Microsoft'un Yeni Sosyal Ağı So.cl Yayında

Sosyalleşmeyi bilgi ve ilgi alanları üzerinden gerçekleştirmeyi planlayan Microsoft'un yeni sosyal ağı So.cl hakkında tüm bilmek istedikleriniz.

Microsoft'un Yeni Sosyal Ağı So.cl Yayında

Microsoft sonunda Pinterest ve arama motoru hibriti olarak tasarladığı sosyal ağı olan So.cl’yi kullanıcılara açtı ve beta sürecini sona erdirdi.

Diğer sosyal ağlardan farklı olarak Microsoft’un So.cl’si hali hazırda kullandığınız diğer ağlardaki üyeliğinizi buraya taşımak yerine farklı bir amaç güdüyor. So.cl aradığınız bilgiye ulaşmak için sosyal aramaları kullanmanız üzerine kurulu bir sistem.

Peki So.cl nasıl çalışıyor?

So.cl servisi aramalarınızda kullanabileceğiniz bir Pinterest tahtasına benziyor. Üst kısımda yer alan arama kısmına bir şey yazıp arattığınızda karşınıza o konu ile ilgili bilgiler ve alakalı resimler geliyor. Daha sonra bu gelen verileri profilinize etiketleyerek yayınlayabiliyorsunuz. Ayrıca gelen arama sonuçları diğer kişilerin yayınladığı veya etiketlediği değerli bilgileri de karşınıza getiriyor.

Kısacası, aramanızı yaptıktan sonra etiketlemenizi gerçekleştiriyorsunuz ve benzer aramalarda insanların neleri etiketlediğini görebiliyorsunuz.

So.cl’nin avantajları nedir?

So.cl arkadaşlarımızla ve çevremizle sosyalleşmeyi öneren bir sistem olmaktan ziyade bilgi paylaşımı ve bilgiye daha rahat ulaşma amacı güden bir sosyal ağ.

Böylece Facebook, Twitter gibi diğer sosyal ağlarda yer alan popülarite üzerine sosyalleşme yapısından ziyade en çok ve en ilgili bilgiye sahip olan kullanıcılarla sosyalleşme imkanı sunuyor. Sizinle benzer konularda araştırmalar yapan ve bunlarla ilgili yayınlarda bulunan kullanıcıların içeriklerine erişme imkanı verdiğinden dolayı So.cl’de popülerlik günlük konulardan ziyade bilgi dağarcığı ve içerik kalitesine dayalı olacak gibi duruyor.

Video Parti de yapabilirsiniz

So.cl temel olarak araştırmacı ve öğrencileri hedeflediğinden dolayı video parti adı verilen ve etkinliğe katılan herkesin aynı anda izleyebileceği etkinlik de unutulmamış. Böylece aynı anda aynı konu ile ilgilenen herkesin bir oynatma listesi oluşturarak diğer grup üyeleri ile aynı videoları aynı anda izlemelerine olanak sağlanıyor.

So.cl eğer amaçladığı bilgiye ulaşma misyonunu layıkıyla yerine getirebilirse diğer popüler sosyal ağların ve arama motorlarının yerini almaktansa onları destekleyici yan bir sosyal ağ konumuna kolayca gelebilir. So.cl'ye ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Arama sonuçları ve etiketlerin kullanıcı sayısı arttıkça ve Türkçe içerikler çoğaldıkça bizler için daha faydalı olacağına şüphe yok. İlerleyen günlerde Microsoft’un So.cl için nasıl bir stratejiyi takip edeceğini hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR