Pixlr ile Fotoğraflara Yazı Yazma

Merhaba Tamindir takipçileri. Eğer bolca fotoğraf çekiyorsanız ve fotoğraflarınızı çeşitli yazılarla kişiselleştirmekten hoşlanıyorsanız bilgisayarınızda fotoğraflara yazı ekleme amacıyla kullanabileceğiniz bir fotoğraf düzenleme programı arıyor olabilir

Pixlr ile Fotoğraflara Yazı Yazma

Merhaba Tamindir takipçileri. Eğer bolca fotoğraf çekiyorsanız ve fotoğraflarınızı çeşitli yazılarla kişiselleştirmekten hoşlanıyorsanız bilgisayarınızda fotoğraflara yazı ekleme amacıyla kullanabileceğiniz bir fotoğraf düzenleme programı arıyor olabilirsiniz. Aslında bu işi gerçekleştirmek için Microsoft'un Paint yazılımı da kullanılabiliyor; fakat Paint bu iş için sadece temel araçlar sunuyor. Autodesk tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir yazılım olan Pixlr ise fotoğraflara yazı ekleme işini biraz daha pratik hale getirirken kullanışlı ek seçenekler de sunuyor. Biz de bu yazımızda Pixlr aracılığıyla fotoğraflara nasıl yazı ekleyebileceğinizi anlatacağız ve bu konuda Paint'ten farklı olan özelliklerine değineceğiz.

Eğer Pixlr bilgisayarınızda kurulu değilse bu bağlantıyı kullanarak programı ücretsiz olarak indirip bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz:

Pixlr'ı indirip çalıştırdıktan sonra programın ana penceresinde sol üst köşede yer alan "File" menüsünü açın ve "Open" seçeneğini seçerek üzerine yazı ekleyeceğiniz fotoğrafı dosya gezgini üzerinden seçin:

Fotoğraf seçiminizi yaptıktan sonra aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretli olan alana tıklayarak fotoğraflara metin ekleme penceresini açın:

Bu bölüme tıkladıktan sonra açılan pencere şu şekilde görünüyor:

Resimde kırmızı ile işaretlenmiş alan içerisindeki bölüme tıkladığınızda açılan menüden fotoğrafınıza ekleyeceğiniz metinde hangi yazı tipinin kullanılacağını belirleyebilirsiniz. Bu yazı tipi menüsünün hemen altında yer alan "font size" bölümü metin boyutunu belirlemenize imkan veriyor; fakat metin boyutunu belirlemek için resim üzerindeki metin çerçevesini kullanmak biraz daha pratik olabilmekte. Siyah kare içerisindeki B işaretine tıkladığınızda kullanacağınız metin kalın görünecektir. Yeşil kare içerisindeki I işaretine tıkladığınızda ise metniniz italik, yani hafiften yana yatık görünecektir. Mavi kare içerisindeki U işaretine tıkladığınızda ise metninizin altı çizgili olacaktır. Bu 3 seçeneğin yanındaki 3 küçük kutucuk ise metnin ne yöne doğru hizalanacağını belirliyor. Bu kutucuklardan birini seçerek metnin sola hizali, ortalanmış veya sağa hizalı görünmesini sağlayabilirsiniz. Turuncu ile işaretlenmiş alan içerisinde yer alan "opacity" adlı kaydırma çubuğu ise metnin ne kadar saydam olacağını belirliyor. Kaydırma çubuğunu sağa veya sola kaydırarak metnin resmin üzerinde ne derecede belirgin olacağını belirleyebilirsiniz. Mor ile işaretlenmiş alan içerisine ise fotoğrafımız üzerine yazacağımız notu giriyoruz.

Fotoğraflarınıza ekleyeceğiniz metnin ne renk olacağını belirlemek için ise aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretlenmiş alanın içerisindeki kutucuğa tıklamanız gerekiyor. Sonrasında hemen sağ tarafta resimde sarı ile işaretlenmiş alan içerisinde yer alan renk paleti açılacaktır. Renk paleti üzerinden bir renk seçebileceğiniz gibi yeşil halka içerisindeki renk alma tuşuna tıklayarak resim içerisinden bir renk almanız da mümkün:

Pixlr ile fotoğraflarınıza metin eklerken ilk önce mor alan içerisindeki bölüme metni girmenizi, sonrasında yazı tipini belirlemenizi tavsiye ederiz. Böylece metninizin önizlemesini sağda yer alan metin çerçevesi içerisinde görebilirsiniz:

Görüldüğü üzere metin fotoğrafımız üzerinde oldukça küçük kaldı. Düzenlediğiniz fotoğrafın boyutuna bağlı olarak metnin büyük kalabilmesi de söz konusu. Bu durumlarda Metin çerçevesinin köşelerine veya kenarlarına tıklayarak metni yeniden boyutlandırabilir; büyütüp küçültebilirsiniz:

Resminizin boyutunu tercihlerinize göre ayarladıktan sonra metin çerçevesinin merkezindeki noktaya tıklayarak çerçeveyi sürükleyebilir ve metni dilediğiniz yere yerleştirebilirsiniz:

Metnin konumunu belirleyebilmenin yanında metni döndürebilmeniz de mümkün. Bu iş için metnin konumunu değiştirmenize yardımcı olan merkez noktanın üzerindeki biraz daha küçük olan noktanın üzerine tıklayabilir ve metni döndürebilirsiniz:

Bütün işlemler tamamlandıktan sonra metin düzenleme araçlarının olduğu küçük pencere üzerindeki mavi "apply" tuşuna tıklayarak değişiklikleri kaydedebilirsiniz:

Eğer aynı resim üzerine farklı metinler eklemek isterseniz ilk düzenlemenizi kaydettikten sonra baştan başlayarak yazımızda anlattığımız aynı işlemleri tekrarlayabilirsiniz. Fotoğrafınızın metin eklenmiş halini bilgisayarınıza kaydetmek için sol üst köşedeki "File" menüsünü açın ve "Save As" seçeneğini seçin:

Düzenlediğiniz fotoğraflar şu şekilde bir değişim geçirebilir:

Pixlr ile Fotoğraf Kesme, Döndürme ve Yeniden Boyutlandırma

Pixlr'da Fotoğraflara Efekt Verme

Pixlr ile Kırmızı Göz Düzeltme

Pixlr-o-matic İncelemesi

YORUMLAR