Localhost'ta WordPress Kurulumu

Bu yazıda, XAMPP ile bilgisayarınızı sunucu olarak kullanıp, WordPress kurulumunun nasıl yapılacağını öğreneceksiniz.

Localhost'ta WordPress Kurulumu

Bu yazıda, XAMPP ile bilgisayarınızı sunucu olarak kullanıp, WordPress ile oluşturacağınız sitenizi test edebilir ve yapacağınız değişikliklerin sonuçlarını bu yerel sunucuda görebilirsiniz. Blog açmayı düşünüyorsanız ve daha önce WordPress kullanmamışsanız, alışma süreci olarak bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Bu işlemler için öncelikle bilgisayarınıza, XAMPP uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Bu uygulama, bilgisayarınızı yerel sunucu olarak kullanmanız için gereklidir. İlk defa kullanacaksanız, aşağıdaki bilgileri dikkatlice incelemelisiniz.


Programın kurulumunda herhangi bir özel durum yok. Standart bir program kurulumu gibi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, programın kurulacağı dizine dikkat etmelisiniz. (Örn: C:\xampp) Kurulum gerçekleştikten sonra, “Kontrol Paneli Başlatılsın mı?” uyarısı gelecek, evet diyerek başlatın.

Yukarıdaki ekran açılacaktır. Burada fark ettiyseniz, Apache ve MySQL modüllerinde X işareti var. Bu, ilgili modüllerin yüklenmediği anlamına gelir. Çarpı işaretine tıklayarak Apache ve MySQL modüllerini yükleyin. Güvenlik duvarı uyarısı gelirse erişime izin veriniz. Yükleme tamamlandıktan sonra, Apache ve MySQL modüllerini sağ taraftaki Start düğmesiyle başlatın.

Yerel sunucuyu başarıyla kurdunuz. Artık, WordPress kurulumuna geçebiliriz. Aşağıdaki linkten, WordPress’in son sürümünü indirebilirsiniz.

İndirdiğiniz WordPress klasöründeki tüm dosyaları kopyalayın ve XAMPP’in kurulu olduğu C:\xampp klasörü içindeki htdocs adlı klasörün içine yapıştırın. (htdocs klasörünün içinde yeni bir klasör açarak, bu klasörün içine kopyalamanızı tavsiye ederim.)

Dosyaları kopyaladıktan sonra sıra veritabanı oluşturmaya geldi. Tarayıcınızın adres çubuğuna http://localhost/phpmyadmin adresini girin. Ana sayfada “yeni veritabanı oluştur” kısmını göreceksiniz. Veritabanı ismi girip, Oluştur butonuna tıklayın.

Veritabanınızı da oluşturdunuz. Şimdi WordPress kurulumuna geçiyoruz. Adres çubuğuna http://localhost/wordpress yazarak, adrese gidin. (wordpress yazan kısım, htdocs dosyasında açtığınız klasördür)

Bu şekilde bir ekranla karşılaşacaksınız. Ayar dosyası oluştur’a tıklayıp devam ediyoruz.

Veritabanı Adı: phpMyAdmin’de oluşturduğunuz veritabanı ismini yazacaksınız.
Kullanıcı Adı: root olarak kalmalıdır.
Parola: boş kalmalıdır.
Veritabanı Sunucusu: localhost
Tablo Ön Eki: wp_

Bu ayarları doğru yaptıysanız Kuruluma Başla butonu aktif olacaktır. Bu butona tıklayarak sitenizi kurmaya başlayabilirsiniz.

Boş alanları kendinize göre doldurabilirsiniz. Bittikten sonra WordPress’i Kur butonuna tıklayarak tüm işlemlerin sonuna geliyoruz.

Kurumu tamamladınız. Sitenize ulaşmak için, tarayıcınızın adres satırına http://localhost/wordpress yazarak ulaşabilirsiniz. Admin paneline ise http://localhost/wordpress/wp-admin adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR