlar da sizi takip etsin. Bunu yapmak için Find People to Follow (Arkadaşlarınızı Bulun) fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Facebook arkadaş listenizden de bu işlemi gerçekleştirmek mümkün.

2- Profilinizi Gizlemeyin

Kabul etmek gerekirse profil gizlemek, özel bir sebebiniz yoksa, bir sosyal hesaba yapılabilecek en kötü şeylerden biridir ve hatırı sayılır ölçüde takipçi kaybetmenize sebep olur. Bu seçeneği aktif ettiyseniz profilinizi düzenleme kısmından tekrar açık hale getirebilirsiniz. Bu sayede yeni insanlar profilinize göz atabilir ve beğenmeleri durumunda sizi takibe alabilirler.

3- Instagram gönderilerinizi diğer kanallarda da paylaşın

Instagram'dan başka sosyal hesabınız varsa bu sizin için iyi bir takipçi artırma fırsatı olabilir. Instagram'da paylaştığınız her gönderiyi diğer kanallarınızda da paylaşmak son derece mantıklı bir davranıştır ve daha çok takipçi çekecektir. Örneğin; Facebook profilinize göz atan birisi gönderdiğiniz bir fotoğrafı beğenerek Instagram'da takipçinizi olmak isteyebilir.

4- Kullanıcı bilgilerinize önem verin

Takipçileriniz kimi takip ettiklerini bilmek ister. Güzel bir profil bilgisi takipçi artırmanın en iyi yollarından biridir ve diğer kullanıcılardan farklılaşmanızı sağlar. Yeteneklerinizi, ilgi alanlarınızı ve diğer kişisel bilgilerinizi eklediğiniz bir profil gayet ilgi görecektir.

5- Fotoğraflara bilgi ekleyin

Instagram az da olsa fotoğrafların altına yazı yazmaya izin vermekte. Bu şansı geri tepmeyin ve her fotoğrafınızın altına onu özel kılacak yazılar ekleyin. Böylece profilinizi rasgele gezen biri bile olsa etkilenip sizi takibe alabilir.

6- Tek bir alana odaklanabilirsiniz

Tek bir kategoride odaklanmak istiyorsanız sakın tereddüt etmeyin. Arabalara mı merakınız var? O zaman sadece araba paylaşın. Doğa fotoğrafları mı çekmeyi seviyorsunuz? O halde sadece doğa fotoğrafı paylaşın. Elbette bu bir zorunluluk değil ve birkaç alanda birden faaliyet gösterebilirsiniz.

7- Hashtag'leri yerinde kullanın

Siz de denk gelmişsinizdir, fotoğrafın altını onlarca alakasız hashtag'le dolduran kullanıcılar mevcut. Ne kadar rahatsız edici değil mi? Bu kullanıcıların izlediği yolu izlerseniz, kısa sürede takipçi sayınız artsa da uzun dönemde sizi takip etmeyi bırakacaklardır. Bu sebeple alakalı hashtag'ler seçmeye özen gösterin ve birkaç taneden fazla kullanmayın.

8- Farklı düzenleme uygulamalarını deneyin

Instagram yeteri kadar filtreleme ve düzenleme seçeneği sunsa da biraz çizginin dışına çıkmanın zararı olmaz değil mi? Emin olabilirsiniz ki uygulama marketlerde fotoğraf düzenleme uygulamasından daha bol bir şey göremezsiniz. Siz de farklı uygulamalar kullanmaktan çekinmeyin ve sıradan gibi görünen fotoğraflarınızı bu uygulamalar ile baştan yaratın!

YORUMLAR