Kullanıcıların Twitter'da Sıkça Düştüğü 5 Hata

Kullanıcıların sıkça düştüğü 5 Twitter hatası, başkalarına geçmiş zamanlarda büyük oranda zararı dokunmuştur ama bunları dikkate alırsanız, ileride şiddetlenecek baş ağrısının önüne şimdiden geçebilirsiniz.

Twitter’da yapılan veya yapılabilecek bir sürü hata var ve ne kadar dikkatli olunsa da bazıları hala birinin başına gelebilir. Kullanıcıların sıkça düştüğü 5 Twitter hatasının başkalarına geçmiş zamanlarda büyük oranda zararı dokunmuştur ama bunları dikkate alırsanız, ileride şiddetlenecek baş ağrısının önüne şimdiden geçebilirsiniz.

1. Başkalarını Ciddiye Almamak

Bu yapılan en büyük hatalardan birisidir. Twitter, çok yönlü bir platformdur; neyin doğru neyin yanlış olduğunu kategorize etmenizi tavsiye etmiyoruz. Biri tweetinizdeki ufak bir hatanın farkına varabilir ve değişiklik yapmanız için sizi uyarabilir. Bildiğinizin üzerine giderek tartışma oluşturmamalı, büyük bir hatanın doğmasına yol açmamalısınız.

Twitter’da sizinle etkileşim içerisine giren kişiler, sizden bir şeyler yapmanızı istediğinde onlara saygı duymalısınız. Saygılı olmak, iyi bir ilerleme yoludur.

2. Bir Tweet İçin Çok Fazla Zaman Harcamak

Bu tartışmaya çok açık olabilir. Sonuçta iyi bir tweet yazmak için bir kez düşünmemiz yeterli olmuyor. Ancak paylaşılacak tweetin üzerinde çok fazla durmak, sizi amacından saptırabilir ve çok farklı şeyler düşünmeye başlatabilir.

Düzenli bir şekilde hızlı tweet yazmaya başladığınızda zamanla iyi bir tweet yazma yeteneğini elde etmeye başlayacaksınızdır.

3. Odaklanmamak

Odaklanmaktan korkmamalısınız. Tweet atmak istediğiniz konular başlangıçta genel olabilir. Gerçekten ilginizi çeken bir veya birkaç dar konu belirlemelisiniz. Bu konular üzerinde öncelikle büyümeniz gerekiyor. Büyürken gitgide daha fazla konuyu ele alacaksınız ama başlangıç için bu çok tehlikelidir.

4. Bir An Önce Yükselmeyi İstemek

Twitter’ın inanılmaz hızı, size çoğunlukla hızlı ve az bir çabayla başarıya ulaşma izlenimini verebilir. Bu, her bir takipçinizi saymada veya tweetlerinize tıklamalara bakmada saplantılı olmaya yol açar. Ancak bilmelisiniz ki birçok işte olduğu gibi Twitter’da da bir şeylere ulaşmak için çaba ve bolca zaman gerekiyor.

5. Otomatik Mesajlar

Markanızı veya kendinizi tanıtmak için insanlara gönderdiğiniz otomatik mesajların size bir getirisi olmayacak, itibarınız bundan olumsuz anlamda etkilenecektir.

Karşılığında hiçbir şey istemeden başkalarına değer verirseniz, Twitter’daki bağlantılarınızla etkileşiminiz artmaya başlayacaktır. Sizinle ilişkin bir tweet atarak tanınmanıza çok büyük ölçüde katkıda bulunabilir ve sizi retweet edebilirler.

YORUMLAR