Ölmeden Önce İzlenmesi Gereken Diziler

Ölmeden önce izlenilmesi gereken diziler neler? Sizler için ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken dizileri bir araya getirdik. 

Hiç şüphesiz sürükleyici bir macera ya da aksiyon arıyorsanız ölmeden önce izlemeniz gereken bazı diziler bulunmakta. Bu diziler herkes tarafından kabul edilmiş ve ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken diziler arasında yer almıştır. Kimileri bu dizileri oldukça severken kimilere bu dizileri bir yaşam biçimine dönüştürmüş durumda Peki ölmeden önce izlemeniz gereken diziler neler? Sizler için derledik. Gelin bu dizilere yakından bakalım. 

Ölmeden Önce Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler 

  • Breaking Bad 
  • The Office 
  • How I Met Your Mother 
  • The Umbrella Academy 
  • Game of Thrones 
  • The witcher 
  • Vikingler 
  • Dark 
  • The 100 
  • Friends
  • Leyla ile Mecnun 
  • Kardeş Payı 
  • İşler Güçler 
  • Avrupa Yakası 
  • Yalan Dünya 

Breaking Bad 

Bir kimya öğretmeninin kanser olması daha sonra tedavi görmesi için uyuşturucu satması gerekiyor. Bu şekilde tedavi parasını çıkarabilecek ve hayatı tekrar tutunabilecektir. Ancak karşısına birçok zorluk çıkacak ve hiçbir şey planlandığı gibi gitmeyecektir. 1 öğrencisi ile başlayan aksiyon çok kötü sonuçlar doğuracaktır. 

Tür: Drama, suç ve gerilim

Oyuncular: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn

IMDb Puanı: 9.5

The Office 

Bir ofis ne kadar eğlenceli olabilir diyorsanız bu diziyi mutlaka izlemeniz gerekiyor. Öyle ki ölmeden önce izlenmesi gereken diziler arasında kesinlikle bulunması gereken bir dizi ve bizde bu listeye koymayı tercih ettik eğlenceli vakitler geçirmek ve ara ara bazı sistemlere göndermeler izlemek istiyorsanız mutlaka izlemeniz gereken diziler arasında yer alıyor. 

Tür: Komedi

Oyuncular: Steve Carell, Jenna Fischer, John Krasinski

IMDb Puanı: 9.0

How I Met Your Mother 

Gerçek aşkını bulmaya çalışan Ted ve ona arkadaşlık eden Barney, Robin gibi kişilerin maceralarını anlatan ve bir o kadarda eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz dizi İngilizce öğrenmek için dizi tavsiyeleri arasında da yer alıyor. 

Tür: Romantik ve komedi

Oyuncular: Josh Radnor, Jason Sege, lCobie Smulders

IMDb Puanı: 9.3

The Umbrella Academy 

Şemsiye Akademi olarak da geçen The Umbrella Academy bir grup çocuğun bir anda doğması ve süper güçlere sahip olmasını anlatmaktadır. Birçok macera, aksiyon ve komedi yaşanan dizide eğlenceli vakitler geçirebileceğinizi şimdiden söyleyebiliriz. 

Tür: Aksiyon, macera ve komedi

Oyuncular: Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda

IMDb Puanı: 7.9

İçinizdeki Dedektifi Çıkartacak En İyi Dedektiflik Filmleri - 2024
Sinema

İçinizdeki Dedektifi Çıkartacak En İyi Dedektiflik Filmleri - 2024

Film süresi boyunca suçlunun bulunmaya çalıştığı dedektif filmleri, dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahip.

Game of Thrones 

Fantastik bir dizi arıyorsanız tercih edebileceğiniz diziler arasında Game of Thrones'da bulunmakta. Krallıkların hikayesini anlatan dizi o kadar çok beğenilmiştir 8 sezon sürmüştür. 

Tür: Aksiyon, macera ve drama

Oyuncular: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington

IMDb Puanı: 9.2

The Witcher 

Elf, Witche, insanların hikayesini anlatan ve büyücülerin de bulunduğu macerada bir çok enteresan olay yaşanmaktadır. Ortaçağın karanlık hikayesine siz de ortak olmak istiyorsanız mutlaka izlemeniz gereken diziler arasında bulunan The Witcher dizisine bir göz atabilirsiniz. 

Tür: Aksiyon, macera ve drama

Oyuncular: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra

IMDb Puanı: 8.1

Vikingler 

Ragnar ve arkadaşları'nın maceradan maceraya atladığı ve aynı zamanda yeni gittiği yerleri fethederek ülkesinin topraklarını genişlettiği bir dizi arıyorsanız bir de bu aksiyonun içine İskandinav Mitolojisi'ni öğrenmek ve kendinize bir şeyler katmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz diziler arasında yer almaktadır. 

