iPhone'unuzun Kilidini Açmadan Oynayabileceğiniz 8 Oyun

iPhone ve iPad cihazınızın kilidini açmadan oynayabileceğiniz widget destekli 8 oyunu listeledik.

iPhone'unuzun Kilidini Açmadan Oynayabileceğiniz 8 Oyun

iOS 8 ile birlikte gelen widget desteği sayesinde Apple’ın stock uygulamaları haricinde cihazımızda yüklü çeşitli uygulamaların hızlı işlemler menüsüne ulaşabiliyoruz ki bunu zaten biliyorsunuzdur. Peki Bildirim Merkezi ekranında oyun oynayabileceğinizi de biliyor musunuz? Yeni bir iPhone kullanıcısı olarak yanıtınız hayır ise sizin için seçtiğimiz birbirinden eğlenceli oyunlara kesinlikle göz atmalısınız.

iOS 8 ile tanıştığımız widget’ların uygulama tarafında yararı tartışılamaz. Uygulamaların can alıcı özelliklerini uygulamayı açmadan kullanabiliyor olmamız güzel. Widget’lar sadece uygulama tarafında değil oyun tarafında da karşımıza çıkıyor. Hatta sadece Bildirim Merkezi’nden oynanmak üzere geliştirilmiş oyunlar mevcut. Bu blog yazımızda iOS cihazınızın kilidini açmadan doğrudan Bildirim Merkezi – Bugün sekmesi altından oynayabileceğiniz oyunları listeleyeceğiz:

Steve – The Jumping Dinosaur

Google Chrome’da internete bağlı olmadığımız vakit sayfa açtığımızda karşımıza çıkan dinozor oyunun iOS sürümü bu isimle karşımıza çıkıyor. Hem telefon hem de tabletimizde ücretsiz oynayabildiğimiz oyunda dinozoru dikenli çöl kaktüsleri üzerinden zıplatarak ilerliyoruz. Oyunun ilerleyen safhalarında kaktüslerin artmasıyla dinozorumuzun bu hareketi yapması zorlaşıyor.

Overglide

Şimdiki neslin bilmediği, çocukluğumuzda keyif aldığımız oyunlardan kağıt uçurmayı iOS cihazlarımıza taşıyan yapım hem iPhone hem de iPad ile uyulu. Dokunuşumuza göre yükselip alçalan kağıdı engellere değdirmeden uçurmak bir hayli zor. Tabii ki Flappy Bird tarzı oyunlarda usta iseniz ayrı…

Quickgets Snake

Adından da tahmin edeceğiniz yılan oyunu. Eskiden Nokia telefonları süsleyen, bizi ekran başına kilitleyen beceri oyununun widget destekli sürümü oynanış yönünden orjinalinden farksız. Özelleştirilebilir oyun alanının altına konumlandırılmış ok işaretlerine dokunarak yılanı yönlendiriyoruz.

TicTacToe

Yine şimdiki çocukların bilmediği, okul tahtası, kağıt yazmaya müsait boş nereyi bulursak oynadığımız tic tac toe, xox, sos oyununu mobil platforma taşıyan yapım tekil ve çoklu modda oynama seçeneği sunuyor. Dikey, yatay, çaprazlama aynı üç işareti yan yana getirmeye çalıştığımız oyun koyu temasıyla göz de yormuyor.

2048

Gabriele Cirulli’nin bir zamanlar popüler bulmaca oyununu yeniden oynamak isterseniz widget sürümü ücretsiz indirilebilir durumda. Rakamları toplayarak ilerlemeye dayanan oyunun bir sonu yok. 2048’e ulaştığımızda başarılı sayılıyoruz ancak oyun sonlanmıyor. Rakamlarla aranız iyiyse vakit geçirmek adına açıp oynayabileceğiniz harika bir bulmaca oyunu.

Helicopter Widget

Kırmızı helikopteri engellere çarptırmadan uçurmak için uğraş verdiğimiz oyun iPhone’a özel yapılmış. Ara ara dokunuşlarla kontrol ettiğimiz helikopterin durak noktası belli değil.; yani sonsuz oynanış sunuyor. Uçma oyunlarını seviyorsanız bağlayıcı bir yapım. Sinir edici derecede zor bir o kadar da eğlenceli yapımlar arasında.

Minesweeper

Eski Windows işletim sistemli bilgisayarlarda önyüklü gelen oyunlardan mayın tarlasının mobil sürümüyle nostalji yaşıyoruz. Klasik mayın tarlası kurallarının (mayınlara basmadan kutucukları açma, bunu da olabilidğince hızlı yapma) geçerli olduğu oyun hem iPhone hem de iPad ile uyumlu. Tabii ki oyunu çekici yapan doğrudan Bildirim Merkezi’nden oynanabilir olması.

Emoji Game

Sosyal ağ uygulamalarının olmazsa olmazı ifadelerin yer aldığı hafızada tutma oyunu olarak karşımıza çıkan Emoji Game Widget, sadece iPhone’da oynanabiliyor. Oyunda üç saniyeliğine gösterilen emoji’leri doğru sırayla bulmaya çalışıyoruz. İlerledikçe emoji sayısının artırıldığı oyun görsel hafızayı test eden harika bir yapım. İlk bakışta basit havası var ancak bağlayıcı yapıda.

YORUMLAR