Kitaptan Uyarlanan En İyi Filmler

Mİlyonların tekrar tekrar izlediği ve eleştirmenlerin tam not verdiği, kitaptan uyarlanan filmleri sizler için derledik. Gelin bu filmlere beraber bakalım.

Öyle filmler var ki çoğumuz bu başyapıt filmlerin kitaplardan uyarlandığını dahi bilmiyoruz. Yazarların ellerinde dökülen kelimelerin filmlere dönüşeceğini belki onlar dahi bilmiyordu. Hayal güçlerinden dökülen sözcüklerin milyonlara ulaşacağını bilselerdi çok daha iyisini yazarlar mıydı, yoksa hiç mi yazmazlardı? Merak uyandırıcı bir soru. Kitaptan uyarlanan filmler birçok izleyici ve eleştirmenlerden tam not almıştır. Sizler için kitaptan uyarlanan en iyi filmleri derledik.

En İyi Kitaptan Uyarlanan Filmler

  • Harry Potter
  • Çizgili Pijamalı Çocuk
  • Yüzüklerin Efendisi
  • Dövüş Kulübü
  • Alacakaranlık
  • Marslı
  • Yeşil Yol
  • Piyanist
  • Forrest Gump
  • Yeraltı

Harry Potter

İngiliz yazar Joanne Kathleen Rowling diğer adıyla J.K Rowling yazdığı Harry Potter romanları daha sonraları film olarak hayatımıza katılmıştır. Yıllar geçse de kitaptan uyarlanan en iyi filmler arasında popülerliğini yitirmeyen Harry Potter serisi, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulun'daki büyülü maceraları anlatıyor. İlk filmi 2001 yılında yayımlanan;"Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın" toplam 9 film serisi bulunmakta. Fantastik ve macera filmleri izlemek isteyenlere serinin tüm filmlerini tavsiye edebiliriz.

  • Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001) IMDb Puanı: 7.6
  • Harry Potter ve Sırlar Odası (2002) IMDb Puanı: 7.4
  • Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004) IMDb Puanı: 7.9
  • Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005) IMDb Puanı: 7.7
  • Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007) IMDb Puanı: 7.5
  • Harry Potter ve Melez Prens (2009) IMDb Puanı: 7.6
  • Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 (2010) IMDb Puanı: 7.7
  • Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 (2011) IMDb Puanı: 8.1

Tür: Fantastik, Macera

Çizgili Pijamalı Çocuk

2006 Yılında İrlandalı yazar John Boyne tarafından yazılan kitap, 2008 yılında film olarak uyarlanmıştır. 2. Dünya savaşının dramatik anlatan film nazi toplama kamplarında esir olan Yahudi bir çocukla bir Alman askerin 8 yaşındaki oğlu ile olan arkadaşlığına değinmektedir.

IMDb Puanı: 7.7

Tür: Savaş, Dram

Yüzüklerin Efendisi

2. Dünya savaşının ardından 9 sene sonra 1954 yılında yazılan Yüzüklerin Efendisi, İngiliz yazar John Ronald Reuel Tolkien tarafından yazılmıştır. Okuyucu kitlesi tarafından oldukça beğenilen kitap dünyanın kaderini değiştirecek yüzükten kurtulmanın mücadelesini anlatır. 2001 Yılında ilk filmi vizyona giren kitabın 3 filmi bulunmaktadır. Cücelerin ve Elf'lerin bulunduğu filmde orta dünya maceraları anlatılmaktadır.

  • Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) IMDb Puanı: 8.8
  • Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002) IMDb Puanı: 8.8
  • Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) IMDb Puanı: 9.0

Tür: Fantastik

Dövüş Kulübü

Neredeyse herkesin bildiği Dövüş Kulübü diğer adıyla Fight Club, Amerikalı yazar Chuck Palahniuk 1996 yılında yazılan: Fight Club adlı romandan uyarlanmıştır. Film 1999 yılı yapımı olsa dahi günümüzün vazgeçilmez en iyi filmleri arasında yer almaktadır. David Fincher'in yönettiği filmin başrollerinde Brad Pitt ve Edward Norton oynamaktadır. Film birçok eleştirmen ve seyirciden tam not alırken, birçok da ödül almıştır. Kafası karışık olan bir gençin başından geçen olayları anlatmaktadır. Drama ve psikolojik rahatsızlıkların yer aldığı film eski bir yapım olsa da halen popülerliğini korumakta.