Tür: Aksiyon, macera ve drama

Oyuncular: Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig

IMDb Puanı: 8.5

Dark 

Enteresan bir şekilde bir çocuğun kaybolması ve adeta bir zaman bükülmesi yaşanması gibi fantastik olaylar yaşamak istiyorsanız mutlaka izlemeniz gereken diziler arasında yer alan bu diziyi tercih etmelisiniz. 

Tür: Suç, drama ve gizem 

Oyuncular: Louis Hofmann, Karoline Eichhorn, Lisa Vicari

IMDb Puanı: 8.7

The 100 

100 suçlu çocuğun uzaydan dünyaya gönderilmesi ve artık dünyanın yaşanılabilir bir hal almış olmasını umutlayan ekip ile bir macera dolu aksiyon yaşamak istiyorsanız tercih edebileceğiniz diziler arasında da The 100 de bulunmaktadır.

Tür: Bilimkurgu, drama ve gizem 

Oyuncular: Eliza Taylor, Bob Morley, Marie Avgeropoulos

IMDb Puanı: 7.6 

Friends 

Arkadaşların eğlenceli ve komik hayatını anlatan Friends dizisi mutlaka izlemeniz gereken yabancı diziler arasında da yer almakta ve aynı zamanda bir o kadar kişi tarafından da sevilerek izlenmektedir. Günümüzde halen birçok izleyicisi bulunan dizi eğlenceli dolu vakitler geçirebileceğiniz sahneler bulundurur.

Tür: Komedi ve romantik

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow

IMDb Puanı: 8.9

Leyla ile Mecnun 

Senaristinin Burak Aksak olduğu ve Absürt komedinin en iyi dizilerinden biri olan Leyla ile Mecnun milyonlarca kişi tarafından sevilerek izlenmiştir. Kimi zaman göndermeler kimi zaman eleştiriler kimi zaman ise duyguların bir arada yaşandığı diziyi tercih etmenizde fayda var. 

Tür: Macera, komedi ve dram

Oyuncular: Ali Atay, Serkan Keskin, Osman Sonant

IMDb Puanı: 9.1

Kardeş Payı 

Metin, Ali, Feyyaz üçlüsünün hastası olan Tahsin, çocuklarına bu isimleri vermek ister. Ancak son çocuk kız olunca Feyyaz yerine Feyza koymaktadır. Metin ile Ali birer mucittir. Aynı zamanda sıhhi tesisatçı olan kardeşler bor ile çalışan araba yapıp geleceği değiştirmeyi amaçlarken mahallelerinde birçok olay yaşanmakta. Eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz dizi aynı zamanda göndermelerde yapmaktadır. 

Tür: Komedi, drama ve aile

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan

IMDb Puanı: 8.6

İşler Güçler 

Hiç düşündünüz mü? Televizyonda gördüğünüz setlerin arka planında neler oluyor? İşte tam da bu konuya değinen ve bir o kadar da eğlendiren dizilerden biri olan İşler Güçler en iyi Türk dizilerinden biridir. 

Tür: Komedi

Oyuncular: Murat Cemcir, Ahmet Kural, Sadi Celil Cengiz

IMDb Puanı: 8.6

Kitaptan Uyarlanan En İyi Filmler
İNTERNET

Kitaptan Uyarlanan En İyi Filmler

Öyle filmler var ki çoğumuz bu başyapıt filmlerin kitaplardan uyarlandığını dahi bilmiyoruz. Yazarların ellerinde dökülen kelimelerin filmlere dönüşeceğini belki onlar dahi bilmiyordu.

Avrupa Yakası 

Biraz geçmişe giderek 2000'lerin başlarında çıkan Avrupa Yakası'nı izlemeniz gereken diziler arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Severek izlenilen dizi bir ofiste yaşanan maceraları anlatmaktadır. 

Tür: Komedi

Oyuncular: Gülse Birsel, Levent Üzümcü, Senay Gürler

IMDb Puanı: 8.6 

Yalan Dünya 

Sanat dünyasının nasıl bir hayat yaşadığını anlatmaya çalışan ve bir o kadarda eğlendiren izleyicilerin kalbinde yer etmiş olan dizi, mutlaka izlenmesi gereken diziler arasında yer almaktadır. 

Tür: Komedi

Oyuncular: Altan Erkekli, Füsun Demirel, Olgun Simsek

IMDb Puanı: 7.2

En İyi Savaş Filmleri
İNTERNET

En İyi Savaş Filmleri

İnsanlık varolduğundan bu yana dünya üzerinde yüzlerce, binlerce savaş yapıldı. Savaşlar bir taraf için haklıyken bir taraf için haksız ve insanlık dışı bir suçtu.

Bu içeriğimizde ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken dizileri sizler için bir araya getirdik. Peki sizler bu listede hangi dizilerin yer almasını isterdiniz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken filmlere bakmanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR