Pazarlama Odaklı Yapay Zeka Araçları

İşletmeciler ve pazarlamacılar, dijital dünyada rekabet avantajı elde etmek için tasarlanan pazarlama odaklı yapay zeka araçları nelerdir? İşte detaylar!

İşletme sahipleri ve pazarlamacılar, dijital ortamda hem satış dönüşüm oranlarını artırmak hem de rekabet avantajı elde etmek için çeşitli yapay zeka araçlarından yararlanabilir. İşletmeciler ve pazarlamacılar, pazarlama odaklı yapay zeka araçları sayesinde verimli veriler elde ederek oyunu kurallarına göre oynayabilirler.

Verimli verilerin elde edilmesi yanında analiz etme ve verileri yorumlama konusunda da başarılı olurlar. Biz de bu yazımızda pazarlama dünyasında başarının elde edilmesini sağlayacak yapay zeka araçlarından bahsedeceğiz.

Sosyal Medya İçin Tercih Edilebilecek Yapay Zeka Araçları
Yapay Zeka

Sosyal Medya İçin Tercih Edilebilecek Yapay Zeka Araçları

Sosyal medya uygulamalarının sayısı arttıkça her birinde ayrı ayrı hesap yönetmek ve içerik paylaşmak gittikçe daha zor bir hale geliyor.

En İyi 9 Pazarlama Odaklı Yapay Zeka Aracı

  • Jasper
  • ChatGPT
  • Synthesia
  • CopyAl
  • Writesonic
  • Zapier
  • ai
  • Topic
  • Beatoven

1. Jasper

Eski ismiyle Jarvis, günümüzdeyse Jasper şeklinde ifade edilen yapay zeka aracı yardımıyla güçlü pazarlama metinleri oluşturulabilir. En iyi pazarlama odaklı yapay zeka aracı listemizde yer alan Jasper sayesinde güçlü ve dikkat çekici pazarlama içerikleri oluşturarak satış trafiğinizi artırabilirsiniz.

Jasper, pazarlama faaliyetlerinin profesyonelce gerçekleşmesi için markanın hem tarzı hem de sesini de dikkate alır. Jasper, kurumsal pazarlama ekiplerine yardımcı olur.

2. ChatGPT

Pazarlama faaliyetleri için kullanılabilecek yapay zeka araçlarından biri de ChatGPT’dir. OpenAl’in geliştirdiği ChatGPT, gelişmiş doğal dil işleme yapay zeka robotu modeli olma özelliği taşıyor. Bu kapsamda da ChatGPT ile insan benzeri metinler oluşturulabilir. Aynı zamanda

ChatGPT’in temeli, farklı dil görevlerini yerine getiren GPT’e (Generative Pre-trained Transformer) dayanıyor. Bu yapay zeka aracını kullanarak pazarlamacılar, araştırma ve analizler yapıp satışlarını artırmaya çalışabilir. Ayrıca satışları artırmak için içeriklerde oluşturulabilir.

3. Synthesia

Pazarlama odaklı yapay zeka araçları içerisine Synthesia’da eklenebilir. Synthesia, yapay zeka teknolojisi sayesinde dakikalar içerisinde pazarlama odaklı metinleri videoya dönüştürüyor. Synthesia, pazarlama faaliyetlerinde çok etkili bir araçtır.

Metin aracın arayüzüne yazıldıktan sonra yalnızca birkaç tıklamanın ardından video hazır hale geliyor. Synthesia, birçok farklı dilde ve aksanda videolar oluşturulmasını sağlıyor. Markanın fark edilmesini sağlayacak dikkat çekici videolar, Synthesia ile kolayca oluşturulabilir.

4. CopyAl

Yapay zeka tabanlı yazı üretme aracı olarak CopyAl geliştirilmiştir. CopyAl sayesinde pazarlama odaklı içeriklerin üretim sürecini hızlandırabilirsiniz. CopyAl sayesinde pazarlamacılar bir tıkla iyi içerikler hazırlayabilir. CopyAl hem emek hem de zamandan tasarruf açısından da çok önemlidir. Markaya uygun anahtar kelimeler ve yazı stilleri belirlenerek çeşitli içerikler hazırlanabilir.

5. Writesonic

En iyi pazarlama amaçlı yapay zeka araçları listemizde yer alan Writesonic ile reklam metinlerini hızlı ve kolay şekilde hazırlayabilirsiniz. Aracın ilgili alanlarına yazılacak içerik konusu ve detayları belirtilir. Bu konu ve detaylar, markanın ürünleri/hizmetleri hakkında olmalıdır. Markaya ait anahtar kelimeler üzerinden Writesonic sayesinde reklamlar daha hızlı oluşturulur.

6. Zapier

Markaların favori pazarlama araçları içerisinde yer alan Zapier, 1000’in üzerindeki uygulamaya ait API’i birbirine bağlıyor. Aynı zamanda yeni verilerinde bir uygulama üzerinden diğerine transferini yapıyor. Zapier ile otomatik iş akışları oluşturulabilir. Pazarlama faaliyetlerinde hem emek hem de zamandan kazandıran bir yapay zeka aracı olarak ifade edilebilir.

7. Predis.ai

Günümüzün popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram’da etkileşimini artırmak isteyen markalar, Predis.ai aracından yararlanabilir. Predis.ai, kullanıcılarına içeriklerin gelişimiyle ilgili birtakım öneriler sunuyor. Ayrıca markanın hizmet/ürünleriyle ilgili oluşturulan içeriklerine uygunda hashtag’lerin önerisini yapıyor. Predis.ai’nin bir başka kullanışlı özelliğiyse bir sonraki paylaşılacak içerikle ilgili fikirler sunmasıdır.

8. Topic

Günümüzde markalar hizmet/ürünlerini artırmak için mutlaka web sayfalarında SEO uyumlu blog yazılarına yer vermelidir. Bu noktada markalara pazarlama faaliyetlerinde Topic önemli ölçüde yardımcı oluyor. SEO uyumlu blog yazılarıyla ilgili fikirlerin bulunmasında etkin rol oynayan bir yapay zeka aracı olduğu söylenilebilir. Topic kullanıcılarına şu konularda yardımcı oluyor;

  • Toplam kelime sayısı
  • Heading etiketleri
  • Toplam kelime sayısı
  • Anahtar kelime sayıları
  • Anahtar kelime yoğunluğu
  • Görsel alt etiketler

9. Beatoven

Pazarlamada yapay zeka kullanımı denildiğinde öne çıkan araçlardan biri de Beatoven’dir. Beatoven, yapay zeka destekli müzik yazılımı olarak tasarlanmıştır. Markalar, Beatoven’i kullanarak pazarlama faaliyetlerinde kendi müziklerini üretebilirler.

Pazarlama çalışmalarında müzik üretim sürecini kolaylaştıran bu araç birçok farklı araçtan oluşuyor. Bu araçlar sayesinde marka sahipleri kendi seslerini kaydedip sonrasında düzenleyebilirler. Aynı zamanda seslerini mixleyip diledikleri müzikleri de üretebilirler.

YORUMLAR