Internet Explorer 9'u Farklı Kılan Özellikler

İnternet dünyası değişiyor ve gelişiyor. Zengin medya öğeleri, sosyal ağlar, yüksek seviyede grafik akışları ve daha birçok konuda kendini sürekli yenileyen internet dünyasında gezinmek için kapsamlı bir tarayıcı şart. Internet Explorer 9, performansı, ku

Internet Explorer 9'u Farklı Kılan Özellikler

İnternet dünyası değişiyor ve gelişiyor. Zengin medya öğeleri, sosyal ağlar, yüksek seviyede grafik akışları ve daha birçok konuda kendini sürekli yenileyen internet dünyasında gezinmek için kapsamlı bir tarayıcı şart. Internet Explorer 9, performansı, kullanışlılığı ve güvenliği bir arada sunarak size yardımcı oluyor.

Performans Artışı

Internet Explorer 9, Windows 7 ile birlikte kullanıcılara sunulan güçlü grafik özelliklerini en iyi tarayıcı deneyimine dönüştürme yapısına sahip. Altyapısı itibariyle, bilgisayarınızın donanım gücünü en ideal şekilde kullanarak size üstün bir internet kullanımı yaşatır. Bu doğrultuda, akıcı ve net grafikler; okuması kolay ve göze hoş gelen metinler; hızlı yanıt süresi, daha hızlı açılıp kapanan sayfalar, IE9 tarayıcısının getirdiği performans yeniliklerini temsil eder. HTML5 teknolojisine dair en iyi performansı Internet Explorer 9 ile sağlayabilirsiniz.

Farkındalık Yaratan Küçük Detaylar

Küçük ayrıntılar, başarılı çalışmaları farklı kılan nesnelerdir. Bu durum, Internet Explorer 9’da da kendisini kanıtlıyor. Tarayıcı üzerinde yapılan küçük değişimler, onu daha da başarılı kılıyor. En çok ziyaret ettiğiniz sayfaların yer aldığı çerçeveler, çok sık kullanılan "geri" tuşunun biraz daha büyük hale getirilmesi, adres çubuğu ile arama kutusunun aynı yerde buluşması ve menülerin bir araya toplanması, söz konusu farkındalık yaratan detaylardan sadece bazıları.

Aynı Anda, Aynı Ekranda, İki Pencere

Kimi zaman aynı anda birden fazla internet sitesini görüntülemek isteriz. İşte bu gibi durumlarda IE9, yaslama özelliği ile bize yardımcı oluyor. Ekranı ikiye bölerek istediğimiz her iki internet sayfasını aynı anda görebildiğimiz yaslama özelliğini kullanmak için pençelerden birini diğer köşeye doğru sürüklemek yeterli oluyor.

Arama ve Sörf Tek Kutu’da

Aynı anda bir şey aramak ve internet sayfası açmak gibi iki farklı eylem de, Internet Explorer 9 ile mümkün kılınan işlemlerden. Siz sadece girmek istediğiniz internet sitesinin ilk birkaç harfini yazın, IE9 tamamlar. Bazı internet sitelerinin isimleri uzundur, hatırlaması zor olabilir. Ancak IE9, Tek Kutu özelliği ile birlikte hareket ettiğinde bu konudaki olası engelleri ortadan kaldırır ve istediğiniz siteye kısa sürede erişmenizi sağlar. Internet Explorer 9’da tanımlı olan arama motorunu en etkin ve işlevsel olarak kullanmak için, Tek Kutu üzerinden arama yapmanız yeterli. Öneriler, sonuçlar, görseller ve daha fazlasına ulaşmak, daha fazlasını yapmanıza gerek yok!

Sabitlenmiş Siteler

En çok kullandığınız internet siteleri neden Windows 7 görev çubuğunda yer almasın ki? Internet Explorer 9 ile en beğendiğiniz ve sık sık ziyaret ettiğiniz internet sitelerine araç çubuğunuz üzerinden erişebilirsiniz. Sadece birkaç küçük adımda konumlandırabileceğiniz bu özellik ile tek bir tıklama ile istediğiniz siteye erişebilirsiniz. Bazı siteler sizlere çeşitli bildirimler sunarlar. Bu bildirimlere de sabitlenmiş sayfalar üzerinden kısa sürede ulaşmak mümkün. Bununla birlikte, görev çubuğuna yerleştirdiğiniz sitelere erişmeniz halinde, adeta Internet Explorer 9 ve Windows 7’nin her bir parçası sizin o siteyi en iyi şekilde ziyaret etmeniz için varmışçasına hareket eder.

SmartScreet Filtresi İle Üst Düzey Güvenlik

Sahte iletiler, aslında nereye gittiği belli olmayan sayfa bağlantıları, sosyal ağ siteleri üzerinden yer alan kandırmacalar, kötü niyetli reklamlar ve daha birçok unsur kimi zaman karşınıza önemli bir tehdit olarak çıkabilir. SmartScreen Filtresi, bu gibi durumlarda devreye girer ve sizi korur. Kimlik avına karşı koruma, Uygulama üzerinden saldırı ve kötü amaçlı yazılım hareketlerine karşı özel olarak geliştirilen SmartScreen Filtresi açık konumda olduğun, internet dünyasında korkmadan gezinebilirsiniz.

Tüm bu özellikler ve daha fazlası için Internet Explorer 9’u tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR