Pixel Watch 2 Güvenlik Özellikleri Nasıl Kullanılır?

Şık tasarımıyla dikkat çeken Pixel Watch 2’nin güvenlik özellikleri nasıl kullanılır? İşte Pixel Watch 2 kullanıcılarının içini rahatlatan özelliğin kullanımı!

Google, Pixel Watch 2 isimli akıllı saatle birlikte alışılmışın dışına çıkarak geleneksel acil SOS özelliklerinden farklı olarak güvenlik özelliklerini tanıttı. Pixel Watch 2 güvenlik özellikleri, “Güvenlik Sinyali” ve “Güvenlik Kontrolü” şeklinde isimlendirilebilir.

Güvenlik Sinyali, akıllı saatte aktif LTE olmaksızın SOS özelliklerinin kullanılmasına olanak tanıyor. Güvenlik Kontrolündeyse kullanıcılar gidecekleri yere varamazlarsa, daha önce belirlenen acil durumlarda iletişime geçilecek kişilerin konuma göre uyarılması sağlanıyor.

Google Pixel Watch 2 Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Google Pixel Watch 2 Özellikleri ve Fiyatı

4 Ekim 2023 tarihinde yapılan etkinlik esnasında tanıtılan Google Pixel Watch 2, özellikleri ile öne çıkıyor. Peki, Android Wear OS 4 işletim sistemiyle beraber gelen yeni akıllı saat modeli donanım ve tasarım konularında neler sunuyor? Google Pixel Watch 2 Özellikleri Ekran Boyutu: 1.

Pixel Watch 2 Güvenlik Sinyalini Ayarlama

Pixel Watch 2 güvenlik özellikleri içerisinde yer alan Güvenlik Sinyalinin kullanılabilmesi için Fitbit Premium hesabına sahip olmak gerekiyor. Güvenlik Sinyali, acil SOS özelliklerini içeriyor. Kullanıcının telefonu yanında olmadığı zamanlarda acil durumda iletişime geçilecek kişilerden gelen aramalar;

  • Acil Durum Paylaşımı,
  • Düşme Algılama,
  • Acil SOS,
  • Güvenlik Kontrolü alanlarına erişim sağlar.

LTE isimli yüksek hızlı kablosuz veri aktarım standardında olduğu gibi telefonsuz arama yapılması ve alınmasına izin vermiyor. Aynı zamanda böyle bir durumda internete de erişim imkansızdır. Fakat bu durum sadece kişisel ve acil durum özellikleri için geçerlidir.

Pixel Watch 2’de Güvenlik Sinyali şu şekilde kullanılır;

  • Telefon üzerinden “Google Pixel Watch” uygulaması açılır.
  • “Ayarlar” kısmından “Güvenlik Sinyali” ve “Güvenlik Acil Durum” seçilir.
  • Eğer ihtiyaç duyulursa Fitbit hesabından oturum açılır.
  • En son adımda güvenlik Sinyali etkin hale getirilir.

Güvenlik Sinyali etkinleştirildikten sonra cihazın yeniden başlatılması gerekiyor. Yukarıdaki adımların ardından kişilerle paylaşılması için saat üzerinde telefon numarası paylaşılır.

Pixel Watch uygulamasına “Güvenlik ve Acil Durum > Güvenlik Sinyali” üzerinden de erişilebilir. Bu işlemlerin ardından Güvenlik Sinyali simgesiyle özelliğin aktifleştirildiğine dair ekrana bildirim düşer.

Pixel Watch 2 Güvenlik Kontrolünü Aktifleştirme

Pixel Watch 2 güvenlik özellikleri arasında yer alan “Güvenlik Kontrolü” otomatik zamanlayıcı olarak kullanılmıyor. Kullanıcı gerek gördüğünde Güvenlik Kontrolünü aktif hale getirebilir.

Pixel Watch 2 kullanıcısı, ailesinin ve arkadaşlarının konumunu bilmesini isterse bu özelliği etkinleştirebilir. Güvenlik Kontrolü özelliğinin aktifleştirilmesi için kullanıcı, zamanlayıcıyı açar.

Zamanlayıcının süresi dolduğunda Güvenlik Kontrolü, kullanıcıdan iyi olduğunu onaylamasını ister. Ayrıca konumunu paylaşıp paylaşmayacağını ve acil servislerle iletişime geçmeyeceğini sorar.

Eğer kullanıcıdan yanıt almazsa gerçek zamanlı durum ve konumunu daha önce belirlenen acil durum kişileriyle paylaşır.

Google Pixel Watch 2 Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Google Pixel Watch 2 Özellikleri ve Fiyatı

4 Ekim 2023 tarihinde yapılan etkinlik esnasında tanıtılan Google Pixel Watch 2, özellikleri ile öne çıkıyor. Peki, Android Wear OS 4 işletim sistemiyle beraber gelen yeni akıllı saat modeli donanım ve tasarım konularında neler sunuyor? Google Pixel Watch 2 Özellikleri Ekran Boyutu: 1.

Güvenlik Kontrolünün aktifleştirilmesi için şu adımlar takip edilmelidir;

  • Cihaz üzerinden “Güvenlik ve Acil Durum” kısmına gelinir.
  • Güvenlik Kontrolü seçilir.
  • Kullanıcının koşma, toplu taşıma, yalnız yürüme gibi aktiviteler içerisinden herhangi birini seçmesi istenir.
  • Yukarıdaki aktivitelerden herhangi birini seçtikten sonra süre ayarlanır.
  • Konum, acil durumlarda kimlerle paylaşılacağı seçilir.
  • Güvenlik Kontrolü zamanlayıcısı başlatıldıktan sonra kullanıcı dilerse yukarıda belirlediği kişilere bilgilendirme amaçlı bildirim gönderebilir. Bu bildirimin gönderimi isteğe bağlıdır.
  • Tüm yukarıdaki adımların ardından “Zamanlayıcı Başlat” seçilir.

YORUMLAR