Oynadıkça Bağımlısı Olacağınız ve Uzak Durmanız Gereken 10 Bilgisayar Oyunu

Oynadıkça kendine bağımlı yapan ve uzak durmanızı tavsiye ettiğimiz 10 bilgisayar oyununu bu yazımızda inceleyebilirsiniz.

Oynadıkça Bağımlısı Olacağınız ve Uzak Durmanız Gereken 10 Bilgisayar Oyunu

Bilgisayar oyunları sayesinde insanlar hem boş vakitlerini değerlendirebiliyor hem de eğlenceli vakit geçirebiliyorlar. Popüler geliştiriciler tarafından yayınlanan oyunlar kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor ve bu sayı gittikçe artıyor. Kısa sürede insanlarda bağımlılık yapan bazı oyunları bu yazımızda listeledik. Listemizde olan oyunları daha önce oynayanlar ve bağımlısı olanlar için bir lafımız yok. Onlar zaten kurtulamazlar ama henüz bu oyunlara başlamamışsanız çok şanslısınız. Bu yazımızda bağımlılık yapan oyunları anlatırken aynı zamanda dünyanın en çok oynanan oyunlarını da göstermiş olacağız. Haydi başlayalım.

1) Minecraft

Kutu kutu bir tasarıma sahip olmasına rağmen dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından oynana Minecraft, oldukça keyifli bir oyun gibi gözüküyor. Aslına bakarsanız Minecraft'ta sizi yapabileceklerinizle sınırlamayan bir dünya ve bitmeyen bir macera bekliyor. Oyunun nasıl oynandığını ilk başta gerçekten anlamıyorsunuz ama Minecraft'ın analizini yaptığınızda artık sizde bir Minecraft bağımlısı oldunuz demektir.

2) Dota 2

Dota 2 şüphesiz dünyanın en sevilen oyunlarından birisi. Milyonlarca dolarlık turnuvaları bile düzenlenen bu oyunda gerçekten iyi olmak zorundasınız. Macera ve aksiyonu bir arada barındıran DOTA 2, muhteşem grafikleriyle de oyuncuları kendisine hayran bırakıyor. Bağımlı olacak bir oyun arıyorsanız Dota 2'den başlayabilirsiniz.

3) Spelunky

Eski zamanların unutulmayan oyunu Bomberman'ı anımsatan Spelunky, biraz karışık bir oyun gibi görünüyor. Size verilen malzemeler ile ölmeden madenleri çıkarmalı ve kızı kapalı tutulduğu hapishaneden kurtarmalısınız.

4) World of Warcraft

Oyunu birçok şekilde oynayabiliyorsunuz. Dilerseniz World of Warcraft'ın içerisinde bulunan görevleri yapabilir, dilerseniz de diğer çevrimiçi oyuncular ile savaşabilirsiniz. Tabii bu arada sizin düşmanınız olan canavarları öldürmeyi de ihmal etmeyin. Yaptığınız görevlere göre puan kazanıyor ve puan kazandıkça da yeni bölümlere ilerliyorsunuz.

5) Tetris

Klasik veya modern, ne olursa olsun fark etmeyen bir oyun Tetris. Her yaşta ve her dönemde sıkılmadan oynayabileceğiniz güzel bir bulmaca oyunu. Tetris'i oynamaya başladığınızda durmak istemediğiniz için oyun listemizde 5. sırada yer alıyor.

6) Fallout 3

Oyunu ilk açtığınızda sizi yansıtan karakteri tasarlayın ve bitmek bilmeyen bir maceranın fitilini ateşleyin. Yapmanız gereken görevleri sırasıyla yaparak oyunu bitirmeye çalışıyorsunuz. Fallout 3'e oynar bırakırım deyip başlayanlardan bağımlılık belirtileri aldığımızı da söylemeden geçmeyelim.

7) Rocket League

Yarışın ve futbolun bir arada olduğu Rocket League, sizlere çok eğlenceli geçirebileceğiz anlar vadediyor. İsterseniz tek isterseniz de arkadaşınız rakip yaparak oynayabileceğiniz Rocket League'de iyi olan kazanıyor.

8) The Sims

Ev kurmak, insanlara bakmak, beslemek ve büyütmek istiyorsanız The Sims tam size göre. Kendinize uygun olan karakterinizi tasarlayın ve onu istediğiniz tarzda giydirin. Daha sonra yapmanız gereken onu The Sims evreninde ayakta tutabilmek. Başarılı olursanız daha sonra aileniz genişliyor ve işten kazandığınız gelirler de artıyor.

9) GTA Serisi

Sizlere çılgınlar gibi araba sürebileceğiniz gece gece geç saatlerde bile istediğiniz yapabileceğiniz sınırsız bir dünya sunan GTA, görevleriyle de oldukça ilgi çekici görünüyor. Her çıkan yeni serinin milyonlarca adet sattığını ve bu oyunun da oldukça bağımlılık yaptığını bilmiyormuş gibi yapmayın.

10) Counter Strike

"Sis atma" diye haykırmaların olduğu efsane oyun Counter Strike'ı listeye almaz olur muyuz? Teröristler ve güvenlik güçlerinin yıllardır bitmek bilmeyen macerasını yansıtan bu oyunu ne zaman oynasak bıkmayız herhalde.

Sizin de bağımlılık yapan oyunlar listemize eklemek istediğiniz önerileriniz var mı? Eğer varsa yorum yazarak bizlere iletebilirsiniz.

Bağımlılık yaptığı kesin olan ve iyiliğiniz için uzak durmanızı tavsiye ettiğimiz oyunlar listesi burada sona eriyor. Aşağıdan diğer blog yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Anne Dırdırından Kurtulmanızı Sağlayacak Oyunlarla İlgili 11 Gerçek

Tamindir'in Seçtiği 2015'in En İyi PC Oyunları 

YORUMLAR