IMDb Puanı: 8.8

Tür: Dram, Gerilim

Alacakaranlık

2005 Yılında Amerikalı kadın yazar, Stephenie Meyer tarafından yazılan kitap 2008 yılında film olarak seyircilere ulaştı. Vampir filmleri arasında belki de akla gelen ilk film, Alacakaranlık serisinin tüm filmlerini aşağıda sırasıyla bulabilirsiniz.

  • Alacakaranlık (I) (2008) IMDb Puanı: 5.3
  • Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay (2009) IMDb Puanı: 4.7
  • Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma (2010) IMDb Puanı: 5.0
  • Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 (2011) IMDb Puanı: 4.9
  • Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2 (2012) IMDb Puanı: 5.5

Tür: Romantik, Fantezi

Marslı

Yazılımcı ve yazar olan Amerikalı Andy Weir'ın yazdığı ilk roman;"Marslı" bilimkurgu filmleri arasında yerini almayı başardı. 2015 Yılında yayımlanan film bir astronotun Mars gezegeninde mahsur kalmasıyla ve başına gelen ilginç olayları anlatmakta. Film eleştirmenler tarafından ortalamanın üzerinde bir not aldı. Eğer bilimkurgu filmlerine merakınız varsa 2015 yapımı olan Mars'taki astronotun hikayesini izlemeyi tavsiye ederiz.

IMDb Puanı: 8.0

Tür: Macera, Bilimkurgu

Yeşil Yol

Herkesin bildiği Amerikalı ünlü bilim kurgu yazarı Stephen King, 1996 yılında yayımladığı Yeşil Yol adlı dramatik kitabıyla çok tutuldu ve 3 yıl sonra 1999 yılında sinemaya uyarlanan film, bir zenci mahkumun dramatik hikayesini ve olağan üstü güçlerini anlatmakta başrol'ün ünlü oyuncu Tom Hanks olduğu film 3 saat 9 dakika sürmekte.

IMDb Puanı: 8.6

Tür: Fantastik, Dram

Piyanist

2. Dünya savaşından tam bir yıl sonra yayımlanan kitap, Polonyalı Yahudi kökenli yazar Wladyslaw Szpilman tarafından 1946 yılında yazıldı. Daha sonraları 2002 yılında sinemaya uyarlanan film savaşın getirdiği acılardan kaçmaya çalışan ve kurtulmasını anlatan bir konu işlemekte.

IMDb Puanı: 8.5

Tür: Savaş, Dram

Forrest Gump

Amerikalı roman yazarı Winston Groom tarafından 1986 yılında yayımlanan kitap; 1994 Yılında komedi, drama, romantik ve epik olayları anlatan filmin başrolünde Tom Hanks oynamaktadır. Tom Hanks'in bir banka oturup otobüs bekleyen insanlara başından geçen hikayeleri anlatmaya başlamasıyla dramatik bir film izleyicileri beklemektedir.

IMDb Puanı: 8.8

Tür: Drama, Romantik

Yeraltı

Rus roman yazarı Dostoyevski'nin 1864 yılında yazdığı Yeraltından Notlar adlı kitabından uyarlanmıştır. Zeki Demirkubuz'un yönettiği filmin başrol'ünde ünlü oyuncu Zeki Demirkubuz oynamaktadır. 2012 Yapımı film, Muharrem'in eski arkadaşı Cevat'ın yazdığı romanın ödül almasını kıskanmasıyla başlar. Muharrem arkadaşının onuruna verilecek ödül yemeğine kendini bir şekilde davet ettirir çünkü Muharrem, arkadaşını fikir hırsızlığıyla suçlamış ve bu olayı yemekte yüzüne vurmak istemiştir. Bu olaylar sonrasında geçmiş ile yüzleşme meydana gelecektir.

IMDb Puanı: 7.1

Tür: Dram

Bu içeriğimizde kitaptan uyarlanan en iyi filmlerden bahsettik Harry Potter film serisinden tutun 2. dünya savaşı filmlerini konu alan en iyi filmleri sizler için derledik bu listede olmazsa olmazı dediğiniz filmler hangileri? Aşağıda yorumlar kısmında bizler ile belirtmeyi unutmayın.

Netflix Film Önerileri - Nisan 2024
Sinema

Netflix Film Önerileri - Nisan 2024

En iyi Netflix filmleri ve dizileri ile kullanıcıların gözdesi olan Netflix, film önerileri isteyen izleyicilerine uygulama ya da web sitesi içinde yardımcı olacak bir algoritması sunuyor.

YORUMLAR