iPhone Pil Yüzdesi Gösterme Nasıl Yapılır?

iPhone pil yüzdesi gösterme nasıl yapılır? Hazırladığımız rehberde yer alan adımlar sayesinde iPhone pil yüzdesi açma işlemini kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

iPhone pil yüzdesi gösterme nasıl yapılır sorusunu merak eden kullanıcılar için oldukça detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde iPhone X, iPhone XS, iPhone 11 ve iPhone 12 modellerinin yanı sıra iPhone 8 ve önceki modeller de yer alıyor. Rehberimizi inceleyerek bu işlemi çok pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hemen hemen hepimiz gün içerisinde akıllı telefonları yoğun bir şekilde kullanılıyoruz. Telefonlar belli bir şarj seviyesine geldiğinde şarj işlemini gerçekleştirmek gerekiyor. Dolayısıyla kullanıcılar, ne kadar şarjı kaldığını yüzde şeklinde görmek istiyor.

iPhone Batarya Karşılaştırma, iPhone Batarya Kaç mAh? Öğrenme
MOBİL

iPhone Batarya Karşılaştırma, iPhone Batarya Kaç mAh? Öğrenme

iPhone batarya karşılaştırma tablosu ile iPhone batarya kaç mAh sorusuna yanıt bulacaksınız. Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple tarafından satışa sunulan iPhone modellerinin pil kapasitelerini bir araya getirdik.

Çok sayıda kullanıcı, sahip oldukları cihazlarda pil seviyelerinin yüzde şeklinde görünmediğini belirtiyor. Eğer sizin de cihazınızın batarya bölümünde yüzde ifadesi yer almıyorsa endişelenmenize gerek yok. Peki, iPhone pil yüzdesi nasıl açılır? Hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayarak söz konusu işlemi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

iPhone Pil Yüzdesi Gösterme Nasıl Yapılır?

  • iPhone X / iPhone XS / iPhone 11 / iPhone 12 / iPhone 13 pil yüzdesi açma
  • iPhone 8 ve Önceki Modellerde Pil Yüzdesi açma

Pil yüzdesini etkinleştirme adımları, iPhone modeline bağlı olarak biraz değişiklik gösteriyor. iPhone X, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 modellerinde uygulanan adımlar, iPhone 8 ve önceki modellerde uygulanan adımlar biraz farklı.

Söz konusu işlemi çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün. Hemen aşağıda yer alan adımlardan yola çıkarak iPhone'unuzdaki pil yüzdesini nasıl görebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Eğer hazırsanız, rehberimize geçelim.

1- iPhone X / iPhone XS / iPhone 11 / iPhone 12 / iPhone 13 Pil Yüzdesi Açma

  • Kontrol Merkezi sekmesini açmak için ekranı sağ üst köşeden aşağı kaydırın.
  • Sağ üst köşede Pil Yüzdesi bilgisi yer alacak.

iPhone X, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 modellerinde batarya seviyesini yüzde şeklinde gösterebilmek için yalnızca bir adım uygulamanız yeterli. Bu işlemi gerçekleştirmek için Kontrol Merkezi sekmesini açmanız gerekiyor.

Söz konusu akıllı telefon modellerinde Kontrol Merkezi sekmesini açmak için ekranı sağ üst köşeden aşağı doğru kaydırın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde sağ üst köşede pil yüzdesi bilgisini göreceksiniz. Böylelikle telefonun pil düzeyini yüzde şeklinde görebilirsiniz.

2- iPhone 8 ve Önceki Modellerde Pil Yüzdesi Açma

  • Ayarlar uygulamasına girin.
  • Pil sekmesine dokunun.
  • Pil Yüzdesini Etkinleştir kutucuğunu aktif hale getirin.

iPhone 8 ve öncesi modellerde pil yüzdesini görebilmek için birkaç adımı sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uygulayarak söz konusu işlemi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Peki, söz konusu akıllı telefon modellerinde pil yüzdesi açma işleminin gerçekleştirilebilmesi için hangi adımlar uygulanmalı?

Pil düzeyini yüzde olarak görebilmek için ilk olarak ayarlar sayfasını açmalısınız. Ayarlar sayfası üzerinden Pil sekmesine girin. Son olarak "Pil Yüzdesini Etkinleştir" seçeneğini aktif hale getirin. Bu işlemi yapmanız durumunda ekranın üst kısmında pil düzeyini yüzde olarak görüntüleyebilirsiniz.

iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max kullanıcıları ilk yöntemi uygulayarak güncel pil yüzdelerini kolaylıkla görüntüleyebilirler.

iPhone SE (2020), iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone SE, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5 ve önceki modelleri kullananlar ise ikinci yöntemi uygulayarak güncel pil yüzdelerini rahatlıkla görüntüleyebilirler.

Ne yazık ki iPhone X ve sonrasında çıkan modellerden birisini kullanıyorsanız, Kontrol Merkezi'ne girmeden güncel pil yüzdesini görmeniz mümkün olmuyor. Yani kullanabileceğiniz en basit yöntem bu ya da ana ekrana bir Araç Takımı eklemek olacaktır.

iPhone Pil Sağlığı Koruma Nasıl Yapılır?

  • Telefonu aşırı sıcaklıklara maruz bırakmayın.
  • Şarjı tamamen tüketmeyin.
  • Şarj esnasında telefonun aşırı ısınmasına izin vermeyin.
  • Telefonunuzu çok uzun süre şarjda bırakmayın.
  • Gereksiz güç tüketen uygulamaları kontrol edin.

Yukarıda iPhone modelinin pil ömrünü uzatmanıza olanak tanıyan yöntemler yer alıyor. Bu yöntemlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Telefonu Aşırı Sıcaklıklara Maruz Bırakmayın

Lityum iyon piller, aşırı sıcaklıklara karşı hassas. Dolayısıyla telefonu aşırı sıcaklıklara maruz bırakmayın. Bu kapsamda cihazı uzun süre güneş ışığının altında bırakmayabilirsiniz. Böylelikle cihazın aşırı ısınmasını önleyebilirsiniz.

2. Şarjı Tamamen Tüketmeyin

Şarjı tamamen tüketmek, bataryaya uzun vadede zarar verebilir. Bu nedenden dolayı telefonunuzun pili tamamen bitmeden şarj edin. Böylece akıllı telefonunuzun pil sağlığını koruyabilirsiniz.

3. Şarj Esnasında Telefonun Aşırı Isınmasına İzin Vermeyin

Şarj sırasında akıllı telefonun aşırı ısınmasına izin vermemeniz gerekiyor. Bu kapsamda şarj sırasında telefonu kullanmayabilirsiniz. Ayrıca ilk maddede de belirttiğimiz üzere uzun süre güneş ışığına maruz bırakmayın.

4. Telefonunuzu Çok Uzun Süre Şarjda Bırakmayın

Pek çok kullanıcı, telefonunu gece şarjda bırakır. Bu, yaygın olarak yapılan hatalar arasında yer alıyor. Pil ömrünü uzatmak için akıllı telefonunuzu çok uzun süre boyunca şarjda bırakmamanız gerekiyor.

5 Gereksiz Güç Tüketen Uygulamaları Kontrol Edin

Bazı uygulamalar, arka planda gereksiz güç tüketir. Bu, telefonun ısınmasına ve şarjın daha kısa sürede tükenmesine neden olur. Bu nedenle gereksiz güç tüketen uygulamaları düzenli olarak kontrol edin.

Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